0

ülkemizde şu an için en başarılı rapçi cezadır ama önceleri bu kadar yaygın olmayan rap günümüzde şu an pozitif enerji de müzik yarışmalarında günümüzün gençlerinde kendileri rap yazıp hep söyleyip hem de videolarını çekip sosyal paylaşım sitelerine yüklüyorlar günümüzde tabii ki bu müzik dalı en üst seviyelere çıkma yolunda çok başarılı bunun üzerine tabii ki devam eden bu yolda iyi işler yapan hem rap hareketli olarak hem de arabesk rap olarak adlandırılan müziklerle devam edilmektedir ülkemizde bu müzik dalında avrupa'da bile başarıya götürecek isimler yetişmektedir.

0

rap müziğinin türkiyede yapıldığı ilk dönemden beri yakından takip ediyorum. ilk başta yapılan rap diye adlandıran ama rapla alakası bile olmayan arabesk rap diye bilinen parcalar ile başladı. arsız bela,asi stayla gibi kişilerin yaptıgı rapla uzaktan yakından alakası olmamaşına rahmen rap diye tanımlanan bu müzikle rap tanımlandı ve yaygınlasmaya basladı. bu müzikleri dinleyen kişiler zamanla ülkenin en eşki ve en bilindil işimleri olan ceza,sagopa,yener çevik’in yaptıgı gercek anlamı ile rap diyebilecegimiz müzikleri kesfetti. zamanla yaygınlastıktan sonra rap müziğine ilgi duyan ve yetenegi oldugunu düşünen bir çok rap müziği yazıp besteleyen sanatcılar cıkmaya basladı. kimi çok basarılı olup patlarken kimi hiç tutulmayıp ortalıktan kayboldu. patlayıp giden ve günümüze kadar rap müziğini getiren ve rap müziğinin istenen kıvama gelmesini sağlayan çok degerli oldugunu düşündüğüm bir kac rap sanatcısı vardır bunlar gazapizim,hidra,allame,taladro,sancak,azap,patron,lider,leşker,anıl piyancı,contra,canfaza, gibi sanatcılardır. evet ülkede suan rap müziği en basından beri istenilen seviyededir. bir çok dizilerde çukur ve avlu gibi dizilerde jenerik müziği olarak kullanılmakta olan rap müzikleri vardır. bu dizilerin sarkılarını seslendiren sanatcıları aşagıya yazıyorum.
avlu dizisinde kullanılan rap müziğini seslendiren sanatcılar kolera ve sagopa olarak biliniyor.
cukur dizisinin rap müziklerini seslendiren sanatcılarda gazapizim,hidra,allame,no1 ve burak king adlı sanatcılardır. ülkede rap müziğinin istenen kıvama gelmesinde en büyük rol dizilerin müzikleri olarak kullanılmasıdır. bir çok insana bu yöntem ile rap müziği ögretildi. çok eşkilerden adanalı işimi ile yapılan dizide bu yöntem denenmiştir ve ceza fark var adlı rap müziği kullanılarak ülkeye rap müziğinin tanınması için ugrasılmıştır,ama ne yazıkki bu başarılı olmamıştır. rap müziğinin sözlerine anlam veremeyen kişiler bu sözlerin anlamını düşünmeden konusuyor. benim görüşüm rap müzik türü insanı anlatan gercek hayatın bir parcasırır,herkesın dinlemesi gerekir.

0

rap müzik ülkemizde son dönemde bir zirve yaşıyor ancak hakkettiği yer deil tabiki daha ileri seviyelere çıkmasını ümit ediyorum diğer sanat dallarının da tabiki.

0

evet geldi şu an gayet güzel anlatamadıklarını anlatıyor insana

0

yok daha hak ettiği yere gelmedi rap türkiye'de

0

gelmedi tabii ki. ceza ile rap mi olur. sagopa nin yaptığı rap değil zaten.