0

turkiyenin en büyük sorunu işsizlik sorunudur. benim çalıştığım yerde tanıştığım 6 tane emekli var adamlar çift dikiş devam ediyor. mesela şimdi onlar emekliye ayrılsa tamamen 6 kişiye umut ışığı olacak. öte yandan mezun olupta atama bekleyen ama bir türlü atanamayan öğretmenler vs. var bunlara bir hal çare düşünülse kötü olmazdı. kisacana issiziz ülkece ama aklımızı kullanıp boş arazilerimizi tarıma kullansak kendi çiftçilik sanayimizi kursak pazarlarımızı kursak milyonlarla kişiye belkide iş olanağı doğacak öte yandan göç azalacak inşaat sektörleri bile canlanacak sebebi çiftçilerin kendi evlerini yapması hayvancılıkla uğraşanların barınaklar yapması ciftlikler kurması bunların hepsi yüzde yüz organik yerli üretim. ihracatta sınır tanımayan bir ülke konumuna gireceğiz bunun sonu super güç olmaya kadar gider öğrenciler gıda sektörüne üretime daha çok yönelecek .aksi takdirde betonlar arasına sıkışmışsan anca öğretmen olursun atanamazsan boş boş dolaşırsın.

0

türkiyenin bir çok sorunu vardır. bunlardan birisi üretim sorunudur. türkiye üretim bakımından oldukca zayıf bir ülkedir. temel ihtiyacı ve keyfi ihtiyacı karsılamak için bir çok ürün türkiyede üretilmediği için yabancı ülkelerden alınmaktadır. buda türkiyenin ekonomisini etkilemektedir.
bir diger sorunu ise adalet sistemidir. adalat kanunlarının yeteri kadar adalet saglamadıgını herkez bilir. sucu olmayan bir insan 10 sene caza alırken suclu bir insan serbest bırakıla bilinir.
bir diger sorun işe işcilere verilen aşkeri ücrettir. suanda 1600 tl olan bu bütce bir çok insanın gecimini saglamak için yetersiz kalmaktadır.
bir başka sorun ise medyadır.
ülkemizde yalan yanlış bir çok haber vardır. bu haberlerin geneli gercekcilik payı icermez. türk milletini yanlış bilgilendiriyorlar. tek amacları reyting yapıp para kazanmaktır. birde ülkenin en büyük sorunu terör orgütleri ve ekonomik saldırılardır. her ne kadar haberi yapılmasada günde onlarca asker ve polis terör saldırıları yüzünden hayatlarını kaybetmektedir.

1

buraya recep tayyip erdoğan yazacak milyonlar vardır.

0

türkiye'nin en büyük sorunu asgari ücretin düşük olması ve asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılmak .

1

terör, ekonomi, geçim sıkıntısı başlıca sorunlarımız arasında.

1

sadece türkiye'nin değil dünyanın sorunu bence geri dönüşüm. gerekli önlemler anlınmazsa dünya hızla yaşanmayan bir yer haline gelecek bu gidişle. sularımız havamız her geçen gün kirlenmekte. geleceğimiz tehlike altında.