0

zaten varolduktan sonra yaşyoruz buda allahin mucizelerinden biri

0

var olmak orada durmak ve hiç bir şey yapmamaktır. yaşamak iste hayattan zevk almak o hayatı sevmek br şeyler için çalışmak çabalamak mutlu olmaktır.

0

var olmak suan burada olmak yaratilmaktir ama yaratilmis olan herkes var oldugu halde yasamiyor olabilir. yasamak sadece nefes almak gunluk basit eylemleri yapabilmek degildir bence yasamak hayattan haz almaktir.

0

yaşamak hayatin zevkini çıkarmak doya doya zaman geçirmek yaptığın her şeyden zevk almaktır. var olmak ise sadece var olmak, bulunmak ...

0

yaşamak ağırdır ama var olmak hafif yani 24 yaşından beri varım bu zamana kadarda yaşıyorum kim için oğlum için yaşıyorum annem babam için yaşıyorum kardeşlerim için yaşıyorum ama bazı insanlara göre sen varsın yada sevdiğin insanlar sana göre var ama kaybolup gidince sen var bile diyemiyorsun sadece yaşıyorsun yani daha nasıl anlatayım sana örnekleri verdim :)

0

yaşamak, ölümü beklemektir. var olmak ise, varlığının bir sebebi olduğuna inanıp o sebep için yaşamandır. biri sana "ne için varsın bu hayatta?" dediğinde, "ben hayallerim için varım" diyebilen bir insandır var olan.

0

yaşamak hür olmaktır hiçbir baskı altında kalmadan hayat sürdürmektir . bir insanın bir insana itaat etmesi durumunda yani biz bu duruma kölelik diyoruz hayatı yaşadığını söyleyemeyiz . örneğin bazı insanlara sen bu hayatı yaşıyorsun gibi şeyler söylenir illaki duymuşsunuzudur . kısacası kendi isteğiniz ile hiçbir baskı ve zorlama altında kalmadan hayattan zevk alarak hür iradenizle yaptığınız eylemler bütününe yaşamak denir . ama var olan bir insan nefes alan bir put gibi de olabilir bu hayatı gerçekten dolu dolu hiçbir anını boşa geçirmeden de yaşıyor olabilir .