0

şimdi olaya felsefi açıdan bakarsak uzun uzun yazmak gerekir ama kısaca açıklamak gerekirse yaşamak biyolojik canlılığını devam edebildiği süre yani beyin ölümüne kadar geçen süre beyin sapı da dahil olunca yaşam biter var olmak ise yaşamsal anlamda bakıldığında yine ölümle sonuçlanır ama madensel anlamda bakarsak sorunsuz şekilde var oluruz hiçbir şeyim vardan yok olmayacağına kurallarına göre psikolojik ödemesi olarak düşünürsek yine bazı inançlara göre ruhun hiçbir zaman ölmeyecek inancı ile varlık sonsuza dek sürer fakat bir ateiste göre ise biyolojik ölümden sonra ruh falan kalmayacağı inancı olduğunda sadece maddi varlığı şekil değiştirerek var olduğu öne sürülen bilir yani piskoloji ötesi anlamda net bir şey söylenemez

0

yaşamak ve var olmak bu kişiden kişiye değişir .yaşıyorum dersin nefes alıp verirsin , var olmak ise orada olmak bir hedef bir amaç için uğraşmak çabalamak kendi varlığını kanıtlamak . bana göre öyle . bazılarına göre yaşamak gezmek , tozmak ,eğlenmek hayatın akışına göre yaşamak bence öyle değil yaşamak . hem yaşayıp hem var olmak gerekir .

0

var olmak bi amaç olmadan sadece ben burdayım demek. ama yaşamak herşeyden zevk almak doya doya tadını çıkarmaktır benim için.

0

düşüne insan düşündüğünü eyleme döküyor ve kendini ifade ediyorsa varım demektir.