4

köprü kanyon nerededir? neyi ile meşhurdur?

köprülü kanyon hakkında ne biliyorsun? araştırıp bizimle paylaşır mısın?

94 cevap
0

antalya manavgatta bulunur.genelde rafting sporu ile unludur

0

köprülü kanyon milli parkı antalyanın manavgat ilçesinde yaklaşık 36 bin hektarlık bir alana sahip türkiyenin en uzun kanyonlarından biridir ve 1973 yılında milli park ilan edilmiştir köprü nehrinin bolasan köyüyle başkonak arasında oluşturdugu vadisiyle güzel bir doğal güzelliktir.

doğa ile alakalı olanların kesin gitmesi gereken bir yerlerden biridir . ve rafting denildiğinde akla burasıda gelir

0

köprü kanyon bir akarusudur. isparta'nın sütçü ilçesinden başlar antalya'da denize dökülür. mükemmel bir rafting alanıdır. rafting için olan bölümde iki tane tarihi köprü bulunmaktadır. bu köprülerin küçüğü asıl usta tarafından kemerli büyük köprü ise ustanın kalfası tarafından inşa edilmiştir. köprülü kanyon ismi buradan gelmektedir. yaz aylarında yaklaşık yedi bin kişiye rafting bölgesi oluyor aynı zamanda kaynağından su içilebiliyor. çevresindeki doğal güzellik sayesinde aynı zamanda bir turistik yerdir. köprülü kanyonun başlangıcı isparta'nın güney doğusunda bulunan kasımlar beldesidir. nehrin asıl kaynağı isparta'nın ilçesi olan aksu'dan gelen ırmak ve yine isparta'ya bağlı karacahisar köyünden çıkan su oluşturmaktadır. kanyon kasımladan antalya'nın değirmenözü köyüne kadar yaklaşık 25 km boyunca dar vadilerden oluşmaktadır. bu kısımda özellikle suyun yükseldiği zamanlarda yürüyerek geçiş çok zordur. ama yaz aylarında yürüyerek geçiş çok kolaydır. değirmenözü köyünden sonra su tamamen açık alana akar. daha sonra nehir tekrar dar vadilere akar. bu ikinci kısım köprülü kanyon antik köpürsüne kadar devam eder. yine bu bölümde dik vadiler, zor geçişler ve doğal güzellikle vardır.

0

köprülü kanyon antalyadadır. rafting yapmaya son derece elverişlidir, ve morfolojik oluşumlar için çok önemli bir örnek teşkil eder. aslında ispartanın sütçüler ilçesinden başlayıp büyük kısmı antalya ili sınırlarındadır.

0

valla baba ben bilmem ama köprüsüyle meşurdur kessin :d

0

köprülü kanyon antalya da bulunur.rafting ile unludur

0

köprülü kanyon antalyadadir.
pikniği ile meşhurdur.

0

rafting sporu ile meşhurdur akdeniz bölgesindeki antalya sınırları içerisinde bulunan güzel bir yerdir.

1

türkiye'nin işsiz güzelliklerinden birine sahip olan antalya'da tır köprülü kanyon aslında isparta'nın sütçüler ilçesinde başlayan ama antalya'nın denizlerine dökülen rafting yapmaya uygun bir köprüçay ifadesidirbugün benden cümlelerben de anlaşılacağı gibi köprülü kanyon isparta'nın ilçesi olan aksu'dan gelmektedirkaynağı ise yine ıspartaya bağlı karacahisar köyünden çıkan su oluşturmuşturköprülü kanyon antalya'nın manavgat ilçesindedir bölgenin kil kumtaşı komple mera ve kalker kayaçların da meydana gelen jeolojik yapısı karstik yer şekillerinin oluşturulmasına imkân sağlıyor durrafting sporunun çok seviyorum çok heyecanlı duruyor ama şu korkumdan dolayı bir türlü cesaret edemiyorumköprülü kanyon un ülkemiz üzerinde o kadar çok etkisi vardır kitürkiye'de seçilen 4 doğal alanlardan birisidir gerçekten gidilip görülmeye değer eşsiz bir manzarası vardırköprülü kanyon 35719 hektarlık bir alanı kapsıyormilli parka sahiptir köprülü kanyon antalya'nın değirmenözü köyüne 25 kilometre uzaklıktadıruzunluğu 25 kilometre boyunca dar bir vadilerden oluşurköprülü kanyon milli parkın tabii güzellikleri ne kadar zengin ve kültürel kaynağı da sahiptir milattan önce 5100 yıllarda kurulmuş antik selge kentinin tiyatrosu og arası zeus ve artemis tapınakları sarnıçları su kemeri köprüçay ve kocası üzerinde bulunan oluk ve büklüm köprüleri öne çıkmaktadırbenim öğrendiklerim bu kadardırköprülü kanyon'da rafting den başka da şeyler yapılabilir mesela bolalan köyü ile beşkonak arasında meydana getirdiği yarma vadi ağaçlarla gölgelenen nehir kenarında günübirlik kamp piknik kullanım alanları milli park'ın en önemli aktivitelerinden dirpiknik için gayet uygundur aile yeridirbunların yanı sıra bisiklet turu da yapılmaktadır

