0

ugarit suriye'nin batısında, lazkiye'nın 10 km kuzeyinde, ras şamra adıyla bilinen höyük tipi yerleşim. çanak çömleksiz neolitik dönemden son tunç çağına kadar iskan edilmiştir. kentin dönemimize en çok buluntusu'nun ulaştığı en zengin dönemi m.ö. yaklaşık 1450-1200 arasında yaşanmıştır. bu dönemde bronz, kalay ve diğer değerli metallerin ticaretinin yapıldığı miken uygarlığı , hitit krallığı ve kıbrıs ile yoğun ilişki içerisinde önemli bir konuma sahiptir. çevresinde pek çok devlet ile yaptığı konuşmaların belgeleri de ugarit'in tunç çağındaki önemini gösterir. yedi alfabe ve dört farklı dilde yazılmış bu belgeler kentin kozmopolit yapısının kanıtıdır. m.ö. 1200'lerden sonra bu çağın sonu gelmiştir. deniz kavimleri göçlerinin yanı sıra deprem ve kıtlık bu yıkılışı hazırlayan sebeplerdendir. demir çağına ve m.ö. 6-4 yüzyıllar arasında burada köy ölçeğinde bazı yerleşmeler görülmüştür. yerleşimde ki ilk kazılar 1929 yılında başlamıştır.

0

ugarit kralliginin hukmettigi alan gunumuzun lazkiye kentinin kuzeyinde ve guneyinde sahil boyunca uzanan dar bir ovayi ve bolgeyi asi vadisi ile ic bolgelerden ayiran suriye alevlerinin kutsal dagi cebel ansariyenin yamaclarini kapsamaktadir bu alanin kuzeyde yerel mitolojide tanri baalin yasadigi yer olan cebel akra daginin yuksek kayaliklari ve guneyde de ovanin deniz ile yaliyar arasinda bogulup kalmis olmasi 2000 kilometrekareyi hicbir zaman asmamis bir cevrenin dogal sinirlarini cizmektedir 1929 yilinda bir rastlanti tarafindan kesfedilmistir.iyi akşamlar.

0

antik bir ildir suriye çevresinde cebel bölgesinde tutulmaktadır

0

ugarit kralliginin hukmettigi alan gunumuzun lazkiye kentinin kuzeyinde ve guneyinde sahil boyunca uzanan dar bir ovayi ve bolgeyi asi vadisi ile ic bolgelerden ayiran suriye alevlerinin kutsal dagi cebel ansariyenin yamaclarini kapsamaktadir bu alanin kuzeyde yerel mitolojide tanri baalin yasadigi yer olan cebel akra daginin yuksek kayaliklari ve guneyde de ovanin deniz ile yaliyar arasinda bogulup kalmis olmasi 2000 kilometrekareyi hicbir zaman asmamis bir cevrenin dogal sinirlarini cizmektedir 1929 yilinda bir rastlanti tarafindan kesfedilmistir.

0

ugarik antik bir şehirdir suryenin batısında bir yerdir

0

kenanlıların yaşadığı antik dönem sehri olan ugarit suriyenin kuzey kıyısındadır. ticaret geçiş noktasıydı bu yüzden çok fazla kültürel etkiye sahip olmakla komopolit bir sehirdir

0

lazkiyenin kuzeyinde cebel bölgesindedir

0

sami ırktan olan kenanlıların yaşadığı antik dönem şehridir.tarihsel dönemle son derece önemli bir yerleşim yeri olan bu ugarit, arkeologlar tarafından 1929 yılında yapılan kazılarla ortaya çıkarıldı.
suriye'nin kuzey kıyısında yer alan bu site oldukça geniş bir alana hakimdi. içerisinde yaklaşık 100 kadar köy ve kasabayı barındırmakta idi.
köy yerleşimlerinden sonra milattan önce 3000' lerde burada şehir yerleşimleri kuruldu. dönemine göre oldukça güzel evlerin, büyük tapınakların bulunduğu bu yerde milattan önce xv. yüzyıllarda saraylar da inşaa edilmiştir.
ugarit'te kenan dili konuşulurdu . mısır,hitit gibi dönemin büyük devletlerine bağlılığını bildirmişti.
1180' li yıllarda deniz halklarının saldırıları karşısında yıkılmışsa da kil tabletlere yazılmış olan edebi ve mitolojik metinler korunmuştur...

0

sami ırktan olan kenanlıların yaşadığı antik dönem şehridir tarihsel dönemde son derece önemli bir yerleşim yeri olan ugarit arkeologlar tarafından 1929 yılında yapılan kazılarla ortaya çıktı suriyenin kuzey kıyısında yer alan bu site oldukça geniş bir alana hakimdi ve içerisinde yaklaşık 100 kadar köy ve kasabayı barındırmaktaydı
köy yerleşimleerinde sonra mö 3000 lerde burada şehir yerleşimleri kuruldu dönemine göre oldukça güzel evlerin büyük tapınakların bulunduğu ugaritte saraylarda inşaa edilmişti
ugarit önemli bir coğrafi konuma sahipti ticaret yollarının geçiş noktasıydı ve bağımsız bir bölge olmadığı için kozmopolit yapıya sahipti. ticaret sayesinde ekonomik yönden kozmopolit yapısı nedeniyle kültürel yönden zengindi sadece kenan dili değil tüm doğu dilleri bu bölgede konuşurlardı.

