0

kuşburnu çayı yüksek oranda c vitamini deposu olduğu için c vitaminin sağladığı faydaların hepsini sağlar. bu yüzden çok yararlı bir besin bitkidir.

bağışıklık sistemini güçlendirir, grip nezle soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıklara yakalanmamak için birebirdir, kansızlığın giderilmesine yardımcı olur, c vitamini dolayısıyla güçlü bir antioksidandır, tansiyonu düzenler, romatizmal ağrıları hafifletir, iltihaplara iyi gelir, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, a1, b1, b2, k vitaaminlerini de içerir, idrara çıkmayı kolaylaştırarak vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar, kötü kolestrolü düşürür, kireçlenmeye iyi gelir azaltır, şeker hastalığına iyi gelir, kısaca yararları say say bitmeyen besinlerden biridir.

özellikle kış aylarında çayı yapılarak bol bol tüketilmelidir.

0

faydalarını pek bilmiyorum. ama soğuk havalarda içinizi ısıtır. en büyük faydasıdır bence bu. tadı harikadır. evde tozunu hep bulundururum. en az 2 günde bir içerim.

0

kuş burnu çayının faydaları şunlardır;
kan basıncını düzenler, romatizma ağrılarını hafifletir, kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlatır, kötü kolesterolü düşürür, şeker hastalığına karşı koruma sağlar, yüksek miktarda c vitamini içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır, cilde doğal parlaklık verir, doğal bir antioksidandır, idrar yolu hastalıklarına karşı koruyucudur, idrar söktürücü olarak kullanılır.

0

kuşburnu limonun altmış katı kadar c vitamini içerir ve güçlü bir antioksidandır.kabızlık durumuna çok iyi gelir.kanser hücrelerinin büyüme durumunu engeller.kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.kansızlığı önlemeye yardımcı ve katarakt düşmanı yaşlanma karşıtı ve kireçlenmenin doğal ilacı.böyle bir çok yararı var buyüzden şekersiz marmeladını , güzel demlenmiş çayını bol bol tüketmenizde fayda var

0

güze kulağa ve baş ağrısına çok iyi gelir her derde devadır.

0

metobolizmayı cok iyi çalıştırdığı ve kış mevsiminin vazgeçilmez bi çayıdır

0

çok fena metabolizma hızlandırıp ödem attırıyor. bu sayede kilo verdiriyor.

0

c vıtamını deposu .odem atar. oksuruge ıyı gelır. kanserle mucadeleye ıyı gelır. kan ıhtıyacını karsılar. mıdeye rahtsızlıgına ıyıdır.

0

gribe birebirdir, metobolizmanı hızlandırır, içini aynı çay gibi oda ısıtır...

1

kuşburnu orta karadeniz ve doğu karadenizde kırsal kesimlerde bulunan bir bitkidir.kuşburnunun faydalarına geldiğimiz zamanda metabolizmayı hızlandırır.,kan dolaşımını hızlandırır.yağ yakımına ve strese karşı da birebir sağlığa faydalıdır.

1

kuşburnu çayı çok faydalı bir içecektir.özellikler de kış mevsiminde bolca tüketilmelidir. kuşburnu çayında bolca kalsiyum , demir , magenzyum , potasyıum , fosfor , sodyum , çinko , c , a, b , e , k vitaminleri bulunur. ister reçelini ye ister marmelatını ister çayını her bakımdan faydalıdır.içinde bulunan fenol , c vitaini , beta keroten , taninin pektin gibi maddelerden dolayı stresi azaltır.stresli olduğunuzu düşündüğünüz zamanlarda kuşburnu çayını içerek rahatlayabilirsiniz. ayrıca stresi azalttığı gibi de kanseri önler.kronik hastalıkların önlenmesini sağlar. bağırsak kanserine iyi geldiği de biliniyor.kolestrol problemi olanlar da bu çayı içerek kolestrolünü dengeleyebilirsiniz. c vitamini sayesinde bağısıklığı güçlendirebilirisiniz. eklem ağrıları gibi ağrılara da iyi gelir. kansızlık problemi olanlar için de gayet iyi bir çay.anemi bu şekilde önlenebilir.demir açısından önemlidir. romatizma hastalıklarına da iyi gelir. ayrıca cildi de güzelleştirir. kan dolaşımı güçlendirir. böbreklere iyi gelir.idrar yolu enfeksiyonunu önler . baş ağrısına iyi gelir.cildin elastikiyedini korur. kolajen seviyesini artırır ve bu yüzden de yaşlanmayı önler.

