0

roma imparatorluğu doğu ve batı olarak iki devlete ayrılmıştır.inandığı kutsal din olan hristiyanlık ise ortodoks ve katolik olarak iki mezhepe ayrılmıştır.avrupa'da feodalite rejimi ortaya çıktı.türkler avrupa'da hun devleti kurdu, türk kültürünü hızlı bir şekilde yaydı avrupa'ya.ilk çağın kapanması orta çağın başlangıcıdır, kavimler göçü.

0

asya hun devleti'nin kıtlık, salgın hastalık ,ekonomik faaliyetlerin yetersizliği ve yakın civarda bulunan çin baskısı yüzünden bir kısmının batıya doğru göç etmesi sonucunda, hunların göç etmiş olduğu bölgelerde bulunan toplulukların siyasi yapısının değişmesine kavimler göçü denildi.kavimler göçü'nün sonucunda roma imparatorluğu 395 yılında batı roma ve doğu roma imparatorluğu olmak üzere ikiye ayrıldı. batı roma imparatorluğu 476 yılında yıkıldı.doğu roma yani bizans imparatorluğu ise 1453 yılında fatih sultan mehmet'in istanbul'u fethettikten sonra yıkıldı. ilk çağ bitip orta çağ başladı.avrupa'da skolastik düşünce etkin olmaya başladı ve avrupa'nın etnik yapısı değişti.avrupa'da ingiltere, fransa, ispanya gibi yeni devletler kuruldu.merkezi krallık da gücünü yitirip feodalite rejimi ortaya çıktı. feodalite rejimi ile beraber derebeylik sistemi gücünü arttırdı.

0

sabah uyanıyorum kalkıyorum elimi yüzümü yıkıyorum içeriye geçip playstion 4 oynuyorum kız arkadaşımıza çağırıyorum canlı yayın yapıyoruz sonra bilgesiyar oynuyoruz birazda uno, tombala falan oynuyoruz ve çok eyleniyoruz kusura bakmayın sizi meşkûk ediyorum ama bu dönemde para önemli bişey onun için böyle biley yapmam lazım hee bu arada pazartesi günü kız arkadaşımla awm ye gidinceye beraber filim izlices sonra bovlink oynicaz sonra mareoke yapıcaz biraz patende sürümez ohhh akşama doğruda yemek yeriz bize gelir yine sonra babasına teslim ederim eve gidince yaz falan derim onun eve gitmesini beklerim yazınca muhabbet ederiz geç saate kadar sonra iyi geceler ben yatıyorum tatlı rüyalar derin sonra oda bana iyi geceler diyip kalp atar bende ona atarım sonra yastığıma sarılıp uyurum sabah kalktığımda hünaydın yazardım afiyet olsun derim yemek yerim yine bize çağırırım falan filan işte bu arada yide özürdilerim biraz kendimi kaptırmışım kusura bakmayın lütfen hadi kolay gelsin iyi heceler sizlerde baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay...

0

kavimler göçü büyük bir tarihi başlangıçın temelidir.
roma imparatorluğu doğu ve batı olarak ikiye ayrılmıştır
hristiyanlık dini ortodoksluk ve katoliklik olarak ikiye ayrılmıştır
türkler avrupada batı hun devletini kurmuştur
türk kültürü avrupa da hızlı bir şekilde yayılmaya başlamıştır
ilk çağ kapanmış, ortaçağ başlamıştır

0

fransa, ingiltere, ispanya gibi günümüzdeki modern avrupa devletlerinin pek çoğunun temelini oluşturmuştur, ilk çağı bitirip orta çağı başlatmıştır.

1

roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı roma olarak ikiye ayrılmıştır .
batı roma imparatorluğu'nun yıkılmasından sonra toprakları üzerinde germen devleti'nin çıkmıştır . ve roma imparatorluğunun parçalanmasıyla birlikte hıristiyan, katolik , ortodoksluk gibi mezheplerde kendi aralarında ayrılmışlardır . ingiltere , fransa gibi avrupa ülkelerinin temelleri kavimler göçü sonucunda atılmıştır. avrupa'da derebeylik denilen bir rejim ortaya çıkmıştır. türkler avrupa'da batı hun devletinin kurmuşlardır . ilk çağ kapanmış orta çağ başlamıştır . bunlar kavimler göçünün sonuçları arasında yer alan maddelerdir .

