0

türklerin soyunun oradan geldiğini ve çok büyük bir kıta olduğunu, ilk başta bir efsane gibi görünse de zaman geçtikçe bu kıtayla ilgili bir çok ipucuna rastlandığı, sanırım büyük bir patlamayla okyanuslar altında kaldığı gibi şeyler duymuştum.

0

atatürk'ün türklerin soyunun orta asya'dan önce nereye dayandığını araştırmasını sonucunda ortaya çıkan bir bilgidir. ama ölümü nedeniyle yarım kalan bir araştırmadır. kayıp ada mu var mı yok mu ya da türkler orta asya'dan önce orada mı yaşıyordu henüz net bir bilgi yoktur.

1

atatürk'ün en büyük hayallerinden birisi türklerin kökenini ortaya çıkartmaktı. atatürk'ün emriyle bir çok araştırmacı bu konuda araştırmalar yaptılar ama bir sonuca ulaşamadılar. bir gün emekli general turgut, atatürk'ü ziyaret etti ve maya dili ile türk dili arasındaki benzerliklerden bahsetti. ve "mu kıtası" araştırmacısı olarak anılan bir ingiliz albayın kendisine hindistan'da bulduğu tabletlerden bahsettiğini anlattı. ingiliz araştırmacı albay ankara'ya davet edildi.. geldiğinde üçü bu konuyu konuştular. ingiliz albay tabletlerdeki dilin antik mayalara dayandığını, pasifikte bulunan avustralya'dan biraz daha büyük "mu" adında bir kıtadan söz edildiğinden bahsetti. ve bu adanın yüksek medeniyete ulaştıktan sonra bir deprem ya dasel ile battığının düşünüldüğünü de aktardı. konu çok uzun ama kısaca böyle.. bir tablet halen tdk'da.. sinan meydan'ın da bu konuda kitabı var.. atatürk ve kayıp kıta mu diye..

0

asya kıtası ile amerika kıta arasında olduğu, avustralya'nın iki katı büyüklüğünde bir kıta olduğunu biliyorum. ilk olarak ingiliz subay ve gezgin james churchward tarafından ortaya atıldığını biliyorum.