0

avrupa uzun yıllar boyunca karışıklık içinde kaldı ilk çağ kapandı ve ortaçağ bağladı roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı olmaz üzere ikiye ayrılmıştır 476 yılında batı orma imparatorluğu yıkıolmıştır türkler avrupada birçok devlet kurmuşlardır türk kültürü avrupaya yayılmıştır

0

roma imparatorluğu 395 yılında doğu batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır.476 yılında batı roma imparatorluğu yıkılmıştır.roma toprakları üzerinde birçok germen devleti kurulmuştur. bunların en önemlisi frank imparatorluğudur.

0

avrupa uzun yıllar boyunca karışıklık içinde kal­mıştır.
ilk çağ kapanmış, orta çağ başlamıştır.
roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır, 476 yılında batı roma imparatorluğu yıkıl­mıştır.
roma toprakları üzerinde birçok germen devleti kurulmuştur. bunların en önemlisi frank imparatorluğu’dur.
germen kavimleri arasında hristiyanlık yayılmış, kilise ve papalık güçlenmiş, skolastik düşünce egemen olmuştur.
avrupa’daki kavimlerin birbirleriyle karışıp kaynaşmaları ile avrupa’nın etnik yapı­sı değişmiş; bunun sonucunda bugünkü ingiltere, fransa ve ispanya gibi devletle­rin temeli atılmıştır.
avrupa’da feodalite (derebeylik) rejimi­nin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.
türkler avrupa’da birçok devlet kur­muşlardır. (avrupa hun imparatorluğu, avarlar, macarlar ve bulgarlar).
türk kültürü avrupa’ya yayılmıştır. (atın orduda kullanılması, ceket ve pan­tolon giyilmesi.)
avrupa’da hunların etkisi ile özellikle ede­biyatta, müzikte ve sanatta canlanmalar görülmüştür.

0

kavimler göçü,türk tarihi ve avrupa tarihi açısından önemli bir gelişmedir. orta asya'da yaşamakta olan hun devleti'nin fertlerinin bir kısmı kuraklık, hayvan hastalıkları ve mevcut çin baskısı yüzünden sıkıntılar yaşamaya başlayınca, bunların bir bölümü balamir liderliğinde göç hareketine giriştiler. ve bir göç hareketi sonucunda ilerleyerek avrupa'ya kadar geldiler ve avrupa'ya geldiklerinde o civarda yaşayan barbar kavimleri yerlerinden ederek onları önlerine katıp sürdüler.hun baskısını gören barbar kavimler de ilerleyerek diğer kavimleri etkiledi ve roma imparatorluğu'nun opraklarına girdiler ve roma imparatorluğu'nu doğu ve batı roma diye ikiye ayırdılar. kavimler göçü sonucunda bugünkü avrupa devletlerinin yaşayış alanları büyük çoğunlukla şekillendi. ilk çağ bitip orta çağ başladı ve avrupa'da uzun yıllar sürecek olan karmaşa karışıklık hüküm sürmeye başladı.derebeylik sistemi güçlendi ve avrupa'da kilisenin etkisi çoğaldı. mevcut barbar kavimlerin etkisi ve elen hunların kurmuş olduğu avrupa hun devleti'nin baskıları sonucunda 476 yılında batı roma imparatorluğu yıkıldı ve sadece bir doğu roma olarak bizans ayakta kaldı.avrupa'daki devletlerin ve balkanlardaki devletlerin şekillenmesi kavimler göçü vasıtasıyla olmuştur.

0

aprupa uzun yıllar karışıklık içinde kalmıştır
ilk çağ kapanmış orta çağ başlamıştır

0

avrupa uzun yıllar boyunca karışıklık içinde kalmıştır
ilk çağ kapanmış, orta çağ başlamıştır
roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır.476 yılında batı roma imparatorluğu yıkılmıştır.
roma toprakları üzerinde birçok germen devleti kurulmuştur.bunların en önemlisi frank imparatorluğudur.
germen kavimleri arasında hiristiyanlık yayılmış kilise ve papalık güçlenmiş skolastik düşünce egemen olmuştur.
türkler avrupada birçok devlet kurmuşlardır.
avrupa hun imparatorluğu
avarlar
macarlar
bulgarlar
avrupa da feodalite (derebeylik) rejiminin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.
türk kültürü avrupaya yayılmıştır.
avrupa da hunların etkisi ile özellikle edebiyatta , müzükte ve sanatta canlanmalar görülmüştür

0

orta asyadaki türkler nüfus yoğunluğu artıyordu.yazlıklarda otluk kalmamıstı hayvanlar yiyecek ot bulamıyolardı çinlilerin akınları fazlalaşmıştı bazı hastalıklar vardı.bundan dolayı türkler kollara ayrılıp avrupaya doğru yola koyuldu.bu yolda türklerden daha güçsüz ufak gruplar halinde yaşayan ırklar birbirlerinin ardına gidiyorlardı avrupaya doğru türklerin korkusundan.ve böylelikle bu gidişat roma kapısında son buldu.şimdiki avrupanın temelini oluşturan zigadoplar germanlar vb. irklar en son romanın yıkılmasına sebep oldu.

