0

halk arasında gece yanığı olarak da bilinir. depresyon ve strese bağlı olarak ciltte oluşan kabarık, döküntü ve kaşıntılardır.

0

zona hastalığı bir dönem geçirdiğimiz su çiçeği virüsü yıllar sonra kendini halk arasında gece yanığı olarak ağrılı bir deri hastalığıdır sonra hastalığının ortaya çıkması kişinin bağışıklık sistemini zayıflığı veya psikolojik olarak sıkıntılı bir dönemde olur özellikle 50 yaş üstünde gözüken bu hastalık için zona nedir zona neden olur zona nasıl geçer nedenleri ve nasıl tedavi edilir bilmek hastalığın ıslatılması da dikkate alınması gereken bir dönem zona hastalığı özellikle ilerleyen yaşla birlikte su çiçeği hastalığına sebep olan virüsün zaten yani uyur ben tekrar aktif hale gelmesiyle ortaya çıkar ciltte kaşıntılı kızarıkların kendisini gösteren zona kontrol altında tutulması hastalığın hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir görme yada işitme kaybı gibi semptomlara neden oluyorsa vakit kaybetmeden tıbbi müdahalede bulunması gerekir zona hastalığı su çiçeği hastalığına sebep olan var jeli yazısız allstars virüsünün neden olduğu bir enfeksiyondur su çiçeğine bağlı enfeksiyon gitse bile parsel yazdır virüsü zona hastalığı olarak yükseltmeden önce sinir sistemine yıllarca inaktif şekilde kalabilir bir diğer adı da herpes zoster olan bu viral enfeksiyonda deride ağrı veya acı da neden olur kızarıklar meydana gelir zona genel olarak gövdede boynunda ya da yüzü su toplayan küçük kabarcıklar olarak kendini gösterir çoğu vakada zona belirtileri 2-3 hafta içerisinde kaybolur hastalığın nüks etmesi nadiren görülür ancak hastalık kontrol ve önemli merkezinde verdiklerine göre amerika birleşik devletleri'nde her 3 kişiden birinde zona hastalığı görülmektedir su çiçeği hastalığı geçirmiş herkeste görülebilir ancak su çiçeği geçiren herkes hayatının bir evresini zona hastalığına yakalanacak diye kesin bir kaide yoktur sinir sistemine uzun süre uyum durumda kalan virüs birden aktif hale gelerek zona hastalığına sebep olur virüs aktif hale gelmesinin sebebi bilinsede ilerleyen yaşa bağlı olarak zayıflayan bağışıklık sisteminin enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale gelmesine kaynaklandığı düşünülür ama neden zona hastalığının yaşlılardan gençlere kıyasla daha yaygın görülmesi herpes virüs grubu adı verilen bir aileye mensuptur bu virüsler uçuğu ve genital iltihaplanmaya sebep olabilir bu nedenle zona herpes zoster olarak da isimlendirilir ancak zona ve su çiçeği ne sebep olan virüs de uçuk ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara sebep olan virüs aynı değildir peki zona hastalığı bulaşıcımıdır zona hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak hastayla özellikle de hastanın yara oluşan bölgeli ile fiziksel temasta bulunmak hacer kişi daha önce sushi rahatsız geçirmişse su çiçeği bulaşmasına neden olabilir fakat kişi çoğunluğuna suçiçeği geçirmemiş aşık olmuşsa herhangi bir bulaşması söz konusu olmaz bunların belirtisi zona hastalığı başlangıcında hissedilen semptomlar genelde ağrı ve yanma hissedilir sonra hastalıklar anlaşılır sorusunun yanıtı çoğunlukla çiğ ciltte hassasiyet ve ağrı hissedilir ağrı hissi vücudun tek bir bölgede küçük alanlarda meydana gelir

2

2kere yaşadım çok ağrılı bir hastalık rn başta. bağışıklık sisteminin göçtüğünü söyler insana sinir uçlarının iltihaplanması sonucu deride yanık görünümlü iltihaplı yaralar oluşuyor göz ve beyinde çıktığında kalıcı hasar ve ölüme sebep oluyor ilaçla geçiyor lakin ağır stres ve üzüntü durumunda yine tekrarlıyor.

1

zona yoğun stresten sonra oluşan bir deri hastalığıdır. vücutta çıktığı yere göre tedavi şekli değişir. üç aşamadır zona hastalığı. göbekten alt taraftaysa zararsız ve tedavisi kolaydır. göbek ve sırt bölgesindeyse zararlı ve uzun süren tedavi. boyundan yukarda olduğunda ise ölümcül bir etki yaratabilir genelde hastaneler en tedavi edilir.

1

zona hastalığı sıkıntı, stresten kaynaklanan bir hastalıktır. deride lekeler oluşur. kalıntı yapar. bir takım ilaçlar ve krem ile tedavisi mümkündür.