0

12 dev adam diye sarki cikarmislardi gokhan ozoguz ve grubunun sarkisi

0

2001 yılında ülke iz avrupa basketbol şampiyonasına ev sahipliği yapacaktır. ancak futbolla yatıp kalkan insanların bundan haberi bile yoktur. yetkililer gibi basın ve haberciler de şampiyonaya ilgisizdir. nasıl duyurulacağı, nasıl tarftar toplanılacağı düşünülmektedir kara kara.

reklam sektörünün oscarı kabul edilen kristal elma ödüllerinin gediklisi serdar erener akla gelir. kendisine bu iş verilir, şampiyonanın duyurulması istenir. serdar erener, basketbolcularla tanışmak ister. tanışma esnasında ilk sporcunun elini sıkarken, "dev gibi adamlar" diye geçer aklından... o anda reklam filminin çıkış noktasının "dev" olmasına karar verir.

o andan itibaren de kafasında sloganı tamamlamaktan başka bir şey olmaz. önüne bir sayı koymak aklına. önce 5 olarak düşünür ama arkadaşlarıyla paylaştığında benctekilere haksızlık olar derler ve yedeklerle beraber tam sayıyı kullanmaya karar verir. "12 dev " olacaktır.

ardından son kelimeyi aramaya başlar. sporcu, basketbolcu gibi kelimelerin üstünde durulur. ama daha doğal, daha halka hitap edecek, toplumun içinden bir kelime olsun ister. ve bir şekilde "adam" kelimesi geliverir aklına...

o gin için kelimenin içi boşaltılmamıştır henüz. samimi, bizden bir kelimedir. ve slogan tamamlanır. "12 dev adam" ...

müzik için athena grubuna gidilir. bana göre olabilecek en iyi seçimlerden birisini yapmıştır. grubun samimi ve tutkulu tavrıyla slogan olağan üstü güzel bir şarkı ve müzikle buluşmuş olur.

o güne kadar ilgi görmeyen basketbol ve şampiyona, televizyonlarda şarkının yayınlanmaya başlaması ile birden bütün ülkenin dikkatini üzerine çeker ve her yerde şarkı yayınlanmaya başlar. herkesin ağzında bu şarkı vardır. haberciler şampiyona maçlarına koşmaya, haber yapmaya koşar. yoğun bir ilgi vardır çünki...

bütün millet tek yürek olmuştur sanki. istenilen olur, yoğun ilgi ve destek çıkmıştır ortaya. milli takımımız o şampiyonada ikinci olur.

0

evet athenanın şarkı sözleriydi ondan önce söyleniyor muydu emin deilim ama ondan sonra çıkmış yayılmış olma ihtimali de var .

0

on iki dev adam sloğanı yanlış hatırlamıyorsam 2012 yılı avrupa basketbol şampiyonasında oynanacak maçlar öncesi athena şarkıcılar grubu tarafından söylendiğini hatırlıyorum.