0

kuşburnu çayının faydaları tamamen şunlardır diyebilirim kış aylarında özellikle hasta oldugumuz aylarda kuşburnu oldukça evlerimizde cafelerımızde tüketilir bu kuşburnunun sağlık açısından en güzel yanı ıse tamamen şunlardır diyebilirim grip öksürük burun akıntısı baş ağrsını birebir şifa deposu olara iyi geliyor ve oldugunca zaten şöylede diyebilirim sizlere boğaz ağrınız varsa boğaz agrısına birebir iyi geliyor diyebilirim sizlere ve kansızlık hastası olan ınsanlara kan deposu olarak nıtelendırebılır diyebilirm kuşburnunun diğer bı sağlık açısından faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirir ben kuşburnunu olabıldgınce tüketiyorum ve oldukçada yararlı çok seviyorum sabah ve akşam her zaman içerim sabahları evımde içiyorum genellıkle akşamları ise cafede arkadaşlarımın yanında içiyorum gerçekten hasta oldugum zamanlar gerçekten bana çok iyi geliyor resmen şifa deposu gibi doktor onayı almıştır olabildiğince hasta oldugumuz zamanlar kuşburnu tüketmenizde fayda vardır diyorlar gerçekten ben sık tüketiyorum ve hastalıklarımın önüne geçiyorum.

0

kuşburnu çayı kışın içilmesi gereken bir bitki çayıdır c vitamini bulundurur ayrıca iyi bir antioksidandır bağışıklık sistemini güçlendirir içerisinde birçok vitamin barındırıriçerisinde bulunan demir ve magnezyum sayesinde vücut direncini arttırır yani bizi hastalıklara karşı korur demir açısından zengindir ayrıca kuşburnu marmelatı olarak da tüketebiliriz kuşburnu marmelatı da gerçekten sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ben her yıl kuşburnu ları kendim toplar marmelatları mı kendim yaparım çocuklar da severek yerler

0

kış aylarının vazgeçilmez içeceği kuşburnu çayı, içerdiği c vitamini sayesinde bizleri soğuk algınlığına karşı korur.

0

öncelikle ister çayı isterse de marmelatı oldun kuşburnunun faydaları saymakla bitmez. kuşburnu c vitamini açısından en zengin meyvedir. kuşburnu çayı şse yine içersindekş c vitamini sayesinde ve antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. yine içersindeki vitamin ve minarellerle vücut direncini arttırıcı bir etkiye sahip olmasını sağlar. kabıza iyi gelir. kolestrole karşı etkilidir. vücutta kötü kolestrol seviyesini düşürerek kalp damar sağlığı açısından önemli bir etkiye sahiptir. kansere karşı da kanser hücrelerinin büyümesini engellediği için etkilidir. k vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar. kansızlık, grip nezle ve katarakta karşı iyi geldiği de bilimsel bir gerçektir.

0

kuşburnu kış aylarının vazgeçilmez bir bitkisidir kuşburnu cye vitamini bakımından çok zengindir gripleriniz de iyi gelir emziren anne için anne sütü artırır soğuk algınlığına iyi gelir kuşburnu iç anadolu bölgesinde kendiliğinden yetişen dağlarda yabani olarak yetişen dikenli bir çalıda oluşan iki çekirdekli dışı kırmızı bir bitkidir veya meyvedir kuşburnu toplamak çok meşakkatlidir son yıllarda kuşburnunun önemi gitgide daha iyi anlaşılmıştır kuşburnu çayı yanı sıra bir de kuşburnu marmelatı vardır kuşburnu çayı hem ikimizin stır hem tadı mayhoşluğu çok lezzetlidir kuşburnu çayını yapmak için kuru kuşburnu uyu bir gün önceden sıcak suda islatmmalıyız ertesi gün kısık ateşte 2 saate yakın kırmızı suyu çıkana kadar kaynatmalıyız bu kuşburnu çayı ne suyu azaldıkça üzerine su ekleyerek iki gün boyunca tüketebiliriz hem ucuzdur hem yapması kolaydır buna uğraş mak istemeyenler marketlerde poşet kuşburnu çayına kolaylıkla bulabilirler ama her şeyin doğalı makbuldür

0

c vitamini yarışında limon mandalina ve portakal gibi gerçekten çok iyi bir besindir
ödem atıcı etkiside vardır
öksürük için de iyi gelmektedir
kansere iyi gelmektedir
kan ihtiyacımız için önemlidir
mide hastalıklarında şifa kaynağıdır
bağışıklık sistemine iyigelir
kabızlığa iyi gelmektedir
gerçekten tam şifa deposudur.

