0

düzgün kullanıldığında eğer, götürmez kardeşim. ama bazı kişilerin kredi kartını kullanması biraz mecburiyetten oluyor malesef. maaşı yetmiyor adamın, ister istemez kredi kartına başvuruyor. mesela benim bir arkadaşım var. kredi kartı da var bu şahsın. keyfiyete harcamakta. kendisi bekar, çalışıyor. maaşlı biri yani. ama aldığı maaşı direk karta yatırıyor. ne alıyor kartla desen.. işte orası çok komik. üstüne başına kıyafet alıyor, kafelere gidip kahve içip, başka birşey içip ödemeyi kredi kartıyla yapıyor sürekli. yani zaten bekarsın ve maaşın var. kredi kartına niye bulaşır ki insan. ödemeyi nakit yapmak niye bir insanın zoruna gider ki. yani benim o arkadaşımda biraz gösteriş meraklısı olduğu için kart kullanıyor. aslında kullanmasına hiç gerek yok yani.

0

çoğu kredi kartı kullanırken hesabınızı bilerek kullandığınızda ciddi kolaylık sağlar.burada sorumluluk kredi kartı sahibinin kendisine aittir.çünkü bankalar arası kart merkezi ve bddk'nın aldığı kararla kişinin toplam kredi kartı limitlerinin toplamı üç aylık geliri kadar oluyor.hal böyle olunca, eğer birey nasıl olsa limitim var deyip bir ay içinde üç aylık harcama yaparsa sorunlar başlar.çünkü gelir- gider dengesi bozulmuş olur ve kredi kartı borçlarının hepsini ödeyemeyince minimum tutar öder ve faiz ödemeye başlar.bu zinciri kıramayan bireyler bir zaman sonra kredi kartı borcu için kredi de çekerler.eğer ki yine hesap dengesini saglayamassa kişinin ekonomisini, sağlığını ve aile hayatını etkiler.bu yüzden dikkat edilmezse ciddi sorunlar yaratabilir kredi kartı harcamaları.

0

bence insanlar kredi kartlarını düzgün bir şekilde kullanırlarsa tabii ki de iflas ettirecek kadar kötü yola gitmezler insan ne kadar harcadığını bilmeli ve nereye harcadığını bilmeli diye düşünüyorum gidip de parayı boş yerlerde ve fazla fazla harcarsan tabii ki de geri toparlayamazsın ve borçlarını ödeyemezsin o yüzden dikkatli bir şekilde kullanmak gerekir.

0

kredi karti cok guzel birseydir dogru kullanmasini bilirsen. seni zengin dahi edebilir ama kullanmasini bilmesen tabiki sonun iflas olur kotu sonla biter.

0

kredi kartları insanı iflasa sürülmemeliler kullanmasını bilirseniz en iyi arkadaştır kredi kartı ve bazen çok işe yarar önemli olan düzgün kullanmaktır bence

0

bazı insanları kredi kartı kullanma amacı nakit para dursun kredi akrtı ile taksit taksit ödeyim bu sayede birikimde az da olsa yaparım düşüncesi ile kullanan biri asla batmaz ancak aldıgı maaş veya ücretle geçinemeyen biri kredi kartı kullanırsa iflasa çok büyük ölçüde götürecektir aldıgı maaşı zaten ihtiyaçlarından dolayı bitiriyor daha alacakla bir takım ihtiyaçları oldugundan kredi kartı tekrar devreye giriyor biraz da karttan harcıyor ödeme günü gelince nakit yok ödemyemiyor yada bu işin ticaretini yapan bazı esnaf ve tefeciler var belirli bir yüzde karşılıgı borcu ödeyip pos makinalarından tekrar çekiyorlar yüzdesini de alıyor böyle yapan bir vatandaş 5 ayın sonun onlara ödeyecek faizi de bulamıyor 4000 tl lik borç oluyor sana 5 ayda 7000 tl doğal oalrak bir sıkıntı içerisine giren adam iflas bayraklarını gösteriyor

0

götürür...
ama düşünün bebeğiniz var mama istiyor, bez istiyor.
karnınız aç para yok.
elektrik, doğalgaz, su parası geldi ama sizde para yok.
nasıl ödenecek, nasıl alınacak bunlar?
bazen gerçekten mecbur kalıyorsunuz. zevkten harcamiyor bence kredi kartından çoğu kimse. en azından bizde durum böyle.

1

kredi kartları insanları iflasa sürüklemez sadece mantıklı kullanılırsa eğer faydası bile var. ama düşüncesizce kullanıldığı zaman iflasa götürmesi normaldir.