0

binbag büyük patlama sonucu olmuştur kuranda ise yeryüzünü yaratılışıyla alakali evrenin 6 günde yaratıldığını ve yüce yaratıcı yoktan varettigini soyluyo kainatı binbangi işaret ediyo

0

big bang ( büyük patlama) ile evren einstein inin de dediği gibi sıfır hacim sonsuz yogunluktan olusmustur

0

şimdi evrenin yaradılışı hakkında çok fazla görüş bilgi ortaya atılmış durumda kimine göre bigbang patlaması sonucu kimine göre bir yaratıcının evreni yarattığını herkes biliyordur ilk önce big bant patlamasına gelelim big bant patlaması 1922 yılında alexander fridmann tarafın ortaya atılan bigbang yani büyük batlama evrendeki gaz sıkışması sonucu güneşin patlamasıyla oluşan meteorlarij yani parçaların dağılmasıyla oluşmuştur dünya ise bu parçalardan biridir ve zamanla başkalaşım geçirerek canlılara ev sahipliği yapmıştır ve şu anki gezegenlerden birisidir bir başka teoride ise evrenin yaratıcısı tarafında yedi günde yapıldığı ve bunun sebebinin tanrının burada kendi kullarının sinayacagi sınav yeri yapmıştır ve bir evrenin daha olduğuna inanılıyor benden bu kadar yardımcı olduysam ne mutlu bana

0

teoriye göre big bang (büyük patlama ) sonucu oluşmuştur. bu teoriyi ortaya atan ise 1922 yılında alexander friedmann olmuştur.

1

evren büyük patlama denen big bang ile oluşup etrafa yayılan yıldız parçalarından oluşmuştur

0

kuranı kerim'de allah'ın evreni yedi günde yarattığına dair bir kaç ayet vardır . bilim dünyasında ise buna big bang yani büyük patlama adı verilen bir hadisenin gerçekleştiği dünyanın ve uzaydaki gezegenlerin böylece oluştuğu belirtilmektedir ama bana ve islam alimlerine kalırsa bu durum bu gercegi ört bas etmek için geliştirilmiş bir teoriden öteye gitmez çünkü küçük bir big bang yıllardır cern de yapılıyor ve bu deneyin sonucunda hiçbir şey olmadığı için dünyadan saklanıyor zaten her şeyi fizik bilimi ile açıklayabilir düzeyde olsaydık metafizik denilen şeye gerek duymazdık . biz insanlar çabuk inanan varlıklarız her duyduğumuza kulaktan dolma şeylere itibar etmemeyi iyi öğrenmeliyiz .

2

evrenin oluşumunu bing bag olayına bağlarlar , yani büyük patlama sonucu evren de türlü türlü gezegenler oluşmuş b, peki bu gezegenler neden yuvarlak diye sorarlar adama , patlama ile olsa bölük börçük olur diye düşünüyorum , nasıl olmuştu hepside yuvarlak olmuş , diğer yandan 6 günde oluştuğunu , allah'ın 6 günde yarattığını belirtiliyor , elbetteki amacım şirk koşmak değil , sadece neden 6 gün , tek değişte olabilecek bir dünyayı neden 6 günde yaratmış , önceden günler daha uzun veya daha mı kısaymış , böyle şeyler düşününce zihnimde konu konuyu açıyor valla

1

iki tane atomun birleşmesiyle olmuştur.allah yaratmıştır.

1

hiçbirsey yokken yaklaşık 5 milyar yıl önce, sonsuz ısıda yoğunlukta tek bir noktanın patlamasıyla(bing bang) oluşan ve o andan itibaren genişleyen bir evren var. tasavvufta;bilinmez bir sır idi bilinmekliğini diledi, alemi yarattı der. yani kuantum potansiyelin(rahmaniyet) rahimiyetiyle açığa çıkışı.,varlık aleminin varedilmesidir.

1

evrende var oluşların çok uzun bir yazısı vardır.mesela bir kelebeğin oluşunu anlatsanız sayfalar yetmez.fakat ginede bu konuda bir sürü teori vardır.bazıları su ile toprağın birleşmesiyle oluştuğunu söyler.bazı kişiler değişik sonuçlar söyler.bir sürü teori düşünce fikir görüşler vardır.benim bildiğim görüş evrenin yaratıcısı allah'tır.allah evreni yaratmıştır.fakat bazı kişiler patlama sonucunda felan olmuştur diyorlar.bir çok fikir var.

0

evren yoktan var olmuştur. kütlesi ve hacmi olmayan bir şeyin patlaması sonucu oluşmuştur.

0

iki tane atomun birbirine carpmasi sonucu ortaya cikan madde

0

tanrı parçacığı ile oluşmuştur iki tane atom birbiri ile çarpışmış ve büyük patlama sonucu evren olmuştur.

0

bir boşlukta oluşan büyük bir patlama sonucu oluştu teorisi vardır fakat bu teoriyi doğrulamak dinle çelişkiye düşmektir. fakat doğru ve bilimsel açıklaması budur. büyük bir patlama sonucu evren sonsuza dek genişlemek üzere meydana gelmiştir. bu patlama belkide gezegenlerin oluşması olabilir. evren hep vardı hep oldu gibi bir durum olabilir.

0

allahını yaptığı evren düzen içindedir karışamayız.

0

yüze rabbimiz ol dedi ve oldu bunun başka bir açıklaması yoktur

0

evrenin oluşumu bing bang teorisi ile anlatılabilir.

0

big bang(buyuk patlama) sonucu olustugu kabul edilen bir teoridir.

0

evrenin oluşumu iki teori ile açıklanır yaratılış ve evrim teorisi ben her zamanki tarafsizligimla iki teorinin de doğru olduğunu savunuyorum;)

0

öyle çok bilmiyorum ama patlama sonucu oluştuğunu biliyorum. okuyup öğrenmem lazım...