0

orta asya'da ilinen ilk teşkilatlı türk devleti olan asya hun imparatorluğu zamanla gücünü kaybetmiş çin entrikaları ve baskılarına dayanamayıp zamanla dağılmaya başlamıştır asya hun imparatorluğu'nun batı ve güney batı ve güney hun devleti olarak ikiye olmak üzere ikiye ayrılmasından sonra asya'nın batısında bulunan hunlar hazar denizi ile aral gölü arasında bölgeyi işgal etmeye başlamıştır bölgede hüküm süren alanların topraklarını batı hun devleti'ne kapatmışlar iğdır anlamlar zaman içinde bölgeyi terk etmiş ve avrupa içine kadar ilerlemek durumunda kalmıştır 4 yüzyılda avrupa'da yaşayan vizigotlar ostrogotlar vandallar ve geçitler alanları topraklarına gelmesi rahatsızlık duymuştur onların volga nehri batısına geçerek karadeniz'in kuzeyine doğru ilerlemeleri bölgede yaşayan birçok kavmin topraklarında tutunmayı batıya göç etmesine neden ölmüştür batıya göç etmek zorunda kalan kavimler önlerine çıkan kavimlerin de etkileyerek gelen ayrılmasına sebep olmuştur kavimlerin göçü'nün sonuçları bunların volga nehri'nin batısına gerçek karadeniz'in kuzeyine doğru yenilemeleri bölgede yaşayan birçok kavmin göç etmesine sebebiyet vermiş göç eden kavimler önlerine çıkan kavimlerinden bölgelerinde ayrılmasına neden olmuştur yıllar süren bu değişim hareketleri sonucu dünya tane birçok önemli gelişmeler ve sonuçlar doğurmuştur

0

orta asyada bilinen ilk teşkilatlı türk devleti olan asya hun imparatorluğu zamanla gücünü kaybetmiş çin baskılarına dayanamayıp zamanla dağılmaya başlamıştır. asya hun imparatorluğunun batı ve güney batı hun devleti olarak ikiye ayrılması indan sonra asyanın batısında bulunan hunlar hazar denizi ile aral gölü arasındaki bölgeyi işgal etmeye başlamıştır. 4. yüz yılda doğu avrupada yaşayan vizigotlar, ostrogotlar, vandallar ve gepitler; alanların topraklarına gelmesinden rahatsızlık duymuş, hunların volga nehrinin batısına geçerek karadenizin kuzeyine doğru ilerlemeleri, bölgede yaşayan bir çok kavmin topraklarında tutunamayıp batıya göç etmesine neden olmuştur. batıya göç etmek zorunda kalan kavimler önlerine çıkan kavimleri de etkileyerek yerlerinden ayrılmalarını sağlamıştır. kavimler göçünden sonra roma imparatorluğu doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır, batı roma imoaratorluğu yıkıldıktan sonra toprakları üzerinde birçok germen devleti ortaya çıkmıştır, roma imparatorluğunun parçalanmasıyla hristyanlık katolik ve ortadoksluk mezhepleri olarak ikiye ayrılmıştır. avrupanın etnik yapısı değişmiştir.

0

kavimler göçü sonucunda bir devir kapanmış başka devir açılmıştır

0

kavimler güçlü çin'in uyguladığı baskıdan dolayı anadolu topraklarında yaşayan bir çok devletin batıya doğru zorunlu bir şekilde ettiği göçe denir bir çok devlet ve millet kavimler göçü sayesinde bir çok teknolojik aleti yenileyee kültürü batıya doğru taşımıştır yazının icadından barutun icadı ndan tutun bir çok çeşitli olayların batıya doğru taşındığını bile biliyoruzpek çok farklı ırk ve milletin kavimler göçü sonrası yıkıldığını güçlü devletlerin ise yıkılmayıp hala ekonomisini askeriye gücünü elinde tuttuğu ozamandan bu zamana çok büyük ekonomi yönünden kalkarak yakın çağımızda güçlü devletler olmuşturavrupa ya çok büyük bir insan güçlü oldu kavimler göçü 350-800 yılları arasında yaşanmıştır..
yürüyen nehir ve tuna bölgesinde yaşayan bü sürü halkın kavimler göçü sayesinde batıya yani avrupa'ya göç ettiğini görebiliyoruz almanya italya rusya fransa gibi bir çok avrupa ülkelerinde kavimler göçü sayesinde eski türklerden tutun bir çok çinli hintli bu ülkenin vatandaşları olmuştur yani bir çok toplum kavimler göçü sayesinde asimile olup kimliğini kaybetmiştir avrupa'da yapıyordulikle rejiminin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır türkler avrupa'da bir çok devlet kurmuşlardır avruppa hun imparatorluğu gibi değişik değişik devletler bulgarlar avarlar ve macarlar bunlar arasında yer alır türk kültürü avrupa'ya yayılmıştır avrupa türk kültürünün kavimler göçü sonrası benimsemiş müzik sanat ve bir çok sosyal olaydan da benimsemiştir

