0

yavuz sultan selim
kanuni sultan süleyman
fatih sultan mehmet
mustafa kemal atatürk
cengiz han
timur
yıldırım beyazıt
1. murat
hitler
2. murat
mete han
teoman
4. murat
sultan abdülhamid
sultan abdülaziz
gazneli mahmud
hz ömer

0

fatih sultan mehmet
kanunu sultan süleyman
vahdettin
osman gazi
orhan gazi
yavuz sultan selim
genç osman
4. murat

0

tarihte yer alan devletlerden sadece orta asya da islamiyet öncesi kurulan devletlerin hükümdarları benim atamdır diye düşünüyorum. özellikle meteye hayranım. kürşata atam derim. sonrakiler gerek islamiyet gerek se devşirme politikaları sebebiyle türklükleri biraz da olsa asimile olmaya gitmiştir. orta asyadakiler %100 türktür. sonrakilerde biraz arap biraz fars biraz da sırp etkisi görülür

0

beğendiğim birçok hükümdar var bunlardan bazıları selahaddin eyyubi,fatih sultan mehmet ,tomris hatun. ama en sevdiğim hükümdar fatih sultan mehmet

0

yavuz sultan selimdir cunku fatih sultan mehmetten tahti aldiktan sonra imparatorlugu ikiye katlamistir ve bunu cok kisa bir surede yapip colden gecerkenki attan inmesi ve kulagina kupe takmasi da bunlarin basinda gelir

0

tarihte en çok beğendiğim hükümdar moğol impartorluğu imparatoru cengizhandır her ne kadar barbarca bir savaş politikası yürütmüş olsada başarısı dillere destandır bu nedenle favorimdir.

0

gelmiş geçmiş o kadar iyi hükümdar var ki. hangi birini söylemeli bilemedim. ama bana göre fatih sultan mehmet en beğendiklerimden kesinlikle. küçük yaşına rağmen hem ülkesine hükümdarlık yapmış hem yılmadan yorulmadan istanbul'u kuşatmış ve en sonunda zaferine ulaşmıştır. öyle bir hükümdar ki peygamber efendimiz bile kaç sene öncesinden istanbul'un fethini mühjdelemiştir. bu yüzden en çok beğendiğim fatih sultan mehmet han'dır.

0

osmanbey yavuz selim fatih sultan mehmet

0

fatih sultan mehmed en beğendiğim padişahtır.

0

tarihte en beğendiğim 4 hükümdar vardır. bunlardan bir tanesi hiç şüphesiz ulu önder mustafa kemal atatürktür.
ardından fatih sultan mehmed, iv murad ve mirsaid sultan galiyev gelmektedir.
mustafa kemal paşayı zor durumlarda aldığı müthiş kararlar,azimi hırsı ve milliyetperverliği zaten sevmek için yeterlidiir. cumhuriywt gibi önemli bir sistemi bize getirerek ne kadar yüce bir lider olduğuunu göstermiştir.
fatih sultan mehmed ise hem yaşına göre büyük fikirleri, müthiş entellektüel zekası, fikirleri ve politikası ile hiç şüphesiz gelmiş geçmiş en büyük hükümdarlardan birisidir. istanbulun fethi bunu kanıtlar nitelikte bir olaydır zaten.
iv murad ise osmanlının artık çöküş dönemine doğru girmeye başladığı zaman bir yıldız gibi parlamış ulu bir hükümdardır. kanımca osmanlını diğer üstün padişahlarıyla aynı kefededir. son dönemlerde ülkeye yeniden adam gibi bir düzen getirmiş ve yine kanımca osmanlının yaşam süresini arttırmıştır.
mirsaid sultan galiyev ise bu adam komünizm ve milliyetçi anlayışı bir arada kullanarak rusya tarafında başkurt türklerinin haklarını savunmuş, yeşil ordunun siyasal liderliğini yapmış akıllı ve dürüst bir komutandır. ayrıca gürcüler den daha çok başkurt türklerinin bağımsızlaşmasını istemiş ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptırmıştır. ayrıca kendisi lenin in baş sekreterliğini de yapmıştır.

0

en beğendiğim 4 tane hükümdar bulunmaktadır fatih sultan mehmet abdülhamithan kanuni ve yavuz selimdir hem kıvrak zekaları hemde yönetimdeki otoritelerini çok beğeniyorum

0

gerek kişilik olarak , gerek zeka ve strateji olarak tarihin sayfalarından izi asla silinemeyecek olan açıkça kapatmış.fetih edilemez denilen bizans surlarını şahi topları ile yıkmış, geçilemez denilen boğazları gemileri karadan yürüterek bir gecede geçirmiş, peygamber efendimizin müjdelediği padişah ünvanını almış olan ve tarihte en çok ama en çok beğendim hükümdar olan kişi fatih sultan mehmet han sır.