0

köprülü kanyon antalya manavgattadır ćok güzel doğası vardir rafting sporuda yaygındır.

0

antalyamızın manavgat ilçesinde bulunan köprü kanyon doğal güzellikleriyle ünlüdür. içerisinde barındırdığı rafting sporu meşhurdur.

0

antalyanın manavgat ilçesindedir gayet güzel gezilecek bir yerdir

0

antalya da manavgat ilçesinde bulunan bir milli parktır ve kesinlikle bir doğa harikasıdır. her insanın gidip görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.

0

köprü kanyon akdeniz bölgesinde gezmenizi tavsiye eder gerci akdeniz bolgesinin her tarafı çok güzel iyi tatiller

0

köprülü kanyon turizm bölgemiz olsn akdenizim antalya ilinde bulunan yazları raftingiyle meşhur bir yer milli parktır gezilmesi görülmesi gereken yerlerden biri bence bende gitmedim fırsatım olmadı

0

köprülü kankyon antlaya ili sinirlari icersiinde bulunan milli bir parktir uzerinde bir cok tarihi kalintilar vardir

0

köprülü kanyon antalya ilinin manavgat ilçesinde bulunmaktadır buraya yaz aylarında rafting yapmak isteyen sporcular ya da vatandaşlar gelmektedirler rafting açısından çok elverişli bir yer olması ile beraber çok rağbet gören bir yerdir turistik açıdan çok fazla insanın geldiği bir yerdir geçen senelerde ben de lastik yapmaya gitmiştim gerçekten çok eğlenceli bir yer ve suyu o kadar güzel o kadar duru ki inanın çok eğleneceksiniz herkese gitmesini tavsiye ederim

0

ufak bir araştırmamdan sonra şunları öğrendim. antalyanın manavgat ilçesinde bulunup ülkemizin en büyük kanyonlarından bir tanesiymiş. doğal olarak mükemmel bir güzellikte görülmeye değer bir yermiş ve milli park ilan edilmiş. doğa yürüyüşü ve rafting yapılabiliyormuş. bu kanyon bitki örtüsü ve yabani hayvanlar konusunda zenginmiş ama avcılık yüzünden bazı türler azalmış. suda alabalıklar yaşıyormuş. çevresinde birçok tarihi kalıntı görülecek yerler varmış. ve yine çevresinde tesisler varmış. orda konaklanabildiği gibi benim gibi kamp yapmayo sevenler çadır kurup kamp da yapabiliyorlarmış. bu ufak araştırmamdan sonra bu kanyon çok ilgimi çekti ve ölmeden önce mutlaka gezip göreceğim yerler arasında yerini aldı. bu yaz olmaz ama önümüzdeki yaz antalyada bu civarlarda bir geziye gideceğim. bu muhteşem güzelliği görüp gezmeden anılar bırakmadan fotoğraflar çekmeden içim rahat etmeyecek.

0

antalya’nın manavgat ilçesindedir çok güzel bir yer rafting için gelen insan sayısı da bir hayli fazla . türkiye’nin en büyük kanyonlarından biri 36 bin hektarlık arazidedir

0

köprülü kanyon, antalya'nın manavgat ilçesinde bulunup; rafting turizmi ile ünlüdür. rafting, yüksek debili nehirlerde yapılan; 6 ile 8 kişilik bir su sporu ya da su eğlencesidir. antalya manavgat ilçesinde en çok tercih edilen köprülü kanyon rafting etkinlikleri hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. rafting sırasında nehre karşı, yani ters yönde yapılan bir kayık çekme durumu vardır. dalgıçlık eğitimi almadan dalgıçlık aktivitelerine katılınamazken; rafting için herhangi bir eğitim şartı yoktur. sadece yüzme bilme şartı vardır.