0

türk kahvesi yapımı ve püf noktaları; ilk önce cezveye fincan ölçüsüyle yarım olacak şekil de su koyarız orta şekerli türk kahvesi için iki küp şeker koyarız ve bir tatlı kaşığı türk kahvesini koyup şekerler eriyene kadar kariştırırız içine küçük bir küp buz koyup ocağa alırız. altını yaktıktan sonra asla karıştırmayı önermiyorum ki bol köpüklü olsun, buz koymamızın sebebi de kahvenin ağır ağır pişmesini sağlamak kahve ne kadar yavaş pişerse lezzeti o kadar güzel olur. ocağın altı tamamen kısık derecede olmadı. hafif köpürdemeye başladığında ocaktan alıp köpüğü fincana gelecek şekilde bir miktar fincana ekliyoruz. daha sonra ocağın üstüne tekrar koyup bir taşım daha kaynatıyoruz ve hemen ocaktan tekrar alıp fincanı tamamen dolduruyoruz. misler gibi türk kahveniz hazır. afiyet olsun.

2

türk kahvesi bir fincan için bir tatlı kaşığı kahve isteğe göre şeker atılarak üzerine finncan ölçüsü ile şu konularak kısık ateşte ara ara karıştırılarak yapılır. zekaya iyi geldiği yönünde araştırmalar yapılmıştır.

2

türk kahvesinin cilde faydası olduğunu biliyorum türk kahvesinin telfesinin içine zeytin yağı koyduğumuzda karıştırıp cildimize surudugumuzde hem kırışıklara hemde erken yaşlanmayı göz altlarında morarması engelliyor cildi nemlendiriyor bebeksi yapıyor sadece bu faydalarını biliyorum türk kahvesi yapmayı beceremedim ama iki çay kaşığı kahve iki tanede şeker bı fincan suyla yapılıyor ama benm kahvemi kopurmuyor nedense :)

2

kahvlar çok faydalı şeylerdir bunu yanı sıra kahvelri gösterlien ilgi çok farklıdır kahvalar karşı daha çok haasa olmaksı gerekiyour insanı açan kızlar konusunda önemli rol sahib olan şeydir kahve iyi bilmek gerekiri