0

genellikle sitenin güvenli olduğunu gösterir

0

eger sitelerde https varsa o site guvenli bir sitedir, anlamına geliyor,

0

https açılımını türkçeye uyarlarsak güvenilir hiper metin kaynağı olarak çoğu kaynakta geçmektedir. temel amacı internette kullandığımız sitelerin kimlik doğrulaması ve aktarılan bilgilerin verilerin paylaşımı sırasında gizliliğinin ve bütünlüğünün güvenli halde tutulmasıdır. yani anlatmak istediğim iki kişi arasındaki bilgi alışverişinin korunması saklanması gizli kalmasıdır.

0

https:// bir https protokolüdür. s security den gelir. girdiginiz bilgiler şifreli olarak iletilir. ancak her https güvenlidir demek yanlıştır. yeşil renkte ise o sitenin bir ssl sertifikası oldugunu belirtir. her ssl sertfikası yani her yeşif https:// güvenli degildir. ücretsiz olarak ssl veren siteler mevcut olup her yeşil https:// güvenli demek yanlış olur. kırmızı https:// siteye girdiginiz verileri başkası tarafından okundugunun işaretidir. eger siteye giriş yapmayacak sadece gezinicekseniz sorun yoktur ve bu kırmızı https:// güvenli degildir demek yanlış olur.

0

https yeşil renk ise sitenin güvenli olduğunu gösterir eğer ki https yazısı kırmızı renk ise sitenin güvenli olmadığını belirtir

0

bunlar ne akadar sacma sapan sorular ben sızın gıbısını gormedım ya kardeşim

0

https o sitenin güvenli olduğunu anlamamızı sağlar cogu içerik yönetim sistemleriyle hazırlanmış sitelerde bulunmayan güvenlik protokolüdür

0

eğerki yeşil renkse güvenilir site kırmızı ise güvenilir site değil

0

eğer site http ise güvenlik koruması söz konusu değildir. ancak https ise güvenlik korumarları ile korunup şifreleriniz vs. saklanır

0

hypertext transfer protocol secure’in kısaltması olan https güvenli metin için aktarım iletişim protokolü olarak tanımlanır.
buda tarayıcı ile etkileşimde olduğunuz her yerde kullanılır örneğin mail atarken kredi kartı ile işlem yazarken bir yere üye olurken üyelik işlemi gerçekleştirirken gibi.
bu httpsye internet sunucuları ve kullanıcılar arasındaki bilgilerin başkaları tarafından okumaması için kullanılıryani diğer bir kişi üçüncü şahıslar sizin bilgilerinizi eline geçirmesin diyedir

0

http bir siteye girdiğin
bilgileri şifrelemeyi
görmeyi birçok farklı
seçenekleri görüntülemeyi
sağlar ayrıca sitenin
güvenli olup olmadığınıda
gösterir güvenlik kodu
görevide vardır daha
sayamadığım birçok
görevi vardır sitenin
şifreleme sslm kodunu
birçok şeyi gösterir farklı
kişilerden korunmamız
içinde yapılabilir

0

guvenlu ve iletisim protokli olmasini biliyorum

0

sunucular arasında güvenli bir bağlantı oluşturur bir arama motorudur herhangi bir internet sitesine bağlanmak için bu adresi kullanırız sunucular arasında köprü görevi görür güvenli hipermetin protokolüdür http ile bir siteye bağlandığınız zaman bilgileriniz hiçbir şekilde asla başkaları tarafından okunamaz o yüzden güvenlidir.

0

https/ güvenli site anlamına gelir ve bi çok yerde yeşil ibare oluşturur bunun anlamı güvenli site demektir kirmizi da oldunda güvenli deil b bilgileriniz calinabilir anlamı ifade eder.türkçe anlamı hiper güvenli metin prokotoru demektir .girdiniz herhangi bir sitede https varsa bütün servler ve web tarayıcılar güvenli anlamına gelir https sitenin güvenlik protokolü ve sertifikası anlamına gelir.

