0

temel engellenme sebebi suriye iç savaş'ına yabancı müdahalesi ve devlet destekli terörizm içeriklerinden dolayı türkiye de erişimi engellenmiştir.

0

her türlü içeriğin yayınlandığı bu platformda içeriğin doğruluğundan emin olmayan kişiler içerik yayınlamaya devam edince engellemek zorunda kalındı. bence iyi oldu.

0

wikipedia bildigim kadariyla turkiye yi karalama kampanyalarina destek verdigi icin kapatilmistir. evet belki ucretsiz ansiklopedi olarak bakarsak guzel gorulebilir fakat turkiye yi terorle ayni kefeye koyanlara karsi sessiz kalmak mantiksizlik olur. ek olarak her verdigi bilgi de dogru degildir. buna ragmen siteye giris turkiyeden yasaklanmis olsa da girilmesi mumkun olmayan bir sey degil, durumdan cok rahatsiz olanlar siteye istedikleri gibi girebilirler. ama yaptiklari yanlis cezasiz kalmamaliydi diye dusunuyorum.

0

ben de tam olarak bilmiyorum ve anlam veremiyorum.bu denli büyük bir bilgi kaynağı neden ülkemizde yasaklandı.

0

bence biz kendi ulkemiz olarak bazi gercekleri ogrenmemiz icin erişimi kapatmis olabilirler bilemeyiz hic aciklama yapilmadi bize

0

elbet yanlış bir şey yapılmıştır yoksa durduk yere kapatılmaz.
ama olan yine bize oldu araştırma yapacak başka bir site kalmadı yani düzgün bilgi öğrenmek isteyip de öğrenemediğimiz bir duruma düştük.
eğer ileride açılırsa gayet iyi olur.
en basitinden geçen gün bir araştırma konum vardı ama cevabı bulamadım.
vikipedia eğer açık olsaydı bulacağıma emindim.
her şey bu sitede mevcut gerçekten baya iyi bir siteydi.
kaç senedir kullandığım tek site olması yanında verdiği bilgilerle gerçekten bilinçli bir insan olmayı başardık.
yine de her şey için sonsuz teşekkürler...

0

verilen bilgilere göre türkiye hükümetine karşı bilgiler verilmesiyle btk tarafından yasaklanmıştır.girmek istetseniz vpn veya proxy kullanarak siteye erişebilirsiniz.

0

sebebi çok basit okuyan bilgi sahibi olan toplumlar sorgularlar birileri bizim ülkemizde okumamızı sorgulamamızı istemiyor her şeye körü körüne bağlanalım istiyorlar düşünmeden hareket etmemizi isteyenler var biz ne kadar çok okursak o kadar çabuk gelişiriz.

0

ülkemizde wikipedia ya erişim engellenmesinin nedeni sirenin yanlı görüşleri satırlarında paylaşmasıdır.üstelik milyonlarca kullanıcısı olan bir ülkenin devlet yönetimine karşı olan yanlı yazılardır.bu nedenle devlette wikipedia sitesinin erişimini engelleyeceğini yapılan uygulamanın düzeltilmesini istemiştir ancak istenilen cevap alınamayınca site erişimi engelllenmiştir.bu konunun görünen medyaya yansıyan yüzüdür arka planında neler oldu farklı bir olay sonucu mu engellendi bilemiyoruz.ancak kimse de yalanlamağı için bilinen doğruya inanmak en mantıklısı.umarım işler düzelir ve wikipedia ya erişim açılır.çünkü site farklı konularda bilgi bulabildiğimiz nadir bir site.

0

yapılan açıklama şu yönde.türkiyeyi kötüleyen yazılar ve taraflı bilgiler paylaştığı gerekçesiyle kapanmış.

0

bilindiği üzere wikipedia ansiklopedi olarak internet ortamında yerini almıştır. bünyesinde neredeyse bütün bilgilerin yer aldığı bir yapıya sahip olan wikipedia türkiye hakkında yaptığı olumsuz kitaplar ile ön plana çıkarak türkiye'de yasaklı bir hale gelmiştir. tamamen siyasi içeriklerle türkiye'yi karalama kampanyasına ilişen wikipedia ekibi türkiye'ye karşı saldırgan tavırları ile dikkat çekmiştir. bunun sonucunda da türkiye içerisinde erişime kapatılan bir ansiklopedi sözlüğü haline gelmiştir. şu anda türkiye'de tamamen erişime kapalı bir halde bulunur.

0

wikipedia türkiye'yi terör örgütleri ile aynı safhaya koyduğu için engellendi umarım bu sorunu çözerler ve tekrar açılır

0

birisi kendi kendine darbe yapan liderler listesine erdoğan'ı eklediği için kapattılar diye biliyorum. belki erdoğan dışında terör örgütleriyle ilgili bir konu da olabilir.

0

wikipedia ülkemizde bir kaç kez ara ara engellendi ve tekrar açıldı youtube ve facebook gibi. ama en son ki olayda wikipedia ülke ve derin devlet ile ilgili bazı gizli belgeleri yayınladığı için ülkemizde engellendi. vikiliks belgesi gibi. bazı kişilerin sakladığı derin ve gizli olayların yer aldığı bu belge çoğu haber sitesinde ve kanallarda yayınlandı ve çoğu ya ceza aldı yada kapatıldı. buna etken olan wikipedia erişimi ülkemizde suresiz olarak kısıtlandı.

0

ben manevi değerlere hakaret etti diye duymustum ama tabiki duyduğumuz herşey doğru olmaya bilir.

0

wipikipedia nın engellenmesinin sebebi bazı yasaklı bilgiler paylaşılıyor du ve tek tek yasaklı bilgiler engellenemeyeceğinden
dolayı wipikipedia sitesinin tüm içeriğine engel konuldu kullanmak isteyenler ise vpn ve dns değiştirip kullanıyorlar türkiye de

0

wikipedia'nın türkiye'de kapatılma nedeni oylamalarda yapılan bir olaydan dolayıdır.isterseniz wirtual private network kullanarak wikipedia'ya girebilirsiniz.wikipedia türkiye'de kapalı ama diğer ülkelerde açıktır.ama şunu unutmayın ki wikipedia herkesin bilgi yazabildiği bir yerdir.o yüzden wikipedia gibi forumlar tam olarak doğru veya güncel bilgiler veremeyebilir.örnek olarak bilinen yazarların ansiklopedilerinden aradığınız bilgileri bulmaya çalışabilirsiniz.ya da kütüphaneden aradığınızı bulmaya çalışabilirsiniz.herkese iyi günler diliyorum.kendinize iyi bakın.hoşça kalın.

0

ilk sebep vergi kapsamlı olması kaynaklanıyor ve mevcut iktidarın bunu kullanarak kendine tehlike gördüğü bazı bilgileri duyurulması sonucunda kapatılmıştır. türkiye nin imajı ile ilgili hiç hoş olmayan bir davranıştır.

0

mevcut ikditarın hoşuna gitmeyen şeyler yazılıp çizildiği için engellendi ve kapandı bunun öenmli sebbei ülkeyi yani türkiye cumhiryetini kötülediği için engellendi ama sanırsam yakın bir zamanda tekrar açılçak mış ben öyle biliyorum

0

uygunsuz bilgi paylaşımları uygunsuz derken toplumu birbirine düşüre bilecek