0

iki üniversite bitirmiş birisi olarak ben ev derdim. çünkü çoğu yurt ortamında gürültüden ders çalışma imkanınız olmuyor.odalarda çok kalabalık şekilde kalınıyor. birisi uyurken diğeri uyumuyor mesela. her şey ortak kullanımda olduğu için biraz hijyen sorunu da oluyor. ama kafanıza göre bir ya da iki arkadaş bulup bir eve çıkarsanız emin olun daha rahat olacaktır. kendi ayrı odanız istediğiniz saatte kahvaltı yapma, öğlen ve akşam yemekleri gibi bir sürü seçeneğiniz var. tabi bunun için biraz maddi durumunuzun iyi olması gerekiyor.

0

kesinlikle ne yurt ne ev valla kendi evin gibisi yok. evden kalmak başta çok güzel gözüksede bir süre sonra o sorumluluk kaldırılamıyor. büyük hayallerle eve çıkıp 1 ay sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. yurt eve çıkmaya nazaran daha iyi en azından bir düzeni var. düzenli insanlar için eve çıkmak daha mantıklı . yurt daha güvenli bir bakıma . tabiki temizliği ve insanları çok çok önemli.

0

evde kalmaları çok zevkli ve eğlenceli olsada zordur. yemek olayında oldukca zorluk cekerler. maddi imkanlar yüzünden pek fazla alternetif yemek yapamazlar. eringec oldukları ve anlamadıkları için temiz bir ortamda yaşayamazlar. eşya bakımından gereken eşyalara maddi sıkıntılar yüzünden sahip olamazlar. ama yurt ortamı böyle diğildir. bir laf vardır hani yediğin önünde yemediğin arkanda diye bu yurt ögrencileri için çok uggun bir sözdür. yemekleri,kıyafetleri yurt yönetimi tarafından yapılmaktadır. tek eksi yönü aynı odada tanımadıgı çok sayıda kişi ile kalmaktadır. güven acısından oldukca sıkıntılı bir dönemdir. kisisel ve degerli eşyalarımızın oldukca tehlikede oldugu bir yerdir. oda arkadaslarımız onları izinsiz alabilir bu yüzden ev daha mantıklı geliypr bana.

0

hala üniversiteli olmadığım olmadığım için bu konuda doğru bilgi veremem ama benim görüşüme göre üniversite öğrencisi okursam direk eve geçerim.çünkü örneğin bir misafirin geldi mi onu yurt ortamında konuk edemezsin.ve benzeri birçok örnek vardır.

1

bence evlerde kalmaları onlar için daha iyi, kısıtlanmamış olurlar.. kendi odaları olur.. ayakları yere, halıya basar.. kendilerine ait tuvalet ve banyoları olur.. başkalarıyla paylaşmazlar.. kendi evleri olunca mutfakta yavaş yavaş yemek yapma becerisi kazanırlar.. örnek; oğlum can, iki yıldır 1+1 evi var tek başına yaşıyor.. mutlu ve huzurlu daha da başarılı..

0

yurtta da kalsa evde de kalsa aynı parayı harcayacak öğrenci. tabi ilk yıl yurtta ikinci yıl 2-3 arkadaşa eve çıkılabilir.

1

üniversite öğrencisi olarak ailem ile evimde kalıyorum. çünkü daha önce hiç ailemden ayrı kalmadım ve tek çocuk olduğum için onları özlerim onlar olmadan yapamam.

0

üniversite öğrencileri nerede mutlu ve huzurlu oluyorlarsa orda kalmalıdır:

-1

evde kalsinlar. hatta hiç gormesinler bence de...

0

valla o aile içi durumlar kiminin parası olmuyo o nerde kalıcak sokaktamı