0

eşittir bence kadınların yaptığıherşeyi erkeklerde yapmalı bana göre kadınlar çok ezildikleri için erkekler de onların yaptığı çoğu şeyi yapa bilirler bence .

0

kadın ve erkekler eşittir. eşitiz. bunu er ya da geç kabul edeceksiniz. erkek egemen bir toplumda, düzende, sistemde yaşadığımız için hayır eşit değil aynı şeyleri yapamıyoruz gibi sesler çıkıyor, siz de haklısınız. kadına dayatılan sözde eşitliğin içindeki eşitsizliği bir gün hepinizin görmesi dileğiyle.

0

eşittir ancak bizim toplumuzda bu eşit değilmiş gibi davranılıyor

1

kadın ve erkek her zaman eşittir. eşittir de erkekler nedense kadınları baskı altına almaktan da vazgeçmezler.kanun önünde eşitlik kulağa hoş geliyor ama gerçekten doğru mu bu da konuşulması gerekir. esas olan insanlığın eşitliği olmasıdır. toplumda ataerkil baskıların olmaması lazım, ilişkilerin güç üzerine değil, sevgi üzerine kurulması lazım.

1

bizler kadın erkek eşittir. diyoruz ama bence kadın erkek eşittir. ama bazı insanlar hayr eşit değildir nasıl değildir bizde erkeklerin yaptığı işleri yapıyoruz taksici biri varsa kadında taksicilik yapıyor izmir balçova da yapan var erkek çalışıyorsa kadında çalışıyor erkek araba kullanıyorsa kadında kullanıyor erkek tamir yapıyorsa kadınlarda yapıyor. erkek çıkıp geziyorsa kadınlarda çıkıp gezebilir. sadece kadının erkeğe gücü yetmiyor ama geri kalanların hepsi erkeklerin yaptığını kadında yapabiliyor. bir kaç şeyden hariç geri kalanını yapılıyor. bana göre kadın erkek eşittir.bunuda kabul etmeleri lazım

-1

bu soruya hangi açıdan baktığımıza göre cevap verebiliriz eğer fiziksel ise erkek daha üstündür eğer beyinsel olarak bakıcaksak kadın daha üstündür ama eğer toplumdaki hak ve özgürlükler açısından bakacaksak eşittir

3

evet eşittir çünkü kadın olmazsa erkekte olmaz erkek olmazsa kadın da olmaz

2

hayır eşit değildir. kadın ile erkek hiç bir zaman eşit olmamıştır. bu sadece söylemden yana bir tabirdir. ve konu çok derindir. kadın erkek eşitliğini savunmam. yere ve duruma bağlı olarak iki tarafın farklı üstünlükleri vardır. hukuki olarak eşittir.

2

hukuki haklar açısından eşit olmaları umulur ve istenir. zaten türkiye cumhuriyeti kanunları eşitlik ilkesini kabul etmiştir ve tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir.

ancak kadın ve erkeğin fiziksel ve duygusal yönden eşit olmaları elbette beklenemez. farklılıklar kabul edilmeli ve bu farklılıklar çerçevesinde eşitlikleri sağlanmalıdır.

2

"kadın-erkek tüm insanlar tarak dişleri gibi birbirine eşittirler" diye buyrulmuştur bir hadiste

2

tabikide kadın ve erkek hak olarak eşittir.

1

bence eşittir ne farkı varkı ikisi de çalışabilen ikiside yemek yapabilen ama biri dogurur bir dogurmasına sebeb olur aslında biri yokken digerinin bir anlamıda kalmaz

-2

bence değildir kadınlara daha çok avantaj vardır yani her yerde bu böyledir bence.

0

kadın ve erkek hak olarak eşittir bu cumhuriyetin kuruluşundan beri böyledir.

1

kadın ve erkek eşit değil denktirler. aynı şeyleri yapamiyoruz kabul edin.