0

mustafa kemal atatürk 9. ordu müfettişi görevi ile bandırma vapuruyla 19 mayıs 1919 tarihinde samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır.

0

tabi ki de 19 mayıs 1919. bu tarihi gün ülkenin kurtuluş mücadelesi için meşalenin ateşlendiği gündür. atatürk gemi ile samsun'a gelmiş ve kutlu mücadelenin ilk adımı atılmıştır.

0

samsun'da rum çeteleri ve türk halkı arasında meydana gelen çatışmalarda sonlandırılması için osmanlı hükümeti tarafından mustafa kemal görevlendirilmiştir ve kendisi dokuzuncu ordu müfettişliği verilmiştir bunun üzerine müfettiş görev bölgesine bandırma vapuru ile ulaşmış ve 1 hafta boyunca mantık plus da kalmıştır bu süreçte bölgeye meydana gelen çatışmaların sebebini araştırmış ve işgalcilere karşı bizzat türk direniş örgütleri nin kurulmasında etkin rol oynamıştır mustafa kemal bu bir haftalık süre sonunda havza'ya geçmiştir havza'da geçirdiği 17 gün sonunda ise şehirden ayrılarak amasya'ya hareket etmiştir ı imparatorluğu'nun 1918 yılında sonlarına geldiğinde bir dünya savaşı'nda mağlup ayrılmış mondros mütarekesi'ni imzalayarak da alma sürecinin sonuna gelmiş bir devlet görünümünde de avrupa devletlerinde hasta adamı olarak nitelenen osmanlı imzaladığı ateşkes ile boğazların hakimiyeti yeraltı kaynaklarının kullanım hakları ve donanma ile ordu üzerine tüm emir haklarını itilaf devletlerine devretmiş mondros ateşkes antlaşması'nı takiben izmir yunanlıları adana fransızlar antalya ve konya italyanlar tarafından işgal edilmiştir bunların yanında urfa maraş antep merzifon ve samsun ingiliz askerlerine çıkmıştır istanbul'da ise kraliyet donanması ve demirlenmiş bunları bir tepki olarak türkler tarafından trakya paşaeli cemiyeti gibi cemiyetler kurulmuş ve işgali sonlandırılmalı çareler düşünmeye başlamıştır.

0

19 mayıs 1919 da samsuna bandırma vapuru ile çıkmıştır. bu tarihte kurtuluş savaşı başlamıştır

0

atatürkün samsuna çıkış tarihi 19 mayıs 1919 tarihinde bandırma vapuruyla çıkmıştır.

0

mustafa kemal atatürk samsuna 19 nayis 1919 yilinda bandirma vapusu ile samsuna çikmiştir.bu olay kurtuluş savaşinin başlangicidir.

0

bu soruyu bircok kisi biliyorki 19 mayis 1919 tarihinde cikmistir

0

atatürk 19 mayıs 1919 yılında samsuna çıkmıştır

0

mustafa kemal atatürk samsun'a gitmesi için osmanlı devleti tarafından dokuzuncu ordu müfettişliğine atanmış ve iç anadolu da yaşanan karisiklari incelemek ve raporlamasi için görevlendirilmiştir. bunun üzerine mustafa kemal atatürk bandırma vapuru ile samsun'a hareket eder. tabi bunu yaparken düşman gemilerine karşı tedbirler alarak gerçekleştirmiştir. 19 mayıs 1919 günü sabahı samsun'a ayak basar ve türkiye'nin kurtuluş savaşı için gerekli çalışmaları yapılmaya başlamanın ilk temeli o gün atılmış olur. ilk başta samsun'da incelemelerde bulunur ve burada erzurum ve sivas illerinde yapacağı kongrelerin planlarını gerçekleştirir. bu durumdan şüphelenen ve ülkemizi işgal eden itilaf devletleri osmanlı devletine baskı kurarak onu tekrar istanbul'a cagirtmislardir.

0

ulu önder mustafa kemal atatürk 19 mayıs 1919 tarihinde samsun'a çıkmıştır. ve aziz milletimizin kurtuluş meşalesi böylece ateşlenmiştir.

0

ulu önder gazi mustafa kemal atatürk, 19 mayıs 1919 yılında samsun'a çıkmıştır.

0

19 mayıs 1919 da mustafa kemal atatürk samsun a çıkmıştır

0

ulu önder gazi mustafa kemal atatürk 19 mayıs 1919'da samsuna çıkmıştır.

0

atatürk samsun'a 19 mayıs 1919'da yılında çıktı atatürk'ün yazdığı kitap olan nutuk başlangıcında 19 mayıs 1919 samsun'a çıktım diye başlar

0

19 mayıs 1919 yılıdır kardşeim kolay gelsinn.

0

19 mayıs 1919 tarihidir.................................................

0

ulu önder mustafa kemal atatürk'ün samsun'a çıkış tarihi 19 mayıs 1919'dur atatürk'ün yazdığı kitap nutuk'ta 19 mayıs 1919'da samsun'a çıktım diye başlar

0

ulu önder mustafa kemal atatürk ün samsun'a çıkış tarihi 19 mayıs 1919 dur.bu tarihten sonra kurtuluş savaşı nin ilk adımı atılmıştır.

0

atatürk 19 mayıs 1919 tarihinde samsuna gemi yoluyla gelmiştir. bu tarih itibariyle kurtuluş savaşı başlamıştır

1

şu an eğerki türkiye yani bizler bu durumdaysak yani özgür bir şekilde ülkemizde yaşıyorsak bunun en büyük sebeplerinden biri şüphesiz ulu önder mustafa kemal atatürk ve yandaşlarıdır.ve onların bu kutlu zaferi bizlere yaşatmasındaki yani kurtuluş savaşı dediğimiz kader savaşında ilk adımı atatürk samsun’a çıkışıyla başlatmıştır.ve bu çıkış 19 mayıs 1919 yılında samsun’a hareket eden bandırma vapuruyla yapılmıştır.ve burda düzenlenen kongreler ve mitinglerle ülkemizin tekrar kurtuluşu için etkinlikler düzenlenmiş ve bunların verdiği neticeler sayesinde bugün böyle iyi konumlardayız.