0

çok faydalı c vitamini bol kışın hasta olmamak için içilmeli

0

kusburnu aslinda vitamin deposu denilebilir aslinda bircok insan kullanir ve icerler kusburnunun ne gibi faydasi vardir kusburnu bagisiklik sistemimizi guclendirir ve kansizliga ve hastaliga cok iyi gelir kusburnunu yaz kis epey bi tuketiriz cayin dostu derler kusburnu kis aylarinda hasta oldugumuzda cok iceriz ozellikle nezle hastaligidir nezle hastaligi cok geciririz kisin ve sicak icecekler olarakta kusburnunu tuketiriz kusburnu direk hastaliga sifa denilebilir sabah aksam icersen hastayken 1 - 2 gune hicbirseyin kalmaz kusburnu faydalidir ve tuketmenizde epey bi fayda var.

0

kış aylarında içe bilirsiniz boyaza iyi gelir bide marmelet de yapa bilirsiniz bu sekilde sahada faydasini göreceksiniz.

0

kış aylarının ve özellikle de bağışıklık sistemi hastalıklarının düşmanı kuşburnu dur, soğuk algınlığı ,grip ,nezle bogaz agrisi nefes darlığı gibi bir çok hastalıklara karşı kalman görevi yapar, tadı ve aroması ve kokusu muhteşem bana göre günde en az 1 fincan fırsat buldukça içerim eğer tadı acı yada ekşi geliyorsa balla da içilir, ben öyle yapıyorum çünkü ,şeker kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmiyorum, bu mucize içeceği şekerle zararlı hale getirmemek lazım, fırsat buldukça için derim zengin bir c vitamini deposu..

0

kuşburnu a,b1,b2,e,k ve c vitamini bakımından dünyanın en zengin meyvesidir.sodyum,kalsiyum,mangan,magnezyum,demir,çinko ve bakır gibi minareleri içinde barındıran çok sağlıklı bir meyvedir.özellikle kadar aylarında ilaç gibidir.kan basıncını düzenler,romatizma ağrılarına iyi gelir,şeker hastalarına iyi gelir,enfeksiyon iltihap,kötü kolesterol düşmanı, soğuk algınlığı gribe birebir,kanserin can düşmanı, böbrek rahatsızlığı na çözüm,cilt için çok faydalı saymakla bitmiyor gerçekten çok vitamin deposu olan kuşburnu

0

kuşburnu on numara çaydır. gribe, kansızlığa faydalıdır.

0

bağışıklığı güçlendirir boğaza iyi gelir kansızlığa iyi gelir c vitamini bulunur içinde

0

kış aylarında iyi gider. gribe iyi gelir. bağışıklık sistemini güçlendirir. sindirim sistemine iyi gelir. tadıda çok iyidir.

0

kuşburnu çayı diğer bitki çayları gibi öncelikle kış aylarında gribe iyi gelir. sindirimi kolaylaştırır ve sıcak tüketildiğinde boğaz ağrısını alır şişliğini indirmede yardımcı olur.

0

kuşburnu çayının en büyük faydalarından biri kışın hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar bir diğer faydası ise kanı cıvıtır özellikle varis sorunu olan insanlara kesinlikle tavsiye ediyorum bacaklarının ağrısının azaldığını ve rahatladıklarını hissedecekler ama aşırı kaçmamak lazım tabiki

0

kuşburnu çok faydalı bir içeçektir. ve çok fazla insan tarafından da kullanılır. kuşburnu hasta olan bir insan için çok önemli bir kaynaktır. hasta olan bir insan günde 3-4 bardak kuşburnu içer ve ardından da dinlenir. ise 2 gün içinde hiç bişeyi kalmaz işte kuşburnu bu özelliği ile dikkat çeken içeçektir.

0

kuşburnu çayın faydaları vitamini kaynağı olduğundan nezle grip gibi hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. kan basıncını düzenler .romatizma ağrılarını hafifletir.kanserin yayılmasını yavaşlatır.kötü kolesterolü düşürür. şeker hastalığına karşı koruma sağlar. yüksek miktarda c vitamini içerir. bağışıklık sistemini güçlendirir .soğuk algınlığı tedavisinde bu cilde doğal parlaklık verir. idrar yolu hastalıklarına karşı koruyucu idrar söktürücü olarak kullanılır nasıl yapılır farklı şekillerde kullanılabilir.

0

c vitamini a.b.e.k vitaminleri ile magnezyum demir mineralleri sayesinde vücut direnci artar

0

lahana suyu cok faydalidir lahana suyu zayiflatir dogal bir yontem oldugu icin biz her sene lahana suyu kurariz yeriz ben cok severim cogu sekilde faydalidir ve ne tur konuda zayiflatir icinde c vitamini vardir ve bazi insanlar lahana suyunu hic sevmez bazilari kokusundan tiksinir ama lahana cok faydalidir ustelik kiloluysaniz zayiflatir bu yontemlerde en iyisi lahana suyudur ve yenilebilir.