1

deprem yerkabuklarının kırılması sonucu oluşur. depremlerin şiddeti kırılan kabuğun durumuna göre değişir. kimi depremler çok şiddetli olurken kimi depremler ise hafif olmaktadır. özellikle ülkemiz deprem ülkesi olması hasebiyle insanlarımız sürekli deprem hakkında bilgilendirilmektedir. depremler ülkemizde çoca can almıştır. maalesef bunların çoğu yapıların kaçak ve malzemelerin kalitesiz olması, ve bir kısmıda insanların deprem anında panik yapmasından kaynaklanmaktadır. deprem anında neler yapılmalıdır ve neler yapılmamalıdır. tüm bınların eğitimleri okullarda ve resmî dairelerde yapılmaktadır. tüm vatandaşlarda deprem anında neler yapması gerektiği konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir.

0

yeni oluşumlu yapılarda meydana gelir. türkiye yeni oluşumlu bir tabakadır. tabakaların yerleşmesi kırıklı yapının hareket etmesi sonucu depremler meydana gelir. en fazla deprem olan yerler kaf daf ve baf hatlarıdir. en büyük deprem en son marmara depremi olmuştur.

0

şöyle ki, yer kabuğunun bir tarafı sabit kalırken diğer tarafı onun üstüne tırmanır. bu da sarsıntıları oluşturur ve yerkürenin doğal bir hareketidir. kaynakları volkanik hareketlerdir diye biliyorum ve dipnot olarak şunu da söylemeliyim depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeylerdir.

0

yer altı kabuğu tek bir kabuk şeklinde değildir. yanyana bulunan levhalar şeklindedirler bu nedenle o levhanın herhangi bir sebeple harelete geçmesiyle yeryüzünde sarsıntı öeydana gelmektedir. bu sarsıntıya da deprem diyoruz. depremler levhaların birbirine yakınlaşması, birbirinden uzaklaşması ya da bir levhanın diğer bir levhaya baskı uygulayıp onun üstüne sürülmesi sonucu meydana gelirler.

0

fay hatlarının harekete geçmesiyle oluruş diye biliyorum

0

yer altı kabuğunun catlamasiyla oluşuyor fay hattı bir bölgeden geçiyorsa o bölgede deprem olasılığı yüksek bak bunu eşim söyledi ha sorumani onada para verecek ona 1 tl yeter :))

1

deprem, hayatımı yerle bir eden doğal afet.. oluşumunu yazmayacağım. bir de olacağı tutar.. benden geleceğimi çalan, karartan şey.

0

yer altında bulunan fay hatlarının harekete geçmesiyle oluşur bildiğim kadarıyla daha fazla bilgisi olan aydınlatsın.