0

osmanbey osmanlı devleti'ni kuran padişahtır. lakabı fahrüddin 'dir. 1298 yılında karacahisarı alıp başkent yapmıştır. 1302 yılında, koyunhisar savaşı'nı kazanmıştır. koyunhisar savaşı ilk osmanlı bizans savaşıdır. savaştan sonra bilecik'i aldı ve merkez yapmıştır. buradaki demir madenini işleyerek ordunun silah ihtiyacının karşılanması için kullanmışlardır. ilk defa vergiyi alan padişah osman bey' dir. pazar vergisi almıştır. ilk defa tımar uygulayan padişah yine osman bey 'dir. ilk kadı ataması osman bey döneminde yapılmıştır, atanan ilk kadı dursun fakih' tir. 1308 de karahisar'ı almıştır. ilk parayı basan yine osman bey'dir. bakır akçe basılmıştır. osman bey zamanında bizans'ın içindeki taht kavgaları sayesinde osmanlı devleti kısa sürede, osman bey zamanında büyümüştür. çünkü bizans tekfurları, merkezi dinlemediği için bizansta siyasi karışıklık vardı ve osmanbey'de bu durumdan yararlanıp, topraklarını büyüttü. osman bey'in aldığı yerlerde dostça geçinme stratejisini uygulayarak, müdara sistemini kullanmıştır. ve bu sayede birçok insanın gönlünü kazanmıştır. topraklarını da bu şekilde büyütmüştür.

0

babası ertuğrul gazi vefat edince osmanlı beyliğinin başına geçti anadolu selçuklu devletinin zayıfladığı bir dönemde 1299 yılında bağımsızlığını ilan etti 623 yıl hüküm sürecek olan osmanlı imparatorluğunun kurucusu olacaktır ahi liderivsehy edebalinin desteğini de alarak kısa surede beyliğini devlete dönüşmesini sagladi

0

osmanlı devletinin ilk padişahıdır osman bey kusatma sırasında hastalanmış ve hayatını kaybetmiştir

0

osmanlı devleti'nin 1.padişahı'dır. 1299 da inegöl,yar hisar ve bileciği feth etmiştir.1299 yılında kendi adına hutbe okutmuş,para bastırmıştır.1301 yılında yeni şehir ve köprü hisar'ı feth etmiştir. izmit körfezinin güneyinde ilk osman'lı donanmasını kurmuştur. bursa kuşatması sırasında hastalanmış ve 1324 yılında hayatını kaybetmiştir.