0

sahip olmadığım kişilerin buluşları beni rahatsız etmez.kim olursa olsun insanlık için bir buluş yapmışsa saygı duyarım.hangisini sayayım ki saymakla bitmeyecek bir sürü sağlık alanında ve teknolojik alanda icatlar var ki bunlar başka dinden insanlar tarafından icat edilmiştir.bu kişilere teşekkür etmek yerine kötülemek akıl dışı olsa gerek.ne yazık ki bizde böyle kesim insanlar var.kendisi insanlık ,için,hayvanlar ,için hiç bir şey yapmaz oturduğu yerden bunları yapanları kötüler.zaten bizim toplumumuzda öyle bir şey icat eden görmek pek mümkün değil.müslümanlık dini gerçekte okumayı bilimi emreder ama bağnazlar yüzünden bu olmuyor.dinimize güvenip icatlara saygılı olmalıyız .sonuçta bütün yeni icatlar herkes için yapılır

1

şahsen bu durum beni hiçbir zaman rahatsız eden bir şey olmadı. herkesin inançlarına ve dinine saygı duyuyorum. istemsiz bir şekilde inançların dininin gerektirdiklerini yapabilir. zaten yapması da gerekli olan bir şeydir. sonuç olarak allah bizi müslüman olarak yarattı ancak onları da allah yarattı ve dinlerini kendileri seçmediler. kendimizi onların yerine koymaya çalışırsan eğer biz de onlar gibi farklı bir dine ya da inanca sahip olarak doğabilirdik. acaba hangimiz farklı bir inançta doğmuş olsaydık eğer yaptığımız şeylerin başkaları tarafından eleştirilmesini kabul edebilirdik. zaten onlar da belki bizim yaptığımız davranışları saçma buluyorlardır. belki geri kafalı insanlar olarak düşünüyorlardır ki birçoğu böyle düşünüyor gerçekten. nasıl ki o zaman kendimizi rahatsız ediyoruz ve savunma ihtiyacı hissediyoruz aynı şekilde empati yaparak bizde bir başkasının icra ettiği şeyleri eleştirmekten kaçınmalıyız. sonuç olarak kimse dinini, ırkını, ailesini, yaşam tarzını ,doğmuş olduğu yeri seçemiyor. farklı bir ailede dolmuş olsaydık inançlarımız bizim de çok farklı olabilirdi. o yüzden bunları düşünerek ve kimsenin hayatını bilmeden ,yaşadıklarını ,hissettiklerini ,inandığı şeyleri bilmeden eleştiri hakkını kendimizde görmemeliyiz. bu şekilde başkalarının icra ettiği şeylerden rahatsızlık duyan kişiler kesinlikle sığ kafalı kişilerdir. dünya görüşleri dardır ve hayata at gözlükleriyle bakan kişilerdir. sonuçta başaklarının yaptığı şeyler bizi bağlamaz. herkes kendinden mesuldür. başkalarını eleştirmeden önce kendimizi düzeltmeye çalışmalıyız ve iyi bir insan olmak için çabalamalıyız. eğer bunları başarabilirsek diğer insanlara karşı her zaman hoşgörülü bireyler olabiliriz.

0

çünkü herkesin bizim gibi inanmasını, düşünmesini, sevmesini bekliyoruz. herkesle aynı düşüncede, aynı inançta olmak zorunda değiliz tabi ki. ama insanlar bunu olgunlukla karşılayamıyor. zaten ortak bir inanca sahip olmak zorunda değiliz ki.

1

müslüman ise karşı çıkan allah tebliğ emrettiği için karşı çıkıyor olabilir veya diğer insanlarin yanlısı savunması vicdanen rahatsız ediyor olabilir.