0

üreterek tabiki de.en başta üreten ve üreticilere destek olan devlet katkısıyla bence düzelir.disaridan almadıkça aksine dışarıya satdıkça bizim paramizin değer kazanmasıyla ekonomi düzelir.bunun için yöneticilerimizin harekete gecmesiyle büyük oranda düzelir.

0

yerli üretime geçilmeli ithalat azaltılmalı dışa bağımlılık en aza indirilmeli.

0

bu gidişlede düzelmeyeceği kedin

0

tarım ülkesi olan bir ülkede buğdayın bile dışarıdan ithal ediliyor olması ne yazık ki bu ekonomi düzelmez dedirtiyor insana.
bir ülkede yatırım yapılmalı, üretim olmalı, tarımcılığa hayvancılığa balta vurulmamalı. her yönden dışa bağımlılığın azaltılması gerekli. "milletvekili maaşları öğretmen maaşlarını geçmesin" atatürk'ün bu sözü unutulmamalı, tasarruf yapılmalı. asgari ücrete korka korka zam yapılırken bu ülkenin ekonomisini bu hale getirenlerin maaşlarına %26 zam yapılmamalı.
üreten bir toplum olmayı, dışa bağımlı olmaya devam edersen ekonomimizin düzelmeyeceği gibi bir ülkenin iflası ile karşı karşıya kalmamız an meselesi.

0

torpiller ve gereksiz makamlara yapılan zamlar durdurularak ve tarıma işçiyr önem verdirtilerek.

0

millet vekiline zam yapmiyarak bin şok a101 cogalmasini engeleyerek

0

dolar zaten çöktü çökecek
euro sıkıtnı pahalı bence
aslında aklımda takılan şu başka ülkelerde elimizde olan 1 tl verseydik karşılığında 1 dolar kazansaydık ne olurdu acaba çok merek ediyorum

0

türkiye'nin ekonomisi gereksiz yapılan harcamalar yapılmayarak üretim politikasını iyi tutarak gelişir

0

türkiye ekonomisini düzeltmek için kendi ürünlerimizi kendimiz üretmeliyiz dövizdeki artış hemen ülkemizin bütün ekonomisini etkiliyor tarımdan başlayıp inşaat sektörüne kadar bütün ekonomimiz bundan etkileniyordu.

0

türkiye'de ekonomide bir sorun gorememekteyim.biraz pahalı da olsa o da yerli ürünlerle duzelebilir

0

ilk başta ekonomi bakanımızı değiştirerek ve adımlarımızı daha iyi kontrol ederek bence düzeltmek için biraz daha çabalanmalı

1

tayyip gidince düzelir benim kanım bu yönde

1

tüketen değil, üreten ülke olduğumuz zaman, halka tasarrufu teşvik ederken yönetenlerin bu konuda başı çektiğini gördüğümüz zaman, uygun ve doğru ekonomik politikalar benimsediğimız zaman, bütçe hesabını doğru ve eksiksiz tuttuğumuz zaman olacaktır diye düşünüyorum. en önemlisi yönetenlere bu konuda güvenebilirsek vatandaş olarak buna inancımız artacaktır.

1

siyaseti ahkam kesme yada konuşma yaparak değil tabi. ekonominin böyle olmasının bu nedeni de halka verilen değerin düşük olmasıdır. ekonomi ne zaman kendi çiftçimize,fabrikalara,genç nesile destek vererek dışa bağımlılığı bitiremesekte azaltmak lazım bu halk her zaman türkiye cumhuriyeti nin bir parçası her zamanda olacak. bence halka verilen ucret ve deger artarsa ekonomide düzelir.

2

fabrika satmak yerine fabrika yaparak düzelir

0

bu sorunun cevabı bizde saklı olsaydı cumhurbaşkanı milletvekili vs. seçmezdik.madem insinler makamlarından hep beraber elimizi taşın altına koyalım.bırakalım onlar düşünsün diyeceğim ama lafım da havada kalacak orası ayrı.

0

üretek yerliye destek var lakin yerli üretim artmalı.

0

tekbir şekilde üret çoğalt sat ama ihracatla tabiki.

0

hiçbir zaman düzelmez türkiye de ekonomi

0

ekonomi türkiye de düzelmesi artık uzun yıllar sürer belki 2030