0

kavimler göçü sonucu şuan yaşadığımız toprakların temeleri atıldı ve şuan ki halimizi aldı bu kavimler göçü sonucu bir çok savaş gerçekleşmiştir bu durum da toprakların paylaşılmasını kolaylaştırmıştır ve bunun birlikte devamlari gelmiştir ve sonunda kavimler göçü sona ermiştir

0

avrupa kıtasını resmen paramparça etmiştir ve bir sürü yeni topluluğun ortaya çıkmasına sebep olmuştur

0

türk kültürü avrupa da tanınmıştır
ilk çağ kapanmış, orta çağ başlamıştır

0

eğer kavimler göçü olmasaydı bugün çok farklı bir avrupa sınırları ile karşı karşıya gelirdik. bunun nedeni ise attilanın doğudan batıya doğru ordusuyla gelirken karadenizin kuzeyindeki halklarıda avrupaya sürüklemiş olmasındandır.

0

kavimler göçü'nün başlangıcı 7. yüzyıla dayanmaktadır. çin'in baskısı ve tarıma ters susuz, bitki örtüsü hayvancılığa verimsiz olan kurak topraklardan bıkan türk milleti doğudan batıya (avrupa'ya) göç etmeye başlamıştır. zamanla başka milletleri de kendisiyle birlikte batıya sürükleyen türkler bir çok sonuca da vesile olmuştur. örneğin; roma imparatorluğunun ikiye bölünmesini sağlayarak merkezi otoriteyi yoketmek, hristiyanlığın doğuya yayılması engellemek, papa'ya olan güveni azaltmak (attila sayesinde), merkezi krallıkların güçlenmesine, fransızların ve iberia'nın yakın zaman içerisinde bağımsızlık ilan etmesine neden olmuştur. sonuçları anlat anlat bitmez benim söyleyeceklerim bu kadar.

0

roma imparatorluğu batı ve doğu roma olmak üzere ikiye ayrıldı. avrupada hun devleti kuruldu.

0

roma imparatorluğu döneminde ren nehri ve tuna nehri ötesinde germen yani burkont lar lar balamanlar vizigotlar ostrogotlar yaşıyordu germain kavminin çok iyi savaşçı olmalarından dolayı kimse savaşmayı göze alamazmış kabileleri halinde toplanmışlardır ve kaynakları yetersiz yoksul topraklardan geçimlerini sağlamaya uğraşıyorlardı açtığın dürüst ile yeni yeni otlaklar arama çıktılar ve 2. yüzyıldan itibaren zenginlikleri karşı konulmaz biçimde olanları onları çeken roma imparatorluğu topraklarını zorla girmeye başladılar kavimler göçü'nün sebepleri şunlardır gerek çin avı avarların baskısı gerekse iklim şartları kötüye gitmesi yüzünden batı batı hunları 374 yılında karındaki balamirin sevk ve idaresinde avrupa içlerine ilerlemişlerdir bu sırada kurban ve tekneleri arasında yaşamakta olan alanlar onlara karşı koymak istedilerse de yenilerek bozguna uğradılar onlar onları takip ederken bolvadin yesterday nehirleri arasında yaşamakta olan ostrogotlar dan mağlup ettiler o sakatlanan bir kısmının egemenliğini kabul etti bir kısmı daha batıya giderek vizigot ülkesine girdi ostrogotlar ı takip eden bunlar karşılarına çıkan bizi kodları da yenerek dağıttılar işte hun baskısına yanamayan alanlar ostrogotlar vizigotlar batıya doğru göç ettiler bunlar önlerine çıkan diğer germain kavimlerini yönlerin yerlerinden ettiler 3 75 yılında başlayan ve hunların diğer kabinleri batıya doğru iterek sebep oldukları bu harekete kavimler göçü denir kavimler göçü'nün sonuçları şunlardır avrupa'nın bugünkü siyasi ve sosyal yapısı ortaya çıkmıştır kavimlerin birleşmesi ile yani milletler ortaya çıkmıştır roma imparatorluğu ikiye ayrılmıştır gösteri dayanamayan batı roma imparatorluğu 476 yıkılmıştır avrupa'da derebeylik rejimi ortaya çıkmıştır ilk çağ sona ermiştir orta çağ başlamıştır avrupa hun devleti kurulmuştur avrupa'da günümüzde yaşayan milletler oluşmuştur avrupa'da kurulan türk imparatorlukları ile devletler sayesinde avrupa nüfusu çoğalmıştır ve türk kültüründe bununla beraber bölgede diğer kültürlerle birleşerek yayılmıştır

0

avrupa bunun yuzunden hun devletini kurdu...

