1

bâtıl inançlar neler dir. bildiğim kadarıyla size de anlatayim. şimdi batıl inanç mesela haftanın günleri nin lanetli olduğu yani şöyle salı günü iş yapasan salı sallanır ve o işte sallantıda kalır denir. tabi bu bir bâtıl inanç daha başka perşembe günü bir iş yaparsan o iş de perişan olur gibi, veya kuşlar hakkin da var.
baykuş görürsen uğursuzluk getirir derler veya baykuş evinin bacasına konarsa o evden cenaze çıkacak demektir falan veya uğursuzluk getirir yine derler. başka olarak kara kedi gör mek uğursuzluk getirir derler. bu da bir bâtıl inanç tabi, daha başka söyleyecek olursam mutfak ta bir şey kırarsan nazar çıktı derler. tabi böyle bir şey de yok. daha sonra gözüm seğriyor eve misafir gelecek derler veya bir şey tek gelmesi gerekirken çift gelirse de misafir gelecek demektir. bunlar benim bildiklerim. herkese kolay gelsin. bol kazançlar dilerim.

0

batıl inaçlara inanmam annem batıl inançlara fazla inanmakta

0

evet batıl inançlara inanıyorum mesela buburnum aşındığında kavga olur diyorum, ya da avcum kaşındığında para gelecek ya da gözünde daldığında hasret görücem. çoğunda da oluyor. belki de batıl inançtan değil evrene gönderdiğim enerji sayesinde oluyordur ama bilmiyorum sonuçta oluyor.

0

batıl inançlara inanmam batıl inançlar nazar boncuğu falan onlar 13 sayısını uğursuz sayılması gibi.

0

batıl inançlara inanmam halk dilinde çok vardır hepsi çok saçma geliyor

0

genel olarak inanmam fakat aklıma gelirse de ne olur ne olmaz diye yapar halde bulurum kendimi. mesela kesici bir aleti karşımda ki kişiye vermem gerekiyorsa yere bırakırım onun oradan almasını beklerim. ben verirsem kavga edebiliriz sonuç olarak. ayrıca makası elime alıp boş boş açıp kapatmam ki annemle babam kavga etmesin.

0

ben inanmam şahsen ilginç soru güzelde
olabilir