1

pomodoro tekniğini kullanıyor musunuz?

pomodoro klasik tekniği mi kullanıyorsunuz kendinize özgü bir tekniğiniz var mı

6 cevap
1

aklıma da gelmişken söyleyeyim. ben çalıştığım zaman yazarak çalışırdım. açıkçası bana yardımcı oluyordu. mesela öenmli yerleri bile yazsan sadece, bu sefer daha dikkatli okumana sebep olduğu için akılda kalabiliyor.

1

yani videoyu iki parça halinde izleyebilirsin. ama gerçekten belli bir süre sonra sıkıyor. üniversiteye hazırlandığım zaman artık bizim kafa çorba oluyordu süreklii ders çalışmaktan. o zaman iki aşaamalı sınav sistemi yeni gelmişti. dediğim sene 2010 lar yani. çok sıkıyor gerçekten. yani diyelim izlediğin ders videosu 60 dakika diyelim. 30 dakika bir izle 30 dakika bir izle. o 5 dakikalık arada beyin bir dinlensin. gerçi bakma ülkemizdeki ders saatleri de uzun da.

1

bende ezber olayını sevmiyorum en iyisi öğrenmek o da yazarak mümkün ama 4 saat aralıksız çalışmak sağlıksız değil mi

1

bu tekniği ben yaklaşık 20 (yirmi) sene kadar önce denedim. sanırım 1997-1998 yıllarıydı. ancak benim için çok uygun gelmedi, çünkü ben çalışırken pek ara vermeyi sevmiyorum. zaten 2 kere okudum mu aklıma giriyor. ezber tekniği hiç sevmiyorum, çünkü ezber unutuluyor, ancak okuyup, okuduklarımı yazmak bana daha uygun geliyor. aralıksız 4 saat çalışınca istediğim bilgileri öğreniyorum.

0

bende bu tekniği kullanıyorum ama benim ders videosunu izlediklerim zaten en az 50 dk bu durumda kaç dk mola vermeliyim

1

pomodoro tekniği bir zamanlama tekniği. 25 dakikalık çalışmalar yaparak zamanı verimli kullanma adına bulunmuş bir teknik. 25 dakika çalışma 5 dakika mola. en azından bu yöntemle öğrenciler bir derse çok fazla zaman ayırıp sıkılmalarını önlemekte. zaten okullarda da ders işlenirken ilk 25 dakika daha verimli ders dinlenir. 25 dakikadan sonra dersten kopmalar başlıyor.