0

ugarit batı suriyede bulunan bir uygarlıktır. dilleri ugaritçe sami dilidir

0

ugarit krallığının hükmettiği alan günümüzün vazge kendinin kuzeyinde ve güneyinde sahil boyunca uzanan daha bir olay ve bölgeyi asi vadisi ile iç bölgelerden ayıran suriye alevilerinin kutsal dağı cebelansar yenin yamaçlarını kapsamaktadır bu alanın kuzeyde yerel mitoloji’de tanrı baalın yaşadığı yer olan cebel akra davanın yüksek kayalıklar ve güneyde de oğlanın deniz ile yalı yar arasında bolu kalmış olması 2000 km²’yi hiçbir zaman açmamış bir çevrenin doğal sınırların içilmektedir günümüzde nasıl bir şamla olarak bilinen bu karı sikenti adı ilk olarak ebla arşivleri tel el amarna mektupları ve boğazköyde ortaya çıkarılan hitit yazılı belgeleri nde görülmüştür

0

ugarit nerededir ile ilgili görsel sonucu
"ugarit" ugarit krallığı'nın hükmettiği alan günümüzün lazkiye kentinin kuzeyinde ve güneyinde sahil boyunca uzanan dar bir ovayı ve bölgeyi asi vadisi ile iç bölgelerden ayıran, suriye alevileri'nin kutsal dağı cebel ansariye'nin yamaçlarını kapsamaktadır.

0

antik çağlarda, suriyenin kuzeyinde bugün ki adı ile lazkiye civarında, kurulmuş olan liman şehridir. üzerinde yazı bulunan ilk kil tablet burada bulunmuştur. milattan önce 1400-1200 yılları arasında ticaretin yoğun olduğu bu kent deprem nedeniyle yıkılmıştır.

0

ugarit batı suriyede varlık göstermiş antik bir kenttir.bu kentin önemi liman şehri olması ve gelen giden gemilerle kültürünün gelişmesidir.

0

sami ırkından olan kenanlıların yaşamış olduğu antik bir şehir olup batı suriyede bulunan ve akdenize kıyısı olan bir şehirdir milattan önceki yıllarda çok önemli ticaret şehri olmuştur bu harabede yapılan kazılar tarih açısından önemli şeylere kaynaklık etmiştir

0

suriye’nin lazkiye liman şehrinde çok eskilerde var olmuş, antik bir liman şehridir.

0

ugarit ya da ras şamra suriye'de lazkiye yakınlarında akdeniz'e kıyısı bulunan antik bir liman şehridir. mö 1450 - 1195 yılları arasında bir ticaret kenti olarak hareketliydi ancak mö 1196 - 1179 arasında deniz kavimleri'nin ani bir baskınıyla yakılıp yıkılmıştır. 1929 yılından itibaren harabelerinde yapılan kazılar, tarih açısından önemli tabletler ortaya çıkardı. bu kazılarda, büyük bir kısmı saray ve çevresinde çoğunluğu akadca, ugaritçe olmak üzere sümerce, hurrice dillerinde çivi yazılı tabletlerle antik mısır dilinde hiyeroglif birkaç bin kil tablet bulunmuştur. söz konusu belgeler “rap’anu arşivi” olarak bilinmektedir.halkı ugaritçe denilen bir sami dili konuşmaktaydı. ugarit eski çağların en önemli ticaret merkezlerindendir. ugarit'te yapılan kazılar sonucunda bu bölgedeki yerleşmelerin neolitik çağ'a kadar dayandığını göstermiştir. ayrıca ugarit kazılarında akadlar dönemine ait mühür bulunmuştur.mö 6000'de taş çağında ugarit'in taş duvarlarla örülü olduğu bilinmektedir. bu nedenle ilk yerleşimin çok daha önce olduğu düşünülmektedir. ugarit'in konumu, dicle-fırat bölgesinden anadolu'ya, mısır'a ve akdeniz ile kıyılara dağılmış yerleşimlere ulaşımı kolaylaştırması nedeniyle seçilmiştir. özellikle mısır ile olan etkileşimi nedeniyle kültürün en çok da sanatın mısır etkisiyle şekillendiği düşünülmektedir.kazılar, dokuz odadan oluşan sekiz kapalı avlusu olan bir kraliyet sarayını ortaya çıkardı. şehrin yapıldığı tepeyi taçlandıran iki ana tapınak vardı: bunlardan biri baal'a, "kral", el'in oğlu ve diğeri yumuşak doğurganlık ve buğday tanrısı dagon'a adanmıştı.ugarit'ten çıkan en önemli edebi belge, kenan baal'ın din ve kültünün temelini oluşturan baal döngüsüdür. dini metinler arasında, ay tanrıçası nikkal'a dikkat çeken bir ilahi de dahil olmak üzere hurri şarkılar da vardır; bu buluntu dünyadaki en eski müzik notasyonudur. müziği, 2 tonlu içerir ve 9 telli lir ile çalınmaktadır.

0

ugarit antik bir şehirdir batı suriye'de yer alır 11 ve 14 yüzyıllarda ticaret şehridir tarihte önemli olmasının sebebi liman kenti olarak kullanılmasıdır ve çok büyük ticaretler bu şehir üzerinden yapılmaktaydı şu an bile günümüzde bu şehirden birçok antik eser elde edilmektedir

0

ugarit antik bir şehirdir , batı suriyededi ve akdenize kıyısı vardır. milattan önce 11-14 yüzyıllarda önemli bir ticaret şehri olmuştur. önemi ise burada yapılan kazılarda ilk yazılı tabletlerden olan kil tabletler bulunmuş olmasıdır. ugaritçe denilen sami dili konuşulmaktadır.

0

suriyede antik bir kenttir. tarihi önemi ise akdenize kıyısı olan suriyede antık kent .
mö: 1450-1195 yılları arasında bır tıcaret kentı olarak kullanılmı stır.