0

kavimler göçü, tarihleri tam olmasa da 350-800 yılları arasında olduğu düşünülen avrupa'ya yapılan şiddetli insan göçüdür.orta asyada bulunan türklerin orta asyada yaşam imkanlarının kısıtlanması sebebiyle batıya doğru hareket etmesiyle başlar. türkler kendilerine yeni memleket aramak için göç ederken önlerine gelen kavimlerin de yerinden olmalarına, onlarında batıya doğru göç etmelerine sebep olmuşlardır. böylelikle avrupaya kadar gelinmiş ancak avrupalı devletler bunları kabul etmek istememiştir. her ne kadar istemeseler de gelen yoğun insan kitlesi avrupadaki insan kitlesinin de hareket etmesine sebep olmuştur. göçün sonunda roma imparatorluğu doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmış bir süre sonra da batı roma yıkılmıştır. ilk çağ sona ererken orta çağ başlamıştır. avrupada türk devletleri kurulmuş ancak bu devletler yeni göçlerle desteklenmediği için bir süre sonra asimile olmuşlardır

0

orta asya'da asya hun devleti içerisinde yaşayan bunların sayısı zaman içerisinde artış gösterdi. bu artışta birlikte özellikle insanlar için yaşam koşulları zorlaşmaya başladı. çünkü iklim sertleşmeye başlamıştı ve otlakların da sayısı günden güne azalmaktaydı. ayrıca hayvanlar arasında salgın hastalıklarda baş göstermeye başlamıştı.bunun üstüne bir de konuşuyor devlet olan çin'den baskılar da artmaya başlayınca, türklerde var olan yeni yerleri öğrenme isteği ve cihan hakimiyeti düşüncesi bazı hunları harekete geçirdi. milattan sonra 375 yılında bunların bir kısmı balamir önderliğinde göç hareketi başlattı.balamir ve beraberindekiler batıya doğru ilerlemeye başladı ve önlerine çıkan birçok kavmi bulundukları yerlerden önlerine katıp ilerlemeye başladı. bu kavimler an içerisinde roma imparatorluğunun içerisinden geçerek roma imparatorluğu içerisinde sıkıntılar yaşatıp roma imparatorluğunun ikiye ayrılmasına yol açtı.tarihte 375 yılında gerçekleşen ve birçok kavmi yerinden edip avrupa'nın bugünkü etnik yapısının oluşmasında ciddi katkı sağlayan bu göçe kavimler göçü denir. kavimler göçü ile birlikte ilk çağ bitip orta çağ başladı. bıçağı değişikliği ile birlikte özellikle avrupa'da derebeylik dediğimiz feodalite sistemi güç kazanmaya başladı.feodalite rejiminde güçlü insanlar ,toprak sahipleri kendilerini yüksek burçları bulunan kaleler inşa ederek koruma altına aldı ve emrinde çalışan parya denilen köylüleri çalıştırıp kendileri hem güç hem de zenginlik kazandı.ikiye ayrılan roma imparatorluğu'ndan batı roma imparatorluğu kısa zaman sonra yıkıldı ve balamir önderliğinde gelen hunlar avrupa hun devleti'ni kurdular. özellikle avrupa'da derebeylik sistemi ile birlikte skolastik düşünce güç kazandı ve kilisenin insanlar üzerinde inanılmaz gücü oldu.

0

bulunulan zaman diliminde yaşanan olumsuz etkilerden kaçıp yaşanılır bir yer arayan kişilerin asya ulkelerine göç etmesine kavimler göçü denir

0

hun türklerinin avrupaya doğru ilerlemesi sonucu önlerine çıkan farklı kavimlerin sebep olduğu bu olaylara kavimler göçü denir.bunun sonucunda roma ikiye bölündü.ilk çağ kapandı orta çağ açıldı.yeni avrupa devletleri kuruldu.avrupa da derebeylikler kuruldu.

0

türkler orta asya' da yaşarken oluşan ekonomik sorunlar,dış baskılar ve yeni yerler keşfetme isteğiyle avrupa'ya doğru gitmeye başlamışlardır. bu toplu göçe kavimler göçü denir. avrupa'nın zemini böyle hazırlanmıştır. bizans ikiye ayrılmıştır.ilk çağ kapanmıştır. avrupa hun devleti kurulmuş ve güçlenmiştir.