0

nefes darlığı için bence önce gekimden yardım almak kacım çünkü ciddi bir hastalık. ihmale gelmez. ssha sonra alternatif tıp yöntemlerinide denemekte fayda var. stresten uzak durmak lazım. bol temiz havalı yerlerde yaşamak gerek. toz eksız gaxları şehir yaşantısının kirli havası en büyükmdüşmanları. temiz hava lazım

0

nefes darlığına iyi gelen bitki ve tedavilerden bahsedeyim sizlere 4-5 adet havucu rendeleyin ve sıkarak suyunu çıkarın içine yarım bardak kaynatılmış süt 1 çay kaşığı bal ekleyerek günde 3 defa için nefes darlığına etkili bir karışımdır bir kaşık hardal tohumu ince toz haline çekilir içine bir kaşık anason kimyon katılır 2-3 adet kuru incir ilavesi ile 1 litre suda kaynatılır her sabah kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırılarak içilir eğer miydiniz kuvvetli değilse sirke kullanmaya bilirsiniz başka bir şeyden bahsettim sizlere yarım çay bardağı ısırgan tohumu keten tohumu anason tohumu ve toz karanfil karıştırılır içine bal eklenerek macun haline getirilir 2 gün sabahları bir kaşık indir başka bir şey daha söyleyeyim arkadaşlar her sabah bir çay kaşığı hardal tohumu kaynatılır ve çay olarak içilir benim en çok yaptığım şey şuydu yarım litre süt içine 10 adet sarımsak ezilerek eklenir kaynatılır ve için süzme bal ilave edilerek macun haline getirir her sabah aç karna iki kaşık yerdim ben ama halkın tedavi etti şey iki avuç öksürük otu ile kaynatılır kaynamaya başladığında başka bir havlu örtülerek buhari teneffüs edilir herkese iyi günler iyi kazançlar.

0

nefes darlığına çözüm olarak bol ağaçlı olan ortamlarda 1 kaç ay durmak veya orda kalabiliyosanız kalmanızı öneririm cidden ağaçlar nefes darlığını gideriyor vucüdümüz daha sistemli daha kuvvetli çalışıyor.

0

yoğun egzersizler,fazla sıcak hava obezite yüksek rakım ve buna benzer etkenler sağlıklı insanların da nefes darlığı çekmesine neden olabilir. bununla birlikte nefes darlığı başlı başına bir sağlık sorununun habercisi de olabilir.nefes darlığının altında eğer bir rahatsızlık yatıyorsa bu rahatsızlık büyük olasılıkla kalp ve akciğerlerle ilgili olup tedavi edilmesi gerekmektedir.yani burada tıbbı yardım alınması gerekmektedir.
nefes darlığı yaşayan bir kişi bu nefes darlığından kurtulabilmesi için öncelikle nefes darlığının geçici ve arasıra görülen mi yoksa kronik şekilde tıbbi bir rahatsızlık mı onu tespit etmesi gerekmektedir.eğer nefes darlığı kronik bir şekilde tıbbi rahatsızlıktan kaynaklı ise tıbbi yardım alınması gerekir.yok eğer nefes darlığı kronik değilse ve ara sıra hissediliyorsa bitkisel çözümlerden faydalanmak gerekir. nefes darlığı hafif seyrediyorsa önlem olacak küçük bitkisel tedaviler uygulanabilir.mesela burada ilk olarak adet havucun rendelenip sıkılması ve suyunun çıkarılması ile bu havuç suyuna yarım bardak kaynatılmış süt ve bir çay kaşığı bal eklenmek suretiyle günde 3 kez içilmesi nefes darlığına son derece iyi gelmektedir.
yine 1 tatlı kaşığı hardal tohumunun ince toz halinde çekerek ve içine birer tatlı kaşığı anason ve kimyon katıp 2 3 adet kuru incir de ilave edilerek karışımın 1 ltre suda kaynatılması sonucu elde edilen içeceğin her sabah kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırıp içilmesi de yine nefes darlığına iyi gelmektedir.
yine bitki karışımı nefes darlığına iyi gelir bu karışım; birer kaşık ölçüsündeki lavanta çiçeği, ebegümeci, devetabanı yaprağı ve civan perçemi bitkilerinin robotta çekilmesi ve bir fincan suda kaynatılması le elde edlen karışımın günde iki kez içilmesi karışımıdır.
bir buçuk litre suyun içine bir diş sarımsak birer çorba kaşığı gelincik çiçeği lavanta nane dereotu kekik ve maydanoz ekleyerek kaynatıp sabah aç karna bir fincan içilmesi de yine nefes darlığına gayet iyi gelir.
her sabah taze taze nane çayı yaparak içilmesi ya da nane çayının çiğnenmesi de faydalıdır.her sabah bir çay kaşığı hardal tohumunun kaynatılıp içilmesi nefes darlığına iyi gelir.
on diş sarımsağın ezilerek yarım litre sütün içerisine eklenip kaynatılıp içerisine süzme bal ilave edilip macun kıvamına gelmesi ile bu macunun her sabah aç karna 2 tatlı kaşığı yenmesi de faydalı ürünlerden birisidir.
çay fincanı sıcak suyun içerisine ince ince kıyılan fesleğenlerin atılması ve içerisine yine bir miktar bal ilave edilmesi ile elde edilen karışımın günde en az iki kez içilmesi de keza nefes darlığına gayet faydalıdır.

