1

bana göre türkiye'nin en güzel şelalesi kurşunlu şelalesi' dir. ikincisi manavgat, üçüncüsü düden. dördüncü sıraya da saklıkent'i yazarım. onları diğerlerinden ayrı kılan onları görmüş olmam :) şaka bir yana da bu saydıklarımın dördü de gerçekteneinsana huzur veren rahatlatan muhteşem şelalelerden.

1

türkiye'nin şelalelerinden içlerinde en güzel 5 tanesi şöyledir:
manavgat şelalesi manavgat ilçesinin 3 kilometre kuzeyinde bulunan ve adını bu ilçede olan şelale irmak sularının 3 4 metrelik bir falezden düşmesi ile meydana gelir. az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde yüksek bir debiyle akar. kent gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile başbaşa kalmak isteyenler için şelalenin çevresinde uygun piknik alanları vardır ve manzarası çok güzeldir.
düden şelaleleri dünyanın dört bir yanından turistleri çeken antalya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır şelalede bir de mağara vardır. bu mağara şelaleyi daha güzel yapmaktadır.
yerköprü şelalesi konya'nın hadim ilçesinde konya merkezine 110 kilometre karaman'a 60 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. göksu nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. şelalenin etrafında piknik yapılabilecek alanlar da bulunmaktadır.
erzurum'un tortum ilçesinde bulunan tortum şelalesi 22 metre genişlikte ve 48 metre yükseklikten düşmektedir. düşen sular üste gökkuşağı altta koca bir dev kazanı meydana getirmektedir. ayrıca bu göl doğal bir anıttır. şelalenin bulunduğu bölgede ziyaretçilerin piknik alanı ve hemen şelalenin altında ile merdivenlerin üzerine izleme balkonu bulunmaktadır.
girlevik şelalesi erzincan'a 14 kilometre uzaklıktadır piknik alanları lokantalar mevcuttur huzur dolu bir alandır.

0

düden şelalesi,yer köprü şelalesi,erfelek şelalesi,tortum şelalesi,saklıkent şelalesi vb.