0

sosyal hayatta size bir şeyler katabilir ama sonuçta hiç bir faydası yoktur. herkesin ağız tadı da birbirinden farklıdır.

0

kahvenin günde 2 fincan içilmesinin zararı olmadığını ama fazlasının çarpıntı yapabileceğini duymuştum.kararında tüketmek gereken bir içecek.

0

türk kahvesi uyku açtığı kesin de

0

yani bence insan ne yiyip ne içtiğni bilmeli özelliklede bunu çok tüketiyorsa , tabiki herşeyin azı karar çoğu zarar ,kahveninde öyle günde dört bardaktan fazla kahve kafein içerdiği için kalp-damar rahatsızlıklarına neden olabilir mide rahatsızlıkları söz konus olur,fakat kahveyi kararında tüketirsek günlük enerji ihtiyacımızı bir bölümü karşılanabilir ayrıca zekaya keskinlik kattığı muhakkak bence .

0

bana göre çok da özelliği yokgbi geliyor

1

kahve hakkında bilgi sahibi olmak günümüz şartlarında oldukça önemli çünkü kahve tüketimi şu günlerde diğer yıllara göre oldukça fazla. kahve kalp damar sağlığı açısından ve kasların ve vücudun da zinde kalması açısından iyi ve faydalı bir tüketim ürünü. ancak bilinçsiz ve fazla tüketildiğinde kalp damar sinir ve bunun gibi kalıcı veya kalıcı olmasa da zarar ve rahatsızlık verici sorunlara neden olabiliyor. sadece kahve için de değil, diğer etkin uyarıcı maddeler için de kullanımlarında özen gösterilmeli ve sağlık personelinin belirttiği günlük doz aşılmamalıdır.

0

evet bir türk olarak türk kahvesini bilmeliyiz

0

içindeki kafeinden dolayı fazla tüketilmesi oldukça sağlıksız görülen bir içecektir türk kahvesinin oldukça yüksek yağ içerdiğini duydum geçenlerde bence başka kültürlerin kahveleri öğrenilmeli ama uykusuzluk yapması da yerine göre işe yarıyor olsa da bazı zamanlar büyük bir sorun oluyor

0

ingiltere'nin ilk kahve dükkanının girişimci bir türk tarafından londra'da açıldığını biliyorum.

0

çok düşkün biri değlim tabi ki bir konuda birşeyler okumak ve öğrenmek zarar vermez çift kavrulmuş kahve iyi olur ince olması aromasını dağıtmada ve tat vermede daha kalitele sonuçlar verir

0

çifte kavrulmuş kahve daha lezzetlidir ve kahvenin nemli olmaması gerekir ağzı açık beklememesi gerekir. ve kahvenin pişirilmesi de sakin sakin olup çok şeker katıp da tadının kaybolmaması gerekir

0

kahve benim için olmazsa olmaz,ama fazlası zarar kafein vs şeyler içerdiği için insan vücudunu olumsuz etkiliyor bitkinlik,halsizlik gibi...

0

kahve hakkında tabiki bilgi sahibi olmak gerekiyor. sebebi kahve kültürümüzün bir parçası öte yandan sağlığa ne derece faydalı veya zararlı her tüketici bunu sorgulamalı. benim bildiğim bir fincandan sonrası kalbi tetikler.

0

türk insanı olarak kahveye fazlasıyla düşkünüz ve bir çok insanın bu konuda gerekli bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum

0

gerekli bilgiye yeteri kadar sahiptir bence çoğu insan,kahvenin bir çok yararı vardır,tabiki herşeyde olduğu gibi doğru ve aşırı tüketildiği takdirde, sonuçta her şeyin fazlası zarardır.

0

kahvenin bir-çok yarari vardır. uzmanlar hergün kahve içmenin cilde kalp sağlığına metabolizmaya ve daha bircok seye faydali olduğunu söylüyor. ayrıca kadınlarda depresyon riskini azaltır. beyni korur. prostat kanseri riskini azaltir. en yaygın cilt kanserini önler. parkinson riskini azaltır.
baş ağrısına iyi gelir. bağışıklık sistemini güçlendirir. kabızlığı onler ve kilo vermenize yardımcı olur.

0

kahvenin yararları vardır. mide agrısı bas agrısı gibi şeylere iyi gelir

0

en basiti baş agrisini alir uykunuzu acar

0

kahve insanı zinde turar sabah kahvesi çok önemlidr günde 3-4 fşncan kahve tğketilmeli

0

kahve hakkında bilgi sahibi olmak bence önemlidir.bir ihtiyaç olarak baz alırsak insan tükettiği şeyleri sorgulamalıdır.nasıl ki bir karpuz seçerken çıkardığı sese bakarız, iyi olduğunu anlarız ve ona göre tüketiriz; kahve hakkında da birkaç bilgiye sahip olmalıyız ki iyisini tüketebilelim.çoğumuz bir kafe de yada tanınan ve sık sık gittiğimiz firmalarda içtiğimiz kahve çeşidinin ne olduğunu bile bilmeyiz.’bi caramel machiato’ dersin ve içersin herşey bu kadar.bildiğin tek şey muhtemelen kahvenin karamelli olduğudur.ki asıl bilmeniz gereken şey burada machiatoyu diğer kahvelerden ayıran şeyin içindeki vanilya şurubu olduğudur.tabi bunlar ne kadar tüketilmesi gereken kahve çeşitleri orası da tartışılması gereken ayrı bir konu.gel gelelim ki şahsen ben türk kahvesi, filtre kahve, yumuşak bir şey istersem az sütlü filtre kahve içerek kahve ihtiyacımı karşılarım.çevremdeki insanlara önerim de tabi ki bu yönde.yine de herkesin kendi tercihi.