5

johannes kepler kimdir? bilim için neden önemli bir kişiliktir?

araştırmaya çık, öğren ve bizi aydınlat!

86 cevap
0

kendileri gökbilimcidir. ve gökbilim yasalarıyla ilgili bir çok şey ortaya koymuştur. çıkartıp ortaya sunmuştur. değerli arkadaşlarım.

0

johannes kepler alman bir gökbilimcidir. bilime birçok katkısı vardır. örneğin gezegensel hareket yasaları

1

johannes kepler, güneş sistemindeki gezegenlerin dairesel hareketlerini keşfeden ünlü bir alman matematikçi ve gökbilimciydi. 17. yüzyıl bilim dünyasında önemli bir kişilik olan johannes kepler gezegenlerin dairesel hareketleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinir. astronomia nova, harmonices mundi gibi eserleri de isaac newton’un kütleçekim kanunun temellerini oluşturur.

0

johannes kepler alman gök bilimci matematikçi ve astrologdur. keplerin gezegensel hareket yasaları ile tanınır.

0

alman uyruklu matematikçi gökbilimci fizikçidir çift başlı köpek deneyi yapmıştır

0

alman gökbilimci , matematikçi ve astronottur

0

alman gökbilimcidir johannes kepler ve kepler kanunuyla ünlüdür

1

kimdir 1903 doğdugu günden bugune dünyaya verdiği değerler ortaya koymuştur savaşa el atması nasayın bir okadar iyiye gitmesini sağlamıştır.

0

johannes kepler alman gökbilimci,matematikçi,bilim adamıdır.kepler gezegensel hareket teoremi ile tanınır.

0

1571 yılında doğan alman kepler uzay ile ilgili çalışmalar yapmıştır.

0

kepler uzayla ilgili gelişmeler yapmıştır.teoremisininde olduğunu hatırlıyorum

0

johannes kepler uzaya büyük katkısı olan birisidir. kepler gezegenlerine ismini verir.

0

johnannes kepler bilim dünyasına büyük katkılar sağlamıştır.birbirinden ayrılmaz ikili olan matematik ve fizik ilmine birde gök bilimini eklemiştir.alman kökenli olan bilim adamı 17.yy da yaşadığı biliniyor.o dönemin şartlarına bakıldığında oldukça
zor dönemlerin olduğu kabul edildiğinde
zamanına göre çok ilerde
araştırmalar yaparak uzay astronomi
alanında yeni teoriler ve günümüze ışık tutacak araştırmalar yapmıştır.matemetatik ve gök bilimi üzerine araştırmalar yapan alman uyruklu bu bilim adamı halen sayfı ile anılmaktadır.

0

matematik astronomi ile ilgilenir ve bu yüzden önemlidir

0

keplerin gezegen yasaları ile tanınan matematikçi ve gökbilimcidir. 17. yy' da yaşamıştır ve astronomiye katkısı büyüktür.

0

rönesansın en deli ve devrimci figürüdür.

0

çok iyi bir matematikçi ve fizikçidir. çift başlı köpek deneyi yapmıştır.

0

önemli bir fizikçi ve matamatikçi johannes kepler .

0

önemli bir kişiliktir matematik çi ve gök bilimcidir

0

büyük bir matematik dehası olan johannes kepler alman kökenli bir bilim insanıdır. 1571 yılında almanya'nın weil şehrinde doğdu. kendisi bir süre avusturya'nın graz şehrinde matematik profesörlüğü görevini yaptı. ilk eseri 1596 yılında çıkardığı evrenin gözleri adına eseridir. kendisi rönesans döneminin önde gelen gökbilimcilerindendir hatta kendi çağdaşları olan kopernik ve galileo ile birlikte anılır.bu büyük deha kiliseye karşı duruşundan dolayı zaman zaman sorunlar yaşamıştır. sonraları küçükken geçirmiş olduğu göz rahatsızlığının üzerine bu rahatsızlıkla ilgili araştırmalar yapmaya başlamış ve göz anatomisi konusunda yoğun çalışmalar yapmıştı hatta kendisinin göz sağlığı ile ilgili optik araştırmaların öncüsüdür diyebilirim.çünkü yapmış olduğu bir çalışmanın sonucunda göz bebeğinden geçen ışınların nasıl kırıldığını ilk açıklayan kişi sıfatını kazanmıştır. kendisinin hayatında dönüm noktası,roma-germen imparatoru tarafından tycho brahe'nin yerine göreve çağrılmasıdır.böylelikle kepler kendisine geniş bir çalışma alanı ve araştırmaların yapabileceği yüklü miktarda bir fon bulmuştur. brahe'nin çalışmaları üzerinden devam ederek , mars'ın yörüngesine incelerken kendi adıyla anılan yasaları buldu. gezegensel hareket yasaları diyebileceğimiz bu yasalar gezegenlerin dolanım süresi gibi detayları içeriyordu.bu konuda yazmış olduğu yeni astronomi kitabı ile mars'ın yörüngesinin dairesel değil eliptik olduğunu anlatması kendisinin daha bir üne kavuşturdu. kepler'le ilgili diyebileceğim bir diğer detay ise platon felsefesi ve pisagor matematiğinin etkisiyle evrenden var olduğuna ve inandığı matematiksel uyumu gösterme çabası içerisinde olduğunu görüyoruz kendisinin.bu yüzden de evreni ile insan arasında belirli bir uyum olduğuna inandığı için ve astrolojiye dayanan öngörüleri ile üne ayrı bir detaydır.bu bir gökbilim insanı 1630 yılında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.çöplerin uzayla ilgili yapmış olduğu bu çığır açan buluşlar ile ilgili olarak da nasa tarafından kendisinin adı verilmiş bir uzay aracı uzaya gönderilmişti.yakın zamanda bu uzay aracıda görevini tamamlayıp tekrar geri döndü dünyamıza.