0

sağlık mutluluk huzuru olsun para ikinci planda kalıyor. benim için paradan daha değerli olan şeyler bunlardır . bunlara paradan daha çok değer veririm

0

bu hayatta herşeyi para değildir paraya çok önem vermem

0

para benim için hayatımı sürdürmemde ihtiyaçlarımı karşılamada bir araçtır sadece

0

para hayatımda ön planda olan şeylerden birisi. hepinizde bildiği gibi günümüzde ihtiyaçlarımızı gidermek için paraya çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. bunun için para insan hayatında önemli bir yere sahiptir bence. ama hiçbir zaman para en ön planda tutulmamalıdır.

0

para hayatımın neresinde biliyormusun para benim için 2. plandadır 1. planda ise benim için dostluk vardır gerçekten dostluğun hiç ama hiç unutulmamasını istiyorum çünkü dostluk çok güzel birşeydir umarım dostluk insanoğlu tarafından hiçbir zaman unutulmaz herkes herkese yardım eder fakire fukaraya yardım eder buna dostluk denir ondan sonra aile benim için 1. plandadır çünkü sizin zor zamanınızda her zaman aileniz koşar yardımınınıza başkaları koşmaz belki koşarsa en önemli hayatımda iyiki varsın dediğiniz dostlarınız arkadaşlarını koşar abiniz anneniz babanız koşar ve benim 1. planda olan son şey ise sağlıktır sağlığım olmazsa benim için paranın hiçbir ama hiçbir önemi yok gerçekten herkes için böyle sağlık olmazsa yaşam olmaz yaşam olmazsada hayat olmaz tabiki umarım hepimizin sağlığı güzel kaliteli şekilde gider diyorum ve size ben bir örnek vereyim elleriniz yok ve yürüyemiyorsunuz paranın ne önemi var ama değilmi her neyse umarım beni anlamışsınızdır gelelim 2. plana yani paraya para benim için hayatımın her yerinde önemli bir şeydir para olmazsa aç kalırız aç kim olursa olsun parası olmasın ekmek bile vermezler ondan sonra para olmasa ben kiralarımı veremem ihtiyaçlarımı gideremem sokakta kalırım ve bu sadece bana özgü birşey değil hepimizin bunu bilmesi gerekiyor ve diyeceğim oki para insanın tüm ihtiyaçlarını gideren birşeydir umarım beni anlamışsınızdır umarım kendimi anlatabilmişimdir herkese hayırlı günler bol kazançlar esen kalın efendim

0

para hemen hemen her insan için hayatında çok önem taşıyan bir şeydir benim için para önemli değil diyen biri bence yalan söylemiş olur özellikle şu zamanda para çok önemlidir benim için olmazsa olmazlarımdandır çünkü asgari ücrete çalışıyorum paraya önem vermessem elimdekinin kıymetini bilemem.

0

para her insan için değerli olduğu gibi benim içinde çok değerli çünkü paran olmazsa araba, ev, kıyafet alamazsın. ama eğer paran olursa istediğin her şeyi alabilirsin. o yüzden para çok değerlidir. para kazanmak kolay değildir. ancak bir şekilde para kazanılması gerekir. çünkü yoksun kalmak kötü bir şeydir. hem para kazanıp yoksullara da yardım edilmelidir.ama asıl zenginlik gönül zenginliğidir.paran olmazsa evin, araban olmaz. fakat eğer gönlüm zengin olmasa hiçbir şeyin olmaz.bu yüzden umarım hepimizin gönlü zengin olur.

0

para bı amaç değil hedefteki yapacaklarimiz için araç yoksa bankada duran bı kağıt parcasi

0

para hayatı devam ve idame ettirebilmek için bir araç. aile içinde huzur bile kalmıyor onun yokluğunda.

0

para hayatımın en son evresinde desek de para bizim için en önemli unsurdur çünkü para olmadan hiçbir şey yapamıyoruz maalesef bu devirde ama paradan daha değerli şeyler vardır huzur sağlık mutluluk diye düşünüyorum sağlık da para ile alınabilir ama huzur ve mutluluk asla parayla alınmaz çünkü parası olanların da huzursuz mutsuz olduğunu görebiliyoruz o yüzden para aslında önemlidir geçirmemiz için önemlidir sadece ayakta kalmamız için ve insanların bizi bize adam demeleri için paramız mi olması lazım maalesef ki o yüzden para bir plandadır maalesef

0

parasız hayat çok zor. paranın önemli olması tamamen bizimle ilgili bir şey değil günümüzde. değişen hayat şartları para kullanımını arttırıyor. bir ailenin geçimi, bir çocuk okutmak her şey bu kadar paraya endeksliyken, parasız sağlık bile olmuyorken haliyle hayatımızdaki en önemli konulardan biri haline geliyor.

0

yani sonuçta para bir ihtiyaç olmadan da olur evet ama olsa da güzel olur ya 3.sırada falan sanırım.
paramız varken daha kaliteli zaman geçirebiliyoruz sonuçta.

0

para tabikide önemlidir ama hayatımın en son kısmında yer alır önceliğim her zaman aile arkadas ve hayatımdır paraya çok önem vermeyin ama kıymetini de bilin tabi:)

1

para hayatımızın her yerinde. para olmadan yaşam olmaz.

0

para benim için önemli olmasa dahi hayatın %99 u için önemli ve gerekli olduğundan para şart

0

ben iyi bir hayat standardı sağlayacak miktarda bir gelire ve birikime sahip olmak isterim.
diğer taraftan paradan çok daha önde gelmesi gereken değerlerin varlığına da inanıyorum.
mesela paylaşılmayan maddi varlığın uzun vadede insana faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.

0

hayatımın tam ortasındadır para attığımız adımdır herşeyi onunla yaparız.

0

çok değerli tabiki parasız adım atamazsın

0

para mı önce sağlık huzur ve mutluluk önemlii

0

paranın kendisi değil de sağlayabileceklerini düşündüğümde isteklerime götüren bir araç olma açısından birinci sırada. anca genel insan yargılarına göre yorumlarsam hayatımda olmasa da olur diyebileceğim bir şey. yani kalacak yerim yiyecek yemeğim olduktan sonra pek de önemi yok. sonuçta bir düşünürün de dediği gibi en zengin insan en çok şeye sahip olan değil en az şeye ihtiyaç duyandır.