0

seçimlerinizin bedelini siz ödersiniz ister kendiniz belirleyin ister başkası belirlersin.
başkasından akıl alsanız, secimleriniz sizi bağlar akıl aldığınız kişiyi bağlamaz.
yapacagınız secimler sizin hayatınızı etkileyeceğinden ötürü seçimlerin sonucu da sizi etkiler.

0

tabikide kendim öderim çünkü başkasından da akıl alsanız bile riski biz alırız ve bedelini iyi kötü biz öderiz.

0

tabi ki ben öderim.sonucta hic kimse bir seyi zorla yaptiramaz bizlere.aklimiz var cok sukur.tabi ki fikir verebilirler fikirlere her zaman acigim bunu uygulayip uygulamamak bizlere kalmistir.birinin fikrini dinleyip uyguladiysam ve bunun sonucunda odemem gereken bir bedel varsa bunu oderim sonucta bu fikri uygulama kararini veren benim.

0

bize akıl verenler sadece bizi yönlendirmiş olur. bunun dışında bir kayıpları olmaz ama biz eğer o akşa uyupta hareket edersek ve bu hareketimizin sonucu olumsuz çıkarsa o zaman sonuçları da biz çekmiş oluruz. zaten insanlar başkalarına akıl cermege onları yönlendirmeye çok meraklıdır. bence biraz bu tür insanlara karşı daha uyanık olmalıyız. çünkü olacakların sonucu bize etki ediyor onlar iöin hava hoş, hatta onlar belkide bunu yaparak kötülüğümüzü istemişlerdir ve biz bundan kötülük görünce mutlu oluyorlardır belkide kim bilir. sonuçta her insan iyi niyetle akıl vermiyor ki, bazıları sadece zarar vermek için bile olsa bizi aşırı derecede bazı şeylere yönlendirmeye çalışır. bizim bu durumda uyanık olmamız her denilen şeye uymadan önce ölçüp tartmamız gerekir. sonra baktık mantıklıysa doğruysa yaparız elbet ama bizi yanlışa sürüklemek isteniyorsa bundan sakınmamız gerekir.

0

ben herkesten akıl alırım herkes bir şey söyler ama ben yine bildiğimi okurum.

0

elbette seçimi yapan kişi öder, acımasız bir durum ne yazık ki ama kabul etmemiz gerekiyor.bize akıl verenler toz alıp kaçar gider ve daha da yanaşmaz kolay kolay, sen nasılsın iymisin hangi zorlukla başbaşasın bu hiç umrumda değil.herkesin aklı anca kendine yeter, kimse kimseye akıl vermesin.sonuçları pahalıya patlıyor.

0

seçim konusunda size akıl veren sizi kötü yola süreklemiş ise ve sizde yapmışsanız her ikinizde bedelini ödersiniz akıl veren kişi binevi azmettiren gibi bir şey oluyor.

0

hep biz ödüyoruz. akıl verenler puf diye yok oluyor.

0

benim aklım bana yetiyor ben kimseden akıl almam kimsede bana akıl versin ilk önce kendine bakanlar ben yaptığım birşey içinde bedel ödemek cnku doğru karar vermişimdir pismanlikta duymam