0

500 gr kırmızı et ( yağ ve sinirleri ayıklanmış olmalı) ya da 500 gr tavuk göğsü
yemeklik yağ ( zeytinyağı ya da pamuk yağı )
kırmızı toz biber
tuz
domates
soğan
maydanoz
lavaş ya da sandviç ekmeği ( somun ekmek )
servis malzemeleri

domates
acı biber turşusu
limon
kırmızı et sevenlere “biftek tantuni”

tantuni için hazırladığımız kırmızı eti ince ince doğrayıp, kendi suyunda haşlıyoruz. haşlama işlemi bittikten sonra etleri saca/tavaya alıyoruz. sacda/tavada yağ ile eti kavuruyoruz ve üzerine kırmızı toz biberi atıyoruz. toz biber ve eti iyice harmanlıyoruz.

(eğer kırmızı et pek cazip gelmiyorsa, tantuni için tavuk da kullanabilirsiniz. sadece tantuninin tavuk göğsü ile yapıldığını unutmayın yeter.)

tavuk eti sevenlere “tavuk tantuni”

tavuk göğsünü küçük küçük doğruyoruz. doğranan tavuk etlerini bir tencereye alıp pişirme esnasında salacağı suya ek olarak biraz su ekleyerek haşlatıyoruz. haşlanan tavuk etini saca ya da tavaya alıp yağ ekleyerek biraz kavuruyoruz ve üzerine kırmızı toz biberi ekliyoruz.

et ekmek ile buluşuyor

ilk önce lavaş ya da somun ekmeğini ısıtmak için tavadaki/sacdaki tantuni için hazırladığımız etin üzerine bastırıyoruz. bundaki amaç kullanacağımız ekmeğin ısınması ve yağlanmasıdır o yüzden dikkatli olun tantuni ekmeği fazla yağlanmasın. isıttığımız ekmeği yani lavaş ya da somun ekmeğinin içine daha önceden doğradığımız soğan, domates ve maydanozu koyup üzerine etimizi koyuyoruz ve etimizin üzerine de bir tutam tuz ekliyoruz.
bukadar diyelim başka bişey koymana gerek kalmıyo gerçekten güzel oluyor