0

nefes darlığı akcığer hastalığıdr.en iyi çözümleri ise doğa ortamıdır doğada temiz hava ciğerleri en iyi açan bir havadır haftada bir kaç kez doğa hayatına gitmekte fayda var nefes darlıgı hastası genellıkle astım hastalarıdır ve iyi gelende naneli sakız nane limon cayı ve nane ürünleri nefes darlığına çok iyi gelir nane çiğnerken boğazınıza doğru bir soğukluk gider nefes aldıkça boğazımı soğur nefes darlığına doğa ve nane ürünleri faydalıdır ballı süt de faydalıdır naneli olan ürünler nefes darlığı olan insanların yemesi daha tavsiye edilıyor ve kış aylarında hava soğuksa vücud haraketsiz ise bir an deparlı bir şekilde koşarsanız direk ciğerlerimiz açılmaya başlanıyor ve zor nefes almaya başlıyoruz boğazımı iyice üşüyor duruma geliyor ve nefes aldıkça sanki nefes alamıcam ölücekmişim gibi bir his geliyor insana astim hastası olan insanlar sigaradan uzak durmalıdırlar aksi takdirde ölüme kadar sonuçlanıyor.

0

nefes darlığı her sabah önce kalkın kuru üzüm ve şu için daha sonra biraz tempolu yürüyüş yapanı sonra yedi tane zeytin yiyin ekmeğin üstüne tereyağ ve bal yapın ve dağa sonra her gün naneli sakız çiğneyip biraz daha yürüyün sonra ormanda biraz yatın uzanın orman kokusu alın ve artık marketlerde sağlıklı havalr satılıyor alabilirsiniz ama sizlere bir önerim var önce gidin doktora nefes darlığı sebebini araştırın

0

nefes darlığına öncelik olarak temiz orman ve doğa havası iyi gelir. yanı sıra tütün ve tütün mamüllerinden uzak durmak içildiği ortamda dahi bulunmamak çok iyi gelir. her gün rutin olarak yürüyüş koşu veya yüzme gibi nefes açan sporlar yapmakta iyi gelir. zencefil de nefes darlığına iyi gelen yiyecekler arasındadır bunun yarı sıra günlük en az 3 litre su tüketimi nefes darlığı sorununa iyi gelir. fabrika ve arabaların sıklıkla kullandığı yolların yakınında ikamet etmek yerine doğaya ve ormana yakın açık alanlarda yaşamakta nefes darlığı sorununu bir nebze olsun azaltan etkenlerdendir.

0

nefes darlığına iyi gelen şeyler doğal ortamda yaşamaktır sanırım çünkü bu şehir hayatı kirlilik gürültü, araba egzozlarından çıkan kokular sobalardan çıkan kömür kokuları dumanlar her şey nefes alıp verdiğimiz zaman ciğerlerimiz de olumsuz etkiler izler bırakıyor doğada iç içe yaşamak nefes darlığına çözüm olabilir temiz havayı sürekli solumak diğerleri açıp boğazı ferahlatır bilir bunun yanında buhar evde uygulanabilir mesela klimanız veya peteğini varsa evde ısınmak için kullanıyorsanız peteğin üzerine birazcık 2 tas su koyup buharlaşmasını sağlayabilirsiniz sobalı evlerde de sobanın üzerine portakal kabuğu vanilya gibi doğal şeyler dökerek yine odanın hem güzel kokmasını hem de nefes alırken rahat bir nefes almanızı sağlayabilirsiniz nefes darlığına başka bir çözüm yine buhar tedavisi olabilir veya çaydanlıkta kaynattığınız suyu derin bir kaba alıp başınızı kaba eğerek ve başınızın üzerine havlu koyarak sürekli o suyu buharı solumanın da işe yarayacaktır

0

nefes darlığına iyi gelecekler ürünler oldukça fazladır , bir pekmez içmek , sarımsak yemek , limon suyu içmek , naneli mentoller yemek nefes darlığına iyi gelmekle beraber bunların tedavisi içinde kullanılabilir . sağlık her şeydir .

0

bitki çayları