1

kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor c vitamini bakımından en zengin meyve olan kuşburnunun çayı da marmelatı da kendisi kadar faydalıdır türkiye'de bir dönemin başbakanı tansu çiller ile birlikte kullanımı yaygınlaştı ve o zamandan sonra kuşburnunun faydaları nelerdir araştırılmaya başlandı hatta kuşburnu çayı o zamanlar çiller çayı olarak da anılır the peki kuşburnunun kuşburnu çayının ve marmelatının faydaları nelerdir kuşburnu sonbaharda olgunlaşır ve özellikle c vitamini ihtiyacının en çok arttığı kış mevsiminde tüketimi artan bir meyvedir çayı ve marmelatı da yapılan kuşburnu halk arasında yaban gülü itburnu iç gülü gül elması yeri cisimleri ile de bilinir c vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir kuşburnunun faydaları zararları ile birlikte kuşburnu çayının ve marmelatının faydaları nelerdir size şimdi anlatacağım kuşburnu bilimsel adıyla rosa canina avrupa kuzey afrika batı asya'da yetişen ve gülgiller ailesinden bir bitkidir içi tüylü olan bu bitkinin birçok tohum olup sonbaharda olgunlaşır c vitamini bakımından dünyanın en zengin meyvesini olmasının dışında antibakteriyel antioksidan içeriği ile vücudun en dış kısmı cildimizin başlayarak solunum yolu kanser kolesterol şeker ve böbrek rahatsızlığında etkilidir c vitamini dışında a1 b1 b2 e ve k vitaminlerinin de barındırmakta ve sodyum kalsiyum mangan magnezyum demir çinko ve bakır gibi değerli mineralleri de içermektedir bu özellikleri ile özellikle soğuk aylarda soğuk algınlıklarına karşı doğal bir ilaç gibidir kuşburnu kuşburnu nun genel olarak faydaları olarak kan basıncını düzenlemesi romatizma hastalarında oluşan ağrıları hafifletmesi kanserli hücrelerin vücut içerisinde yayılmasını yavaşlatma kötü kolesterolü düşürme idrar atımı hızlandırma grip tedavisinde kullanılmaz bol miktarda c vitamini içerme ve şeker hastalığına karşı koruma sayabiliriz sırasıyla bu maddeler üzerine geçerek kuşburnu faydalarını inceleyelim sonbaharda olgunlaşan kuşburnu tam da c vitamini ihtiyacımızın olduğu mevsimde karşımıza çıkar kış aylarında ortaya çıkan ve yayılan grip nezle soğuk algınlığı gibi hastalıkların bulaşmasında önleyici faktör olup iyileşme süresini kısaltır çocuklarda ise kuşburnu bronşit astım nefes darlığı gibi solunum sistemi rahatsızlıklarının azalmasında kuvvetli bir yardımcıdır kuşburnunun kolesterole karşı etkisi onun birçok rahatsızlığı da önlenmesine yardımcı olur kolesterol seviyesini dengeleyen kuşburnu böylece ulaşabilecek kalp ve damar rahatsızlıklarının da önüne geçmiş olur kuşburnunu çay ve veya marmelat olarak tüketirseniz kolesterol seviyenizi düzenlenmiş ve kalp rahatsızlığı riski önlenmiş olur içeriği ile serbest radikallerin düşmanıdır adeta kanser serbest radikallerin farklılaşma geçirerek tümörleri oluşturması ile meydana gelir kuşburnu düzenli tüketimi ile birlikte serbest radikallerin oluşumunu önüne geçilmiş olur ve böylece kanser riski azaltılmış olur umarım ccevabım işinize yarar

