1

çörek otu yağı vücuda sürülerek ve masaj yapılarak da uygulanabilir ve ayrıca çok güzel faydaları vardır kısaca faydaları şunlardır vücudu rahatlatır damarların daha güzel kan dolaşımını sağlar kişiye zindelik verir yorgunluk ve halsizlik hissi bırakmaz

2

çörek otunun faydaları alternatif tıpta yer aldığı bilinen seçeneklerden biridir. diyabet hastalığı öksürük tansiyon kanser gibi birçok olumlu katkılar bulunur 5 çağımız çörek otu tohumları hamur işi yiyeceklerin lezzetlendirici baharat olarak da kullanıyoruz. çörek otu yağı bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir yapılan birçok araştırmada çörek otu yağının kanseri hücreleri oluşumunu engellediği görülmüştür aynı zamanda gaz şişkinlik mide ağrısı gibi problemlerin de etkisinde azaltması ile sindirim sürecini çok daha rahat olmasına yardımcı olur. çörek otundaki yağlı asitler kandaki yağ miktarının dengelenmesini sağlar dolayısı ile kolesterolün etkilerini önlenmesine yardımcı olarak kan dolaşımı iyileşmesine tansiyon riskini azalmasına yardımcı olur. çörek otu yağını makbul bir şekilde kullandığımız zaman kalp ve inme riskini azaltır. çörek otu yağı içerisinde birçok faydalı asit ve vitamin bulundurur aynı zamanda iyi bir antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir bu özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli rol oynar çörek otu yağı tüketerek hastalıklardan uzak daha sağlıklı bir yaşam sürmek söz konusudur. çörek otu yağı sinüzit ya da migren gibi sebeplerden dolayı dayanamayacak kadar şiddetli olan başarılarımız için çörek otu yağı burada çörek otu yağı ile baş çevresinde ovalayarak ince bir tülbent sardığın zaman ağrısını hafifletir.

0

sinüzite iyi geldiği, kalbi koruduğu, mide bulantısı ve mide ağrılarına iyi geldiği biliniyor. kanseri önlüyor, saçların yapısını koruyup, saç dökülmesini önler. sinüzite iyi geliyor ayrıca çörek otu. sinir, stres depresyon ve gerginliği yatıştırır. kronik yorgunluğa iyi geldiği biliniyor. safra kesesi taş oluşumu ve böbrek taş oluşumuna karşı savaşır. kan basıncını, hipertansiyonu, kolestrolü ve ateşi düşürücü etkisi var. bağışıklık sistemini güçlendirirmiş. bağırsak parazitlerini geçirici özelliği varmış ve sindirim sistemini rahatlatırmış.