0

kavimler gocu 350-800 yila dogru avrupaya dayali yaplian sidetin insan gocudur ilk donem ikinci donem kavimler gocu ilk donem kavimler roma imparatorlugu ve hunlar arasi yogun sinir yogun degiiskliler saglar
×roma imparatorlugu ikiye ayirmistir
×goclere dayanmayan bati roma imlaratorlugu476 yikilmistir
×avrupa derebeylik rejimi ortaya cikarmistir
× ilk cag sona ermistir.orta cag baslamistir
×avrupa hun devleti kurulmustur.
× avrupa gunumuzde uasayan milletler olmustur.
× avrupada kurulan turk imparatorlugu ve devletler sayesinde avrupanin nufusu cogalmistir ve turk kulturu bununla beraber bolgede diger kulturu birleserek yayilmistir.

0

roma imparatorluğu ikiye ayrılmıştır .
göçlere dayanamayan batı roma imparatorluğu 476 ' da yıkılmıştır .
avrupa'da derebeylik rejimi ortaya çıkmıştır .
ilk çağ sonra ermiş orta çağ başlamıştır .
avrupa'da günümüzde yaşayan milletler olmuştur .
avrupa'da kurulan türk imparatorlukları ve devletleri sayesinde avrupa nüfusu çoğalmış ve diğer kültürlerle birleşerek yayılmıştır .
avrupa hun devleti kurulmuştur .

0

- avrupa uzun yıllar boyunca karışıklık içinde kalmıştır.
- ilk çağ kapanmış.orta çağ başlamıştır.
- roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır,476 yılında batı roma imparatorluğu yıkılmıştır.
- roma toprakları üzerinde birçok germen evleti kurulmuştur.bunların en önemlisi frank imparatorluğu'dur.
- germen kavimleri arasında hristiyanlık yayılmış,kilise ve papalık güçlenmiş,skolastik düşünce egemen olmuştur.
- avrupa'daki kavimlerin birbirleriyle karışıp kaynaşmaları ile avrupa'nın etnik yapısı değişmiş;bunun sonucunda bugünkü ingiltere,fransa ve ispanya gibi devletlerin temeli atılmıştır.

0

avrupada bir çağ bitti artık. avrupa kısmı resmen paramparça etmiştir ve bir sürü yeni topluluğun ortaya çıkmasına seseb olarak görülmüştür. türkiye yenin gidişatı kötü allah yardımcımız olsun.

0

türklerin avrupaya yerleşmesi ve günümüzdeki avrupa ülkelerinin temellerinin atıldığı dönemlerdir ingilizler adaya yerleşmiş italyanlar çizme şeklindeki yarım adaya inmişlerdir fransızlar ve ispanyollar kenara doğru çekilmiştir.

0

şu an ki olan birkaç devletlerin temelleri atılmıştır, roma imparotorluğu batı ve doğu olmak üzere iki bölgeye ayrılmıştır.

0

o sozun ne oldugunu bıle bılmıyorum kaldı kı fıkrım olsun

0

kavimler göçünün sonuçları:
- günümüzdeki avrupa devletlerinin sınırları çizildi.
- avrupada ilk türk devleti olan " avrupa hun devleti" kuruldu.
benim bildiğim bu kadar...

0

avrupa kıtası 2 ye ayrılmıştır ve birçok topluluk ortaya çıkmıştır.

0

kavimler göçü avrupa'yı çok kötü etkiledi avrupa uzun yıllar boyunca karışıklık yaşadı avrupa'nın bugünkü siyasal ve sosyal yapısı şekillendi roma imparatorluğu ikiye ayrıldı kilise iyice güç kazandı ilk çağ sona erdi orta çağ başladı avrupa'da derebeylikler ortaya çıktığı batı roma imparatorluğu yıkıldı kavimler göçünden sonra ise avrupa'da ispanya kuzey afrika italya araman krallığı ve frank krallığı kurulmuştur