0

yaşlıların gençlere de saygı göstermesi gerek dayatmaması gerek o zaman evde huzur olur

2

bence herkes birbirine saygı göstermek zorunda dir. bu ister yaşlı olsun ister genç olsun. ancak herkesin saygı göstereceği yerler var bunlar mesela gençlerin yaşlılara göstereceği saygı genellikle otobüs durakların da veya otobüsler de oturulacak yer bulunmadı mi gençlerin ayağa kalkması beklenir. çünkü yaşlılar ayakta çok bekleyemeyeceği için bundan dolayı gençlerin oturdukları yerden hemen kalkarak yaşlılara yer vermeleri istenir. ama tabi gençler bu zaman da pek saygı gösterip kalkmıyorlar hele ki büyük yerler de mesela istanbul gibi büyük bir şehir de. inanın nelere şahit oldum nelere, genç sırf bir yerden bir yere giderken otobüse oturabilmek için kendini yırtıyor hemen bineyim diye, daha sonra tabi oturunca sa hemen bir kulaklık takıyorlar ve camdan dışarı bakmaya başlıyorlar. artık o esnada kimsenin onu görmediğini sanıyorlar. ancak herkes onu görüyor ve ayağa kalkması bekleniyor ama işte gençlik nereye gidiyor diye demeden edemiyor insan, keşke daha anlayışlı olsak ama işte, bilmiyorum bunu nasıl düzeltiriz çünkü bunu yapanlar genellikle üniversite öğrencisi oluyor ve bunda gösteriyor ki eğitimlerimiz de bir eksiklik var yani insanı okuyarak eğitim düzeyini yükselterek düzelte bilmemiz lazim ama öğle bir şey ancak televizyon lar da oluyor galiba. neyse inşallah daha güzel dünya ya uyanmak dileyi ile, herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

1

herkesin birbirine saygı göstermesi gerekir toplum ancak böyle bir yerlere gelir ve bence birine saygı göstermeyen kimsenin birinden saygı görmeyi beklememesi lazım

2

kesinlikle gerekir. nasıl biz onlara saygı gösteriyorsak onlar da bize saygı göstermeli. mesela genelde yaşlılar hep benim dediğim olsun isterler. bir kere de bizim düşüncelerimize saygı göstermezler. dediğimiz hiçbir şeye inanmazlar ya da inanmak istemezler. bildikleri tek şey ben gelmişim kaç yaşına sizden daha çok gördüm oluyor. diyorsun ki ben bunun eğitimini aldım. yok yine inandıramıyorsan kendine yine inandıramıyorsun. hiçbir zaman kendi bildikleri doğrulardan şaşmıyorlar.

1

her iki tarafta saygı göstermesi lazım ben yaşlıyım diyim gençlere her gelen lafı söylememeli

1

insandan insana değişir tabi ama bencede büyüğün küçüğe küçüğün büyüğe saygısı olacak

1

dünyada yaşayan her yaştan insanın birbirine saygı göstermesi gerekir.