0

tarihimizde o kadar çok başarılı yöneticimiz ve atamız var ki hangi birinden bahsetsem bilemedim. ilk bahsedeceğim tarihteki en eski atalarımızdan biri olan metehan'dır. düşünün kendisinin tahta çıkış tarihi kara kuvvetleri komutanlığımız tarafından kuruluş tarihi olarak kabul edilmiş. sonrasında atalarımızdan atilla var ki kendisine etzel lakabı kullanılmış ve tanrının kırbacı denilmiş.kurdukları devlet kendilerinden kat ve kat büyüklükte olan çin'i haraca bağlamıştı.biraz daha milattan sonraya gelirsek atalarımızdan balamir kavimler göçünü başlatıp bugünkü avrupa'ya şeklini vermiştir.sonrasında devletin iki kardeş tarafından adilce yönetebileceğini gösteren tuğrul ve çağrı beyler vardır anadolu'ya ilk akınları yapan yöneticilerimiz.1071 malazgirt savaşı ile anadolu'nun kapılarını türklerin için ardına kadar kapılarını açan sultan alparslan vardır. kendisine zamanın halifesi ebul feth ismini vermiştir. daha sonra istanbul'u fetheden fatih sultan mehmet han vardır ki peygamberimizin kutlu hadisinde övülen komutan olma şerefine ulaşmıştır.ve fethettiği şehri hiçbir şekilde yakıp yıkmayıp şehir halkının aynı şekilde kültürlerini,dinlerini,hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlamıştır. günümüzde yakın tarihe baktığımızda fransa işgal ettiği cezayir de kaldığı sadece 20-30 yıl içerisinde yapmadığı işkence, eziyet kalmamış hatta yöre halkının fransızca konuşması için baskılar yapmıştır.bizim atalarımız böyle insanlar değildir işte.yavuz sultan selim han ,kanuni sultan süleyman, sultan 2.abdülhamid gibi nice değerli türk padişahları atalarımız vardır.devletin halk için olduğunu,halkın devlet için olmadığını her zaman vurgulamışlardır.sonrasında kurtuluş savaşı'mızı idare edip ülkemizin işgalden kurtaran mustafa kemal atatürk vardır. türkler olarak dünyada her zaman adaleti en iyi şekilde temsil eden olmuşuzdur.

0

tarihte en beğendiğim hükümdarlar ll.abdulhamit, yükselme dönemi padişahları, fatıh sultan mehmet, yavuz sultan mehmet,ertuğrul gazi,osman bey ' dır.

0

tarihte en çok beğendiğim hükümdarlar: balamir, attila, yavuz sultan selim, fatih sultan mehmet, ikinci abdülhamit.

0

tarihte en beğendiğim hükümdar anadolu'nun kapılarını türklere açan malazgirt savaşı'nı kazanan sultan alparslan dır

1

en sevdiğim hükümdar o kadar fazla ki, bur de hiç birini bir kenara atamayacağımız hükümdarlar hepsi de, bir düşünsenize roma yi dize getiren atillayi desek, bu sefer anadolunun kapısını açan alparslan yok saymış olmaz miyiz , eğer büyük haçlıları ordusunu küçük bir birlik ile kovalayarak kendi topraklarından çıkaran kılınçarslan desek bu sefer gemileri karadan yürüten fatihi unutmuş oluruz, daha sonra cin seddinin yapılmasını sağlayan ve korkularından 8 bin km lik bir sur inşa ettir ten komutanı desek bu sefer de metehan gibi büyük bir hükümdarı görmezden gelmiş olacağız, sonuç olarak bence hepsi de mükemmel türk beyleri idi, hükümdarları idi benim görüşüm tabi ki de. herkese kolay gelsin.

0

osmanliyi zeka ve dehasiyla ayakta tutmaya calisan abdulhamid han benim favori padisahlarimdan birisidir. tabi birde osmanlinin en yuksekte oldugu donemin padisahi kanuni sultan suleyman dir

0

tarihte en beğendiğim hükümdarlar arasında başta gelen fatih sultan mehmet kanuni sultan süleyman sultan selim osman gazi ertuğrul gazi osmanlı yıkılmaması için çok gayret gösteren sultan abdulhamithan hazretleri

0

yükselme dönemi padişahları ve osmanlı devletinin ikinci kurucusu sayılan çelebi mehmet