0

ikisi de çalışıyor olmalı ben en azından iki kişinin en az asgari ücret alması gerektiğini düşünüyorum.. ki kaç tane de çocuk olduğuna bağlı.. evin kirası harcamalar okul masrafları ev ihtiyaçları elektrik su doğalgaz bu tür şeyler de olduğundan ikisi de en az asgari ücret ve en fazla 1 çocuk.. yoksa iki üç beş düşünmesin kimse.. tabi orası allaha kalmış ama yine de bu şekilde olmalı..yoksa zor ya.. bir de şöyle , bence bir tane olduğunda en azından daha iyi bakarlar daha kaliteli güzel şeyler alırlar ucuza kaçmazlar daha orta halli gibi..

0

bu yaşanılan ortama bağlı eğer büyük şehirde yaşıyorsanız daha fazla paraya ihtiyacınız olur ama küçük bir yerde yaşıyorsanız eğer daha az paraya ihtiyacınız olur. tabi çocuklu olmanıza kaç çocuğunuzun olduğuna bağlı olarak değişir. eviniz kira mi eğer lira ise kac tl veriyorsunuz hepsi önemli bence.

0

suanki ülke sartları oldukca zor ve masraflı bir dönemdir. tüketmek zorunda oldugumuz temel ihtiyac mahzemeleri dahil tüm ürünler oldukca pahalı bir durumdadır. ekonomik olarak bir krız döneminde oldugumuz bu durumun asıl nedeni fırsatcı insanlarım ve abd nin bir oyunudur. suan ülkede aşkeri maaş 1600 tl olarak biliniyor peki bu maaş bu dönemde bize yeterli mi?
hayır diğildir suanda en ucuz ev kiraları 500-600 tl elektirik -su-doğalgaz faturalarının aylık toplamı standart bi ev için yazın en az 300 kışın 600 tlye kadar yükseliyor. aldıgımız sebze,meyvelerin kilolarının ücreti aldı başını gidiyor böyle bir krizin icerisinde iken fırsarcı esnaflar işi oldukca daha zor hale sokuyor. bu dönemde asgeri ücretin en az 2500 3000 tl arasında olmalıdır veya maaş sabit kalmalı ürünler ve yaşam saglamak için kullanmak zorunda oldugumız herseyin fiyatı aşkeri ucret miktarına uygun bir sekilde listelenmelidir.

0

şu anda türkiyede insan gibi yaşayabilmek için asgari ücretin en az 2500 tl olması gerekiyor, dolayısıyla bir eve ise en az 2500 tl girmesi gerekiyor. çünkü şu anda türkiye'de genellikle ortalama ev kiraların 1000 tl olduğunu düşünürsek 2500 tl rakam yeterli olduğunu düşünüyorum.

0

en az 1750 -2000 civarı para girmeli ki bir ay rahat dönebilinsin,yoksa zor.

0

istanbul’da bul gibi bir yerde 2500 tl gerekir 1500 lira ev kirası verip bin lira ilede geçinmeye çalışılır ancak

0

ev kira, üç çocuklu bir aile en az beşbin tl girmesi getekir.

0

bu şartlarda refah şekilde bir aile yaşaması için en az 2500-3000 tğrk lirası girmesi lazım eve.

0

eğer kirada oturuluyorsa en az 5000 tl girmesi lazım kiralar çok uçuk eee yeme içme eğitim çocuk derken masraflar bitmiyor

0

şu an ki hayat çok zor en az 3000 tl alınmalı diye düşünüyorum

-1

kalacağın eve de bağlı. ev kira değilse 1000-1200 yeter aslında.