1
0

olum berzah alemine geçişi azrailin can almasını ifade ediyor

0

ölüm saniye yaşamın sona erip gibi değil yaşamın başladığı bir başlangıç noktasıdır

0

dinimize göre ahiret hayatının başladığı vakittir.ruh bedenden ayrılır

0

ölüm ruhun bedenden ayrılması mezara girmek allah'ın karşısına çıkmak yani ne gibi ifade edebilirim baska

0

ölüm ruhun bedenden ayrılması ve ınsanın mezara koyulup defnedılmesıdır olum oldugu zaman dunyanın nufus dengesıde azalır cogalır bu sayede olum olmadıgı zaman ınsanlar bosa yasamıs gıbı hıssederler kendılerının o sebebten oturu olumun olması guzel bır ornektır

0

ölüm bu dünyada ki zamanımızın dolduğunu ve sonsuz yaşamın olduğu yere gitme vaktinin geldiğidir.

0

ölüm yeni bir başlangıcı ifade ediyor. sırası gelince hetkes bu yoldan geçecek illaki.

1

ölüm çok şey ifade ediyor aslında ama çoğu insan bunu hissederek yaşamıyor.aslında herkes ölümden korkar fakat kimse buna göre yaşamaz . ölüm anidir bugün varız yarın yokuz .peki neden buna göre yaşamıyoruz .ahiretimize hazırlık yapmıyoruz .ölümden korkuyoruz ama ölümden sonrasına neden korkmuyoruz anlamış değilim .çok eksiğiz çok .allah yardımcımız olsun .

0

ölüm ruhun bedenden ayrılmasıdır neyı ıfade edebılırkı baska

1

ölüm bu dünyanın sonu öbür dünyanın başlangıcıdır. yani fani alemin sonu baki alemin kapısının açılmasıdır. bu dünyada yani yalan dünyadan göçmektir. ebedi bir yaşama merhabadır. bir rüyadan uyanmak ve gerçek bir hayata gözleri açmaktır. bedenini dünyada bırakmak ve ruhunu ahirete taşımaktır.

0

ölüm cennet ve cehennemi ahireti azabı ifade ediyor

0

ölüm bu yalan dünyanın tek gerçeğidir. ölüm bu yalan dünyanın son bulacagı bir şeydir. insan öldükten sonra bu hayatta yaşadıkları gühlar,sevaplar,iyilikler,kötülükler yüzünden yargılanacaktır. bu yargılamadan sonra gerçek ve sonsuz bir yaşam başlayacaktır. ölüm gercektende korkutan bir şey olsada her canlı bir gün bunu tadacaktır.

0

ölüm yalan bir hayatın bitimini gerçek hayatın başlangıcını anlatıyor.