0

arkadaşlar yanlış cevap verilmesini anlıyorum, hepimiz yapabiliriz ama sonradan cevap verenlerin araştırma yapmadan aynı cevabı kopyalayıp yanlışı devam etmesini anlamıyorum. soruda türkücü diye sorulmuş, kemal sunal diye üç tane cevap gelmesi ne alaka allah aşkına?

1

diyarbakırlı türk halk müziği sanatçısı celal güzelses'in lakabıdır.
sanatçı, diyarbakır ulu camii'de baş müezzinlik yapmış ve buradan emekli olmuştur. ölüm yıldönümünde ailes ve bu camii görevlileri tarafından mevlüt okutulmaktadır.

emekli olduktan sonra bir plak dolduran sanatçı kısa sürede tatnınmış ve sevilmiştir. türk halk müziğine 46 türkü derleyerek kazandırmıştır.ağlama yar ağlama, bülbülün kanadı sarı, dağlar dağımdır benim, esmerin ağı gerek, vallahi o yardır, mardin kapı şen olur, nare esvap yıkıyor bu kıymetli türkülerin bazılarıdır.

daha sonra yeniden ulu camii'de müezzinliğe dönmüş ve baş müezzinlik yapmıştır. 1959 yılında vefat edene kadar da bu görevini sürdürmüştür.

0

şark bülbülü bir yeşilçam filmi. kemal sunal başrolde. şark bülbülü de kendisi.

0

şark bülbülü kemal sunaldır hikayesini bilmiyorum ama filmini izledim

0

şark bülbülü diye anılan şarkıcı rahmetlik kemal sunaldır. aslında kendisi sanatçı ve sinema oyuncudur. bşr filminden dolayı ona bu lakap takılmış olabilir.