0

yer vermem. elinde ilaç poşeti yoksa veya çok zor durumda değilse yer vermem. 65 yaş üstü bedava diye her sabah iş ve okul saatinde o kalabalıkta kahveye oturup sohbet etmeye gidiyorlar, akşam iş ve okul çıkışı yani tam mesai bitimi yoğunluğunda da eve geri dönüyorlar, ben onlara neden yer vereyim ki? evde otursunlar. bir de birçok kez şöyle düşünen yaşlılara da denk geldim, bu otobüs falan yere gider mi ama neyse bineyim, gitmezse de gezmiş olurum, zaten bedava, evet resmen milletin arada bunu sesli sesli diyorlar. izliyorum da onları, o otobüse biniyorlar ve başkaları da yer veriyor ve onlar oturarak gidiyorlar. vallahi kul hakkı bu, yazık resmen yaa. bir de bizim otobüsler de çook kalabalık. belediyeden ek otobüs seferi istiyorum şahsen ben ama belediye vermiyor, biraz da o ihtiyarlar da benim gibi çabalasaydı verirlerdi belki ama onlar ne yapıyor, çalışmayan, hizmet vermeyen bu belediyeye oy vermeye devam ediyor. demek ki bu dolu otobüsten bu hizmetten memnunlar, ayakta gitsinler o zaman, ben memnun değilim mesela :)

0

bence verilmelidir ,falan yaz tatilinde ankara'ya gitmiştim kardeşim ile hastaneden dönerken yaşlı bir bayana yer verdi kardeşim yanında da torunu vardı kadın kendi oturak derken küçük çocuğu oturtup kendi ayakta durdu buna sinirlendim biz yer verdik sonra siz oturun çocuğunda kucağınıza alın dedim oda öyle yaptı ama çocuk kalkmak istemiyor g başka yer yok nereye otursun diyor bideversen bir turlu vermesen ayrı birşey

1

bence ne olursa olsun yer verilmeli çünkü bizde yarın yaşlacaz ..

1

bazen toplu taşımalarda karşılaştığımız durumlar bu hatta bu tartışmalar otobüste bile insanlar arasında sorun yaratıyor yer ver neden yer vermiyorsun şeklinde kızgınlık ortamları oluşuyor ben gerekli olan insanlara ayakta duramayan engelli hamile ve yaşlı insanlara yer verme tarafındayım ama bazen gençlerede hak verilebilir direk kınamak yerine uygun dille uyarılarak yer istenebilir bazen otobüse bindiğimizde kulaklık takıp uyuyabiliyoruz çünkü bir ulaşım sağlamaya çalışarak vakit geçmesini bekliyoruz böyle uyuya kalan bir genç sonradan otobüse binen yaşlı engelli yada çocuklu gebe bireyi görmemiş olabilir insanlara direk ön yargı ve tepkili yaklaşmamalıyız böylece karşıdan aldığımız tepkide buna uygun olacaktır

1

bence yer verilmelidir diye düşünüyorum. çünkü biz de elbet gün gelecek onlar gibi yaşlanacağız.

1

aslında asıl mesele yer verip vermemek değil karşılıklı olan iletişim eksikliğidir. çünkü çok fazla bu konu hakkında tartışmalara istemeden tanıklık ediyorum.inanın anlam veremiyorum.

1

şimdiki gençlerde böyle bir alışkanlık yok ya. bu da aileden geliyor işte. aile nasıl eğitir büyütürse o şekilde gidiyor işte.

0

ben sürekli yer veririm, toplu taşıma iğne düşmeyecek şekilde bile yaşlılar uzağımda bile olsa yakınımdaki genç insanlara seslenip yaşlı insanlara yol açmasını isterim ki benim tarafa gelmesini isterim.

1

bence yaşlı ve hamilelere mutlaka yer verilmelidir

1

bence verilmemeli genç kısım sabah akşam ayakta çalışsın ihtiyarlar yatsın otobüste yine otursun saçmalık.

1

her yaşlıya yer vermem. bende hastayım belki? sadece ben iyiysem ve karşımdaki kötü görünüyorsa yer veririm.

1

elbette yaşlıların ,hastaların ve hamilelerin önceliği kesin omalı. yer verme olayını doğru bulup vermeyenleri anlamıyorum.

2

bence her ne olursa olsun yer verilmeli, hepimiz bir gün yaşlanacağız.