1

genelde söylenmez derler değil mi? ama ben her yerde doğru neyse söylerim.. kimseden çekinmem, bazen bana bu yüzden patavatsız deseler de.. kendim için dediğim hep şu'dur.. ben hayatım boyunca elimi, dilimi, yüreğimi hiç korkak alıştırmadım..

0

hayır her doğru heryerde söylenmez her şeyin yeri ve zamanı vardır

0

her doğru, her yerde söylenir mi? çok doğru ve yerinde bir soru öncelikle bunu belirtmek istiyorum. her doğru her yerde söylenmez. şimdi aklınıza hemen şöyle bir soru gelebilir. sen hemen her doğru her yerde söylenmez dedin. peki bi dayanağın bir açıklaman varmı. elbetteki bu soru ile ilgili kendimce açıklamalarım var. örneğin bir arkadaşınızın bir eksiği , kusuru be benzeri gibi sorunları var. sizde bu sorunları gidermek istiyorsunuz. evet bunu yapmanız ve güvendiğiniz bazı arkadaşların yanında dile getirmeniz doğru birşey, fakat bunu sorunu olan kişinin yanında söylemek,zamansız be yersiz olduğu için söylediğiniz doğru cümleler yanlış anlaşmalara, kırgınlıklara,üzüntüye ve benzeri gibi şeylere dönüştüğü için her doğru her yerde söylenmez. her doğru güzeldir. ama her doğru her yerde söylenmez. (saygilarimla)

0

her doğru her yerde söylenmez çünkü siz doğruyu söyleyince zor durum da kalacak bir insan olabilir. bir insanı zor duruma düşürmek günahtır. bir kişinin ayıbını örtmek sevaptır.

0

her doğru ya da her yanlış farketmez, herşey her yerde söylenmez. bir sözün söyleneceği yer, ortam,zamanı ve bulunan kişiler çok önemlidir. bir söz iki kişi araında farklı algılanırken daha kalabalık ortamlarda daha farklı ve yanlış anlaşılabiliyor. hatta söyleyen kişiyi zor durumda bırakabilir . eğer mutlaka söylenmesi geteken bir şey varsa bunu yalnızken yapmakta fayda vardır.

0

her dogru neden heryerde söylenmesın ozaman nerde kaldı durustlüğünüz

0

her doğru her yerde söylenmez bazen doğru yer olmaz en azından.

0

bazı şeyler insanın cebinde kalmalı,bazen bilip bilmemek daha iyi olabiliyor.

0

her doğru her yerde söylenmez. bir başkasını açığa çıkartmak olur bu

0

bir atasözü var doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış bazen yalan söylemek lazım bazı yerlerde.