2

iki ya da daha fazla kişi ile oynanan bir iskambil oyunudur. bir ya da iki deste kartla oynanabilir. amaç, eldeki kartları diğer oyunculardan önce bitirmektir. jokerli ya da jokersiz olarak oynanabilir.

rastgele bir oyuncu kartları karar, sol tarafındaki oyuncuya kestirir. her oyuncuya yedi kart dağıtılır. oyun saat yönünün tersine, yani sağdan sola devam eder. ilk olarak dağıtıcının sağındaki oyuncu oyuna başlar. sinekle başlanır. sırası gelen oyuncu yerdeki okartın cinsinden bir kart atmak zorundadır. ancak yerdeki kartla aynı olan sayısı varsa başka kart cinsinden atarak cinsi değiştirebilir. vale varsa her zaman atılabilir. hiç biri yoksa oyuncu yerden kart çekmek zorundadır. yine de atacak kartı yoksa pas der ve sıra sağdaki oyuncuya geçer.

bazı kartların özel değerleri ve önemleri vardır. ilk elde bu özel kartların özelliği devre dışı tutulur. sinek cinsinden bir kartla başlanması zorunludur. elinde tek kart kalan oyuncu "tek" demek zorundadır. aksi halde elini bitiremez ve yerden kart çekmek zorunda kalır. oyuncular yerden istedikleri kadar kart çekebilirler. eğer bir oyuncu 7 ile biterse ve yanındaki oyuncunun elinde yedi varsa mutlaka onu atmak zorundadır.

bir oyuncunun elindeki kartların tamamını bitirmesi le oyun kazanılmış olur. diğer oyuncuların elinde kalan kartların değerleri ceza hanelerine yazılır. eğer oyun vale ile bitmişse bu değrlerin iki katı, 7 ile bitmişse üç katı ceza olarak yazılır. en çok cezası olan oyuncu kaybetmiş sayılır.

çok eğlenceli bir oyundur. :)

0

pis yedili oyunu 2 deste kağıtla ve 7 kişiyle oynanır ilk önce deste ikiye bölünür kişi başı düşen kağıt sayısı dağıtılır elimizdeki çiftçiler ortaya atılır ve tek tek çekme sırası ile oyun biter elinde en çok kağıt kalan ceza alır.. tam anlatamadım sanırım ama bu tarz bir oyun :)

1

öyle bir oyun mu varmış ben onu sadece dizi olarak biliyordum