0

htps açılırsa o sitenın güvenirliliği ile alakalı birşeydir ama htpsnın ustunde carpı varsa o sıte guvenılır degıldır demektır suan mesela sorumanıdeyız ve htps yeşıl yanıyor yanı son derecede sorumanı güvenilir demektir gğvensiz oldugu yerlerde carpı oldugu yerlerde sakın ve sakın gırıs yapmayın şifrenız banka kartınız yada bilgilerinizi hepsını ele geçirebilirler aman dikkatlı olalım htpsnın güvenilir olduğu yerlere girelım ama fakat bu bazı yerler ıcın gecerlı degıl bazı sayfalarda oyle bırsey cıkmıyor ve ınsanlar şaşıp kalıyor şıfrenızı gırın dıyor telefon numaranızı gırın dıyor ve ınsanlar giriyor ve telefon bılgılerını telefonundakı tlyı bakıyeyı cekıyorlar boyle alçak tuzaklara düşmeyelim.

0

sitenin güvenli olduğu anlamına gelir.yeşil ise güvenli sertifikaya sahiptir değilse güvenli değildir.dikkat etmek gerekir

0

evet sitelerin url'lerinin başlarında 2 adet http türü görülür 1. tü http://,2. si ise https://.1. türde açılan bir sitenin kaynakları sağlam güvenilir kaynaklardan gelmiyorduk ayrıca büyük ihtimal o sitenin sertifikası ya yoktur yada kendi kendine verilmiş yada süresi dolmuş olabilir ssl sertifkalı siteler sizin bilgilerinizin daha iyi korunmasına ve saklanmasına olanak sağlar.fakat sitenize güvenli yazısını almanız için sadece ssl sertifikası gerekli değilidir sitedeki resim,video,gif gibi objelerinde ya dosya içinde sunucuya yüklenmiş yada güvenilir bir kaynaktan gelmesi gerekmektedir. eğer bir siteye https://www.siteadi.com olarak girerseniz sitenin güvenli olup olmadığını veya tam doğrulanmadığını belirten bir ibraz çıkacaktır eğer sitenin güvenliği kırmızı veriyor yani güvenli değil damgası var ise siteye ilk girişte bir metin görürsünüz bu metin atlanabilir fakat dikkatli olunması gerekmektedir eğer site hakkında daha önceden bir ihbar var ise siteye giriş tamamen yasaklanır.

0

genellikle https olması güvenlik işaret olarak algılanır ve diğer sitelerdeki bilgileri veya şifreleri doğru olup olmadığını tespit eder ve bunun için vardır. internet bağlamında güvenli olup olmadığını tespit eder ve yukarıda genellikle kırmızı işaretli olur eğer ki güvende değilsin güvenliyse daha çok yeşil yanar o yüzden dikkat etmeliyiz hangi renk olduğunu eğer ki kırmızı renkte ise bu sitelere girmemeliyiz çünkü telefonumuza veya bilgisayarımıza virüs girebilir. artık günümüzde sahtekarlar çoğaldığı için bu yazı oldukça önemlidir çünkü bağlanacağımız siteye güvenli bir şekilde bağlamamızı sağlar yani 1 köprü görürsün güvenli bir şekilde bağlanma kız için. sahtekarlar daha çok olduğu için günümüzde artık daha dikkatli olmalıyız çünkü şifrelerimizi bilgilerimizi ve daha birçok şeyimizi alabilirler o yüzden alacağınız bir siteye bu yazıyı yani https yıl kullanmalıyız ki güvenli bir şekilde bağlanalım. işte bu olumsuz durumların önüne geçmek için genellikle nasıl kullanılır o yüzden insanlar dikkat etmelidir özellikle sahtekarların bilgilerini şifrelerini çalmaması için ve başka yerlerde kullanılmaması için dikkatli olunmalıdır. dediğim gibi https genellikle bir güvenlik ağıdır ve güvenli bir şekilde o siteye girmemizi sağlar o yüzden daha dikkatli bir şekilde bu yazı girilip kırmızı yazan işaretlerde yazılarda asla hiçbir şekilde girilmemelidir o yüzden insanlar dikkatli olmalıdır.

0

https güvenlik sorusturmasi gibi bir seydir. kisisel verilerin korunmasi amaciyla yapilmistir

1

https,güvenlik açısından en güvenli sitelerin başında gelir, kısacası güvenli metin aktarma iletişim protokolü denebilir yani wep sitelerinin metinlerle koruduğu iletişimin şifrelenmesi demektir. bu sizin işleminizin sırasında 3. bir kişiler tarafindan ele geçmemesi demektir. kullanım noktaları internetten alışverişte kredi kartı kullanmak daha güvenli olmaktadir ve güvenlik açısından problem çıkmaz.