0

her ağın kendisine göre bir protokolü vardır. sttmp e-posta protokolüyken yani e-posta alıp gönderme, htttps ise sayfaların güvenilirliği ile ilgili protokoldür. bu protokol bir sayfada varsa alış-veriş güvenle yapılır. kullanıcı htttps yazısını görünce rahat rahat sörf yapabilir.

0

internette gezinirken kimlik bilgilerini gizli tutmak internet servis sağlayıcıları veya ağınızdaki diğer kişiler tarafından gizlenmeyi istemek en doğal haklarımızdan biridir.bu amaçla giderek artan website ve uygulama tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit veya benzeri bir işaretle gösterilen güvenli web bağlantılarını gösterir htpps kısaltması veya htpp internette gezinirken kimlik bilgilerini gizli tutmak internet servis sağlayıcıları veya ağınızdaki diğer kişiler tarafından gizlenmeyi istemek en doğal haklarımızdan biridir.bu amaçla giderek artan sayıda website ve uygulama tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit veya benzeri bir işaretle gösterilen güvenli web bağlantılarını gösterir htpps kısaltması veya htpp internette gezinirken kimlik bilgilerini gizli tutmak internet servis sağlayıcıları veya ağınızdaki diğer kişiler tarafından gizlenmeyi istemek en doğal haklarımızdan biridir.bu amaçla giderek artan sayıda website ve uygulama tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit veya benzeri bir işaretle gösterilen güvenli web bağlantılarını gösterir htpps kısaltması veya htpp

0

internette gezinirken kimlik bilgilerini gizli tutmak internet servis sağlayıcıları veya ağınızdaki diğer kişiler tarafından gizlenmeyi istemek en doğal haklarımızdan biridir.bu amaçla giderek artan website ve uygulama tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit veya benzeri bir işaretle gösterilen güvenli web bağlantılarını gösterir htpps kısaltması veya htpp

0

icerigindeki s harfi sitenin güvenli olduğunu belirtmektedir.

0

güvenli metin aktarma iletişim protokölü diyebiliriz

0

bu işaratin olduğu sitelerde üzerine tıklayarak sitenin ne kadar güvenli olduğunu anlayabiliriz.
eğer bu işarette kötü simgeler varsa güvenli olmadığı anlamına gelmektedir.
bu tip sitelerden uzak durmanın yanı sıra çevremizdeki insanları da bilinçlendirip bu tip sitelere girmemeleri için elimizden geleni yapmalıyız.
her türlü virüsün bu sitelerde bulunma olasılığı mevcuttur hatta ve hatta bilgisayar veya telefonlarımıza virüsler girerek kontrolleri ellerine alıp ne tuşa basarsak onlara bilgi gider ve tüm hayatımızı kabusa çevirebilirler.
demem o ki bu tip şeyler çok önemlidir.
bilinçli bir insan bu tip şeylere dikkat eder ve böyle tuzaklara düşmez bizde o tip insanlar olduğumdan dolayı virüs tehlikesi ile karşı karşıya kalmayız...

0

açılımı "hyper text transfer protokol secure" anlamı ise; güvenli hiper metin transfer protokolü'dür.

0

o url adreslerinim başında kullanılır. web sayfasına geçişlerde kullanılır ve sitenin güvence altına alındığının göstergesidir.

0

web sitelerinin güvenli siteler olduğunu söylemek için kullanılır. bu etikete sahip olmayan siteler sizin güvenliğinizi saglamaz ve sizin bilgilerinizi kullana bilirler.

0

açılımı "hyper text transfer protocol "dur. türkçeside "hiper metin transfer protokolüdür.

0

web sitelerinin kimliği olarak adlandırılabilir.

0

web site linklerinin başında bulunan https:// ibaresi sitenin güvenli olduğunun göstergesidir.
mesela sorumani sitesi güvenli bir sitedir.
bankaların gerçek sitelerinde bu ibareyi görebilirsiniz.
dolandırılan mağdurlar sitelerdeki bu ibareye dikkat etmiyolar. ve dolandırılıyolar.

0

sitenin güvenli olduğunu falan gösteriyor.
mesela bankaların orijinal sitelerinde bu şekilde başlar bağlantılar.
şifre veya hesap bilgisi girmekte sorun olmaz.

0

belirtilen işaretin olmadığı siteler güvensiz olarak tanımlanan tarzda siteler olarak karşımıza çıkıyor. bu sitelere dikkat edilmesi gerekir. aksi takdirde olumsuz durumların meydana gelmesi muhtemel bir olay haline gelecektir. belirtilen linkte bulunanların yer aldığı sitelere gönül rahatlığıyla görmek mümkündür. bu tarz bir işaret yer almıyorsa sitenin güvenilir olmasından söz etmek mümkün değildir.

1

alan adı başlangıcıydı sanırım yanlış bilmiyosam

0

güvenli site olduğunun göstergesidir. ayrıca dizin sayfası olduğunu da gösterir

0

internette gezinirken kimlik bilgilerini gizli tutmak internet servis sağlayıcıları veya ağınızdaki diğer kişiler tarafından gizlenmeyi istemek en doğal haklarımızdan biridir.bu amaçla giderek artan sayıda website ve uygulama tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit veya benzeri bir işaretle gösterilen güvenli web bağlantılarını gösterir htpps kısaltması veya htpp

0

http yani "hyper text transfer protocol" türkçe açılımı hiper metin transferi protokolüdür. web sayfaları üzerinden güvenli bağlantı yapılmasına neden olur. eğer bu bağlantıyı kullanmadan bir uzantı girerseniz tarayıcı otomatik olarak atayacaktır. diğer bir deyişle bağlantı yapmanıza neden olan eklentidir.

0

web sayfalarında gezinirken güvenli internet protokolü olarak site adreslerinin başındaki http ile başlayan ve sonundaki "s" takisiyla "https" olarak görünen bu ibare yüksek güvenli sayfa anlamındadır.

0

o sitenin güvenliği ile ilgili bilgi veriri