0

evet okula götürürüm genelde kantinden yemektense evden götürmek daha avantajlı

0

götürür müsünüz değil artık götürmek zorundayız çünkü hayat git gide pahalılaştı her şeyin fiyatı arttı örnek vermek gerekirse en düşük memur maaşı 700 - 1000 türk lirası iken bu ülkede ekmek 20 kuruş ile 25 kuruş arasında satılıyordu şuan ekmek 1.25 1.50 türk lirası arasında değişiyor yani 5 6 katı artmış şuandaki en düşük memur maaşı 3500 kaba bir hesap yapsak şuan ki en düşük memur maaşının 4500 6000 arası olması lazım bu sebeplerden dolayı tasarruf etmemiz dikkat etmemiz gerekiyor

1

evet. bunu lisedeyken de üniversitedeyken de yapıyordum. annem de derdi bana mesela akşamdan köfte yenirdi ama ben birazını bırakırdım. sonra derdi ekmeğin arasına koy yarın okulda öğlen yersin.. ben bazen sabahları da mesela kahvaltı yapamıyordum, hemen aceleyle iki dilim ekmek koyardım poşete, biraz peynir, biraz zeytin koyardım. suyumu da mümkünse evden doldurur çantama atardım. birkaç kere cam kapta ev yemeği taşıdığımı biliyorum. mercimek çorbası alıyordum, bezelye yemeği alıyordum, pilav hatta yoğurt bile götürüyordum. evden kaşığımı çatalımı alırdım, özenle o buzdolabı poşetlerine sarardım da öyle götürürdüm. ama ağırlık yapıyordu baya bana. dönüşünde içi boş bile olsa yine de ağır olduğu için bunları her zaman yapamıyordum ama yaptığım zamanlarda da para biriktiriyordum. sonuçta yemeğe orada tonla para vereceğime evden annem yapmış mis gibi onu götüreyim değil mi? hem bozulmasın hem de ben de doymuş olurum.. üstelik biriktirebiliyordum da.

0

okula 2-3 defa götürmüşümdür.
çoğunluğu arkadaşlarla bir şeyler almadır

0

elbette fırsattım oldugu müddetçe götürürüm.

0

evde hazırladığımız ekmek arası içine istedigimiz malzemeyi koyma özgürlügüne sahibiz o yüzden hazırlayıp götürürüm bu benim için lükstür o yüzden hiç çekinmeden götürürüm.

0

ben ev hanımıyım yani zaten okul pek fazla okuyamadım hatırladığım kadarıyla zaten okuduğum zamanlarda köy okullarında okuduk o zamanlarda para falan yoktu ne tost ne bir şey hiçbir şey yoktu evde annemizin hazırladığı şeyleri götürüp yiyiyorduk köy okullarında okuduk o zamanlarda parka falan yoktu ne tost ne bir şey hiçbir şey yoktu evde annemizin hazırladığı şeyleri götürüp yiyorduk şu anda benim kızım okula gidiyor ama evde bir şey hazırlayıp götürmüyorum çünkü aç olana kadar soğuyor ya da bir şey oluyor böyle yapmasını sevmiyor oda böyle sıcak alıp yemek istiyor ama ben yine de evden götürmesini istiyorum tabii ki hiç olmazsa evde götürse biraz olsun harçlığı azalır diye ama maalesef götürmiyor.:):)

0

benim götürmüşlüğüm vardı bir ara. lise son sınıftayken marketten sandviç ekmeği alırdım, sabah okula gitmek için evden çıkmadan hemen sandviç ekmeğinin arasına birşeyler koyup çantama koyardım. o zamanlarda da o paralarımı biriktirir, kitap alırdım yine. şuan işe gidip gelsem yine aynı şeyi yapabilirim aslında. her ne kadar setcard verseler de artık bazı marketlerde setcard, ticket kartları geçiyor ve alışveriş yapabiliyorsun. her ne kadar yemek içinde verilmiş olsa bu kartlar sonuçta çoğu zaman dışarıda yediğimiz şeylerin nasıl yapıldığını bilemiyoruz. kimisi eğer borcu varsa, kredi ödüyorsa ya da ev/ araç alacaksa para biriktirmek istiyordur, tam olarak tost ya da sandviç yapmasa da bir önceki günden kalan yemeği getirebiliyor işyerine. ya da kendi evinde hazırlayıp buzluğuna koyduğu köfte, börek tarzı şeyleri çıkarıp o gün pişiriyordur kendine. böyle olanlarda var. yani ben ev için bir peşinat biriktireceksem böyle birşeyi yine yaparım açıkçası. ne kadar az harcama, o kadar çok bütçeyi korumak demek. ayrıca nasıl yapıldığına dair bir kuşku oluşmayacak kendi içinde, düşünsene…

0

hazırladığım anda sıcak sıcak yemeyi tavsiye ederim genelde okula/işlerine götürmem götürmem için acelemin olması lazım geç kalmış olmam lazım hatta çoğu zaman acelem olduğunda hiç tost yapmakla uğraşmam gideceğim yerde kahvaltı yaparım yani çok nadir olarak götürürüm.