0

bir çok kışçayı kombinin içerisinde bulunan kuşburnu içerdiği yüksek c vitamini seviyesi ve antioksidan özelliği sayesinde kış mevsiminde oluşabilen solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

0

gribe soğuk algınlığına astıma bronşite iyi gelen bir kış cayidir

0

kuşburnu çayı bağışıklıkta önemlidir. kışın soğuk havalarda içilmesi önerilmektedir

0

kuşburnu yazın oluşmaya başlar ve yaz sonu sonbahara doğru olgunlaşır.kireçlenme,mide kırgınlığı,idrar yolları intihabı,sindirim yolları,grip gibi pek çok hastalıkların tedavisine fayda sağlar.kuş burnu çayı kalsiyum,demir,magnezyum,potasyum,sodyum,fosfor,çinko c,b,a,e,k vitaminleri açısından zengindir.

kuşburnu çayının sağlığa faydaları :
- kanser ve kronik hastalıkların önlenmesini sağlar.ispanyada yapılan bir araştırmaya göre kuşburnu çayı bağırsak kanserinin önlenmesi için yapılan diyetlerde aktif tamamlayıcı olarak kullanılabilir.
- kuşburnu içeriğindeki fenol,c vitamini beta keroten taninin ve petkin gibi biyoaktif bileşenler sayesinde oksidatif stresi azaltır ve kanseri önler.
- c vitamini açısından oldukça zengin olan kuşburnu çayının bağışıklığı güçlendirir intihaplı hastalıkları tedavi eder.kas zayıflığı eklem ağrısı gibi şikayetleri hafifletir.
- kuşburnuiçerisindeki c vitamini sayesinde nezleyi soğuk algınlığını önlemektedir
- romatizma rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir

0

bu tür caylar bızler ıcın gercekten oldukça faydalıdır ama kusburnu cayı zaten baslı basına faydadır bol miktarda vitamin içerir ve özellikle içinde bol bol bolca miktarda c vitamını barındırır bundan dolayı kış aylarında bolca tüketilmelidir çünkü kış ayları gercekten ınsanların hasta olabıleceği değişik aylardan bir taanesi tabiiki sadece kış aylarında degıl daha farklı zamanlarda da bolca tuketılmesı gerekıyor cunku yapı ve bakım olarak gercekten mukemmel ozellıklere sahıp bır caydır bu kusburnu cevremdekı herkesde dahil herkese bu cayı ıcmelerini onerıyorum bundan dolayı kusburnu ıcın baya faydalıdır hanı kıraathane ve kahvehane gibi yerlerdede bulabilirsiniz kırmızı bır rengi vardır ve gayet sağlıklıdır bunda dolayı bolca kusburnu tuketmenızı onerıyorum marketlerde dahıl olmak uzere yanı supermarketler bol mıktarda kusburnu cayı bulunur fıyatı da uygundur aktarlarda ve mahalle semt pazarlarında kusburnu bulunmaktadır kusburnunu mutlaka kullanın acayip insana iyi gelen bir etkisi bulunmaktadır muttlaka kullanın yararını göreceksiniz mutlaka...

0

hakiki olursa x vitamini vardır kuşburnu çayinda hemde sağlıklıdır eecelide yapılıyor onun vede düzenli olarak içilir se mikroplardan arindirir insani bu kuşburnu çayı tabiki

0

kuşburnu c vitamini bakimindan en zengin meyvedir eskiden ben koyde çok toplardim öyle yerdim tabi kaşıntı yapiyor kuşburnuları toplayıp eski yöntem ile kaynatip suyunu icerlerdi ben öyle biliyorum vitamin bakimindan en etkili meyvedir şeker,böbrek rahatsizliklarina çok iyi gelir ülkemizde boldur ama çoğu kişiler bilmez

1

kışın hergün içilmesi hastalıklardan korurur