-1

wikipedia ya kullanicilarda bilgi yazabildigi icin engellenmistir hukumetin hosuna gitmeyen yanlis seyler yazilmistir

0

neden engelendıgı ıle ılgılı hıc bır bılgım yok ama ben kulanıyorum

0

mantığı çözemedim bir olay keşke kapanmasaydi

0

wikipedia özgündür. kullanıcılar bilgi önerisinde bulunabildiği için türkiyede erişimi engellenmiştir. çünkü geçtiğimiz yıllarda bir çocuk kendisini cumhurbaşkanı olarak wikipediada adını yazdırmıştır. bunun yanı sıra kişiler hakkında yolsuzluk bilgileri paylaşıldığı için erişimi türkiyede yasaklanmıştır ama dns deiştirerek yada çeşitli vpn uygulamaları kullanarak tüm sitelere erişim sağlayabilirsiniz. yani hiç bir engel olmadan girer bilgi edinebilirsiniz.

-1

kötü içerikli olduğu düşünülerek faydası yerine zararı olduğu tespit edilmiş

1

bu vikipedia sorusunu görünce gerçekten içim yanıyor.böyle yasaklı bir toplum ve ülke olmak zorunda değiliz ve bunu hiç haketmiyoruz.vikipedinin kapatılmasına yönelik hergangi bir gerekçe olamaz.amerika veya isveç kapatsa gerekçe aranacak mıydı?elbette hayır.hoş o ülkeler bu akıllara zarar yasaklamayı yapmaz zaten.vikipediyi türkiye kapattı,geçen haftada venezüella kapattı.yasaklar hep aynı zihniyetlerden geliyor nedense.bu kadar geniş bilgi ağının olduğu internet gibi bir mecra var zaten vikipediyi kapatmak ne işe yarar.bu konunun bir an önce son bulmasını bekliyoruz.bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum çünkü yasaklara gerekçe üretmek tehlikeli bir yaklaşımdır.vikipedi çok sağlıklı doğru bilgiler veren bir ansiklopedi.ve bilgi alacağımız kaynağı seçmek en doğal hakkımız.vikipediyi hemen açsın istiyorum yetkililer.herşeye mi düşmanlar ya!

0

wikipedia her güzel bilgiyi barındırdığı gibi kötü bilgileride içinde tutuyordu. türkiyeyi terör zanlıları gibi gösterip yalan yanlış bilgiler veriyordu. ve suriyede olan iç savasına destek veriyor gibisinden sahte bilgiler sunuyordu. tabi her şeyin de bi sınırı var şuanda cinayet suçundan girenler bile 4 yılda hapisten çıkıyorken wikipedia gibi bilgi deposu bir yerinde uzun süre kapalı tutulması biraz abes bence artık açılması lazım.

0

vikipedi türkiye'de suriye iç savaşın ayabancı müdahalesi ve devlet destekli terörizm başlığında yazılan maddeler nedeni ile kapatıldı.

0

wikipedia kötü emellerine için kullanılmıştır ve bunun için yasaklanmıştır ama girmek isteyen vpn uygulamaları ile her türlü girebiliyor çözüm yasaklamak değil

0

bu kadar bilginin sahibi olduğu bir siteyi kapatmak insanların bilgi özgürlüğüne sinir getirmek kadar saçma bir iş yoktur. yararli veya zararlı buna kisinin kendi karar vermesi lazım. kapatmak çözüm değil isteyen yine ulaşır.

0

devletlere göre uygunsuz bilgi veriyordu o yüzden galiba

0

wikipedia'nın türkiye de erişime engellenmesinin en büyük sebebi kötüye kullanım. kötüye kullanım derken şu şekilde, herhangi bir ünlü isim kim olduğu önemli değil onun hayatını anlatan bir öz geçmişi tamamen değiştirebiliyordu insanlar. buda bilgi kirliliğine sebep oluyordu. amacından tamamen sapması sonrası devlette bu konuya el koyarak bu sayfaya erişimi türkiye'den engelledi. erişim engelinin sebebi budur. bana göre bu çok olumlu bir hareketti.

0

bi ara abd yüzünden diyorlardı ama sonra fetö dediler bende bukadar biliyorum

0

bence baskı politikası wikipedianın türkiyede neden engellendiğine karşın kesin bir bilgi yok mahkeme kararıda yok

0

ateş olmayan yerden duman tütmez vardır elbet bildikleri bişeyler,normal bir ansiklopedi olsa ne diye kapatsınlar.fazlada şey yapmamak lazım.

0

baskı politikalarının bir sonucu olarak kapatılmıştır vikipedi ve halen de kapalıdır.lafa gelince dünyanın ileri demokrasiyle yönetilen ülkelerden biriyiz güya.fakat ne hikmetse vikipedia kapalı.norveç,isveç,isviçre veya danimarka'da kapalı mı vikipedi?değil tabi adama gülerler böyle birşeyi sorunca.vahim bir şekilde bir bilgi sitesine erişemiyoruz vatandaş olarak ve büyük eksikliğini çekiyorum ben kendi adıma.militarizm özgürlükleri çoğaltamaz zaten sürekli tırpanlamakla ilgilenir.yurttaş olarak en doğal hakkımız olan bilgiye ulaşma hakkımızın derhal iade edilmesini bekliyoruz.bu kapatmanın herhangi bir gerekçesi kabul edilebilir bir durum değil.artık nefes almak istiyoruz biraz.gerçekten bıktık bıktık bıktık.

0

dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan wikipedia türkiyede erişim durdu. btk nın "site bilgileri sorgu sayfası" üzerinden sorgulandığında ise siteye mahkeme kararı olmaksızın "idari tedbir" uygulandığı ortaya koyan açıklama çıkıyor.

0

yetkililer törere karşı iş birliği yapmak yerine türkiye' ye global arenada karalama kampanyası yapan çevrelerin ortak konumu olarak hareket eden bir bilgi kaynağı haline gelmesi gerekçe görerek erişim engeli politikasına başvurulmuştur.

0

çok siyaset yaptıgı için...diye biliyorum

0

amerikaya özgü olmasından dolayı ve siyasi konulardaki gerçeklikleri