0

eğitimle, bakış açıların değişimiyle, çağdaş düşünceyle, bilimle, kültürle, sanatla, ilimle sağlanacak. bir gün bu olacak, bunun hayaliyle yaşıyorum. biz kadınlara şuan dayatılan şey sözde eşitlik, keşke herkes bunun farkında olsa. her gün maruz kaldığımız cinsiyetçi, ayrımcı söylemleri bir biz biliyoruz. kadınları ve erkekleri belli kalıplar içine sokmadığımızda. çocuklarımıza "erkek gibi", "kadın gibi" davranmayı dayatmadığımızda. herkese sadece insan olarak en çok değeri verdiğimizde. giydiği kıyafete, saçının rengine göre yargılamadığımızda. cinsiyetçi söylemlerin önyargılarından kurtulduğumuzda. biyolojik cinsiyete bu kadar fazla önem vermediğimizde. bir "insan" olarak kendi potansiyelimizi doldurmaya başladığımızda. kadına yapılan ayrımcılığın, şiddetin bu kadar çok konuşulmaya ve düşünülmeye başlaması, zamanı gelen düşüncenin ve oluşumun habercisidir. sözde eşitlik değil gerçek eşitlik bir gün bu şekilde sağlanacak, insan gibi sağlanacak, bilimle sanatla sağlanacak, kültürün çağdaşlığın günü bir gün o erkek "kas gücü"nü geçecek. inanıyorum.

0

gerekli eğitimlerin verildiğinde hoşgörülü olunduğu zamanlarda saygılı olunduğu zamanlarda sevginin arttığı zamanlarda karşımızdaki kişilerin haklarına değer verdiğimiz zamanlarda kadın erkek eşitliğinden bahsedilebilir

0

kadın erkek eşitliğini sağlamak yine kadınlara düşmektedir. toplumdaki erkeklerin genelinin işine gelmemektedir çünkü aksi bir durum. kadınların bilinç altına çok küçük yaşlarda erkeğe hizmet etme, erkeğin üstün olması gibi düşünceler yerleştiriliyor. önce bunun önüne geçilmelidir. mesela kız çocuklarına hizmet ettirip, ev işi öğretip erkek çocuklarına da hizmet edilmesi çok yanlış. her şeyin temeli gibi bu da çocuk yaştayken atılmalı. bunu sağlayacak en önemli kişiler de anneler yani kadınlardır.

1

insanların eğitimlerine gereken önem verildiğinde, sadece kendimiz için yaşamayı değil de başkalarının haklarına saygılı şekilde yaşamayı öğrendiğimizde...

kafaların değişmesi lazım. erkek çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü ayrıcalıklı hissetmemeli kendilerini. bunu da en başta yine kadın olan anneler yapmalı. annelerin kafası değişmeli her şeyden önce.

0

ben bu konunun sağlanacagını düşünmüyorum.

1

tüm dünya bu konuda adam akıllı eğitildiği zama ve efendimizin (sav) hayatı tatbik edildiğinde.