0

avrupada hun devleti kuruldu ve roma imparatorluğu ikiye ayrıldı

0

kavimler göçü,orta asya'da bulunan büyük hun devleti'nin çin baskıları sonucunda bir kısmının göç etmesi sonucunda 375 yılında liderliğini balamir'in yapmış olduğu hunların gelip barbar kavimleri yerinden oynatarak avrupa'nın bugünkü şeklini almasına yol açan büyük kitlesel hareketidir. bu hareket ile birlikte ilk çağ kapanıp orta çağ başlamıştır.

0

büyük hun devleti'nin dağılmasından sonra asya'nın batısında bunlara katılımların olması burada çoğalan nüfus ve kabileler arasındaki rekabet ve mücadelelerle daha batıya doğru kaymaya başlamaları �dil volga irmağının batısında gelen hunlar önlerine gelen kavimleri yurtlarından çıkartmaya başlamaları 375 hunların baskısıyla kavimler göçü bütün avrupa'yı etkileyerek değişik zamanlarda yüzyıllarca devam etmiştir rıdaki nedenlere bağlı olarak karadeniz'in kuzeyinde yaşayan kurtlar ostrogotlar vizigotlar vandallar germenler su evler gittiler avrupa'ya doğru dalgalar halinde ilerleyerek kendilerine yeni yaşam alanları bulmak istediler bu sırada avrupa'da roma imparator imparatorluğu en büyük devleti ostrogotlar italya'ya vizigotlar ispanya'ya sandallar kuzey afrika'ya franklar fransa'ya germenler kuzey avrupa'ya ilerlediler böylece avrupa'da hızlı bir sosyal kültürel siyasal ve dini değişme yaşandı avimler göçü'nün sonuçları da şöyledir roma imparatorluğu ms 395'te ikiye ayrıldı batı roma 476 yılında yıkıldı allıklar etkisini kaybetti s model rejim derebeylikler önem kazandı kilise ve papalık güçlendi skolastik düşünceye önem kazandı avrupa devletlerinin ingiltere fransa ispanya gibi temelleri atıldı ilk çağ kapandı orta çağ başladı avrupa hun devleti kuruldu

0

kavimler yıllarca süre yer değiştirmiştir.işte bu serüvene kavimler göçü adı verilmiş.sonuçlarına gelince şöyledir. roma doğu ve batı olarak ikiye ayrılmıştır. germen devleti ortaya çıkmıştır. roma imparatorluğunun parçalanmasıyla birlikte hristiyanlık ,katolik ve ortodoksluk olarak iki mezhebe ayrılmış. avrupanın etnik yapısı değişmiştir. yeni milletler ortaya çıkmıştır. ingiltere ,fransa gibi ülkelerin temeli atılmıştır. avrupada feodelite denilen bir rejim ortaya çıkmıştır. kilise merkezli skolastik düşünce egemeliği başlamış. türkler avrupada batı hun devletini kurmuştur. türk kültürü avrupada hızlıca yayılmaya başlamıştır. ve en önemlisi de bi çağ kapanmıştır. yani ilk çağ sona ermiş , orta çağ başlamıştıır.

1

kavimler göçü'nün sonuçlarından en önemlisi ilk çağ'ın kapanmış ortaçağın başlamış olmasıdır ondan sonraki süreçleri geri şöyle bir bakalım avrupa uzun yıllar boyunca karışıklıklar içinde kalmıştır. roma imparatorluğu 395 yılında doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılır 476 yılında batı roma imparatorluğu yıkılmıştır. türkler avrupa'da birçok devlet kurmuşlardır.( avrupa hun imparatorluğu avarlar, macarlar, bulgarlar) avrupa'da hunların etkisi ile özellikle edebiyatı müzikte ve sanatta canlanmalar görülmüştür. avrupa'da derebeylik rejiminin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. avrupa'daki kavimlerin birbirleri ile karışıp kaynaşması ile avrupa'nın etnik yapısı değişmiş bunun sonucu bugünkü ingiltere fransa ve ispanya gibi devletin temeli atılmıştır. german kavimleri arasında hristiyanlık yayılmış kilise ve papalık güçlenmiş skolastik düşünce egemen olmuştur. roma roma toprakları üzerinde birçok germen devleti kurulmuştur bunların en önemlisi frank imparatorluğudur.