4

köprü kanyon nerededir? neyi ile meşhurdur?

köprülü kanyon hakkında ne biliyorsun? araştırıp bizimle paylaşır mısın?

94 cevap
0

antalya ilinin manavgat ilçesinde beşkonak bölgesi sınırları içinde yer almaktadır. raftingi ve soğuk suları ile ünlüdür. debisi en yüksek sularımızdandır.

0

köprülü kanyon antalya ili sınırları içerisinde yer alır. 1973 te milli park ilan edilmiştir. ısparta nın sütlüce ilçesinden başlar anytalya da denize dökülür. köprüçay vadisinde rafting yapılmaya elverişli alan oluşur. nehir kaynağı ise ısparta nın aksu ilçesinden gelir, bir de karacahisar köyünden çıkan sudur.

köprülü kanyon milli park olup turistik aktivitelerde bulunulabilen bir doğal miras doğa harikası ve oksijen deposu yazın serin kalabilen bir doğa parçasıdır.

köprülü kanyonun rafting başlangıcında adları oluk köprü ve büğrüm köprü olan iki adet tarihi köprü bulunur. roma mimarisi özelliklerini taşıyan tarihi ve mimari değeri olan kemerli köprülerdir.

temiz nehrin suyu içilebilmektedir. yerli yabancı turistler çevresindeki lokantalardan da faydalanmak suretiyle rafting yapıp gezilecek yerleri keşfetmekteler.

0

ispartada olan kanyon zor bir alandır. herkesin gitmemesi gerekir. gidenler profesyonellerden destek almalıdır

0

ısparta'nın sütlüce'den başlar, antalya'dan denize dökülür. bu vadi üzerinde; iki tane tarihi köprü vardır. bunlar küçüğü usta tarafından yapılmıştır, büyük olan kemerli ise ustanın kalfası tarafından yapılmıştır.

0

aslına bakarsan köprünün kangren antalya’da da vardır karadeniz illerinde de. ama karadeniz daha çok kışın gidelim yaylaları ve manzarası seyrettiresi olduğu için kanyonları ve rafting o kadar meşhur değiller. antalya’da dükkanların hiç bedelli yok sadece turisti turistlerin çok fazla olduğu için ve dikkat çektiği için yerel halkın ortak noktasıdır

0

bildiğim kadarıyla antalya da yaz sezonunda önemli turistik bir eğlence sektörüdür

0

antalya da olması gerekiyor rafting ile meşurdur

0

köprü kanyon antalya'nın manavgat ilçesinde bulunmaktadır. burası oldukça turistik bir bölge olmakla birlikte yerli halkın piknik ,turistlerin ise rafting kyapmalarına olanak sağlamaktadır. suyu oldukça soğuk olup görsel bir şölen oluşturan doğa güzelliklerinden biridir.

0

antalya sınırları içerisinde , isparta'nın sütçüler ilçesinde başlayan ve antalya'da denize dökülen rafting yapmaya uygun bir köprüçay vadisi. nehrin asıl kaynağını isparta'nın ilçesi olan aksu'dan gelen ırmak ve yine isparta'ya bağlı karacahisar köyü'nden çıkan su oluşturuyor.

1

köprülü kanyon milli parkı akdeniz bölgesinde antalyanın manavgat ilçesinde beşkonak beldesi sınırları içerisindedir.antalya ilinin kuzeydoğusunda il merkezine 85 kilometre uzaklıkta bozburun dağının batı yamaçları ile doğu , kuzey ve güney eteklerinde yer almaktadır.

0

antalya manavgattadır.rafting yapılmasıyla meşhurdur suyu buz gibidir.bölgede çokca mangal yakan yerli ve yabancı turiste rastlayabilirsiniz.

1

antalya manavgat ilçesindedir rafting sporuna ilgi duyanlar kesinlikle ziyaret etmelilerdir

0

antalyada manavgattadır raftıng ile meshurdur tavsıye ederım

0

antalya da manavgat ilcesindedir.rafting sporu ile adini cok söz ettirmiş ve çok ilgi duyulan bir yerdir.

0

köprülü kanyon antalya'nın manavgat ilçesinde olup genelde yazın tercih edilen turistik bir bölgedir.genelde doğa sporlarıyla ünlüdür.rafting gibi su sporları yapıldığı gibi 25 km uzunluğuyla doğa yürüyüşlerinede oldukça uygundur.manavgat şelalesi ve side antik kentide bölgeder ziyaret edilecek yerler arasındadır.

0

köprülü kanyon antalyadadir. rafting ile meşhurdur.

0

antalya manavgat rafting sporu icin kullanilan yerdir soguk sudur

0

antalyada manavgat ilcesinde kayak yapılır genelde.

0

antalya içerisinde olup ispartayada sınırı olan bir vadidir. milli parkı ,raftingi ve roma döneminden kalma iki köprüsü ile meşhurdur

0

antalya'da bulunur ve genellikle rafting için gitilir