0

ekonominin düzelmesi için ilk önce şu dolar bahsini geçmemiz lazım.dolar yükselince çoğu fırsatçı esnaf hemen zam getirdiler.dolarla alışveriş yapmayı bırakmalıyız.

0

türkiyede ekonomi üreterek çalışarak dış alim gücünü en aza indirerek düzelir. bunun icin ülkemizde daha çok fabrika daha çok okul işyeri atölye tarzı yerler açılmalı çiftçinin hayvancılık| ile uğraşan insanların önü açılmalı yerli tohum kullanılarak yerli ürün üretimi arttırılmalıdır. bunun gibi bir-çok örnek verilebilir ekonominin düzelmesi için.

0

tasarruf edersek duzelır benım dusuncem bu o yonde

0

dışardan mal almayi birakirsak .

0

kendi poşetimizi sebzelerimizi üretmemiz lazım başka ülkelerden alarak düzelmez

0

türkiye de ekonominin düzelmesi için;
devletin lüzumsuz harcamaların olmaması.
devlet çalışanlarının yaptığı israfların ortadan kalkması.
devletteki lüks araçların alınmaması.
üretimi arttırmak ve üretime teşvik vermek.
katma değerli ürünler ortaya çıkarmak.
teknoloji yönlü üretim.
yerli üretime ve yerli malına teşvik.
ekonomide gerçek bir denetim mekanizması oluşturmak.
serbest piyasadaki açıkları kapatmak.

0

üreterek düzelir,tüketici olmamalıyız,üretici olmayız o zaman ülkenin ekonomisi düzelir.

0

0
türkiye'de ekonominin düzelebilmesi için atılması gereken adımın başında yerli sermayeye destek gelir. var olan fabrikaların çoğu kapatıldı/satıldı/devredildi. üretim azaldı. ülkeye milyonlarca yabancı uyruklu mülteci getirildi. tüketim arttı. üretim tüketim dengesi bozuldu. zor bence

0

muhtemelen her gelen aynı şeyi yapacağı için akıllardaki gibi bir ekonomik düzelme ütopiktir. toplumun bireyleri olarak buna kafa patlatmak yerine yapılabilecek en doğru şey şahsımızın ve toplumun çıkarlarını gözeterek bireysel gelişim sağlamak.

0

türkiye'de ekonominin düzelebilmesi için atılması gereken adımın başında yerli sermayeye destek gelir. var olan fabrikaların çoğu kapatıldı/satıldı/devredildi. üretim azaldı. ülkeye milyonlarca yabancı uyruklu mülteci getirildi. tüketim arttı. üretim tüketim dengesi bozuldu. enflasyon arttı. devletin harcamaları katlandı ve bunu karşılamak için halkın omuzlarından geçinmeye çalışarak vergiler kat kat artırıldı. halk günlük manşetlerle uyutuldu. halk uyanır ve verdiği vergilerin sermaye yerine betona(yollar/saraylar) gittiğine tepki gösterirse ekonomi düzelir.

0

tabii ki de yerli üretim olması gerek

0

düzenli harcama olmalı gereksiz harcamalar olmamalı bilinçsiz gereksiz alışveriş dışa bağımlılık vs.

0

italat kisitlanmali üreticiye destek verilmeli butun hersey bu guzel ülkede yetisebilir ama biz disardan almayi tercih edersek nasil kazanicaz hayvanciliga destegi vermeli devlet ciftciye destegi vermeli ki üreten bi turkiye olsun

0

ekonomi insanlar düzenli harçama yaparsa ve stokculuk olmassa kelir kaynakları kısılırsa daha düzenli ekonomi olabilir

0

kendi markalarımızı üretebilmek için kesinlikle üreticiye destek verilmeli. kendi imalatımızı yaparsak çok daha iyiye gideceğimiz kanaatindeyim. ama üreticiye maalesef ki destek verilmiyor

0

dış güçlerin yaptığı faiz zam vs yeterli iken içimizde yetişen bir çok şeye de zamn yapılıyor. hadi onlar gavur, ülkeyi bölmek istiyor. siz ne istiyorsunuz?

1

kendi markamızı üretecek altyapı ile ithalatı azaltıp ihracatı teşvik ederek

0

ithalat temelli bir sanayi yerine üretim ve fabrika üzerine kurulu bir ekonomi olmalıdır.

1

kendi markalarımızı üretmek için üreticiye destke verilmesi gerekir. artık hammadde ya da basit üretim malları ihraç etmenin zamanı da geçti...

mesela denizli'ye gidin dünyanın en bilinen, en pahalı giyim markalarına fason ürün üretmektedirler. gucci, armani, gant, colombia gibi yüksek fiyatlarla salıcı bulan markaların ürünleri en iyi şekilde imal edilir. çin yerine bu ilin seçilmesi manidardır aslında...

ama çalışanları ancak asgari ücret almaktadır, patronlar da öyle büyük kazançlar elde edememektedir burada. halbuki destek verilse, kendi markalarını üretebilse ucuz ve kaliteli üretilen bu mallar çok yüksek fiyatlarla ihraç edilebilecektir.

marka değeri artık dünyanın en önemli ekonomik değerlerindendir. mesela almanya gibi bazı ülkeler bu gerçeği önceden keşfetmiş ve doğru uygulayarak ekonomilerini ileri götürmektedir.

1

türkiyede ekonomi düzelmez. 2001 den sonra suni bir düzelme eğilimine girdi çünkü çok kârlı devlet kurumları 5-10 yıllık getirisi karşılığında yabancılara peşkeş çekildi. gelen sıcak para piyasaları hareketli gösterdi lakin sermaye ülkeden yavaş yavaş çıkmaya başladı. haliyle üretmeyen, sürekli tüketen, samanı bile ithal eden bir ülke haline geldik. düzelmesi için sağlam bir mali politika izlememiz gerekiyor ki ülkemizin tek sorunu başkanlık olduğu için böyle bir politika izlenemez. insanlar açlıktan ölsün mühim değil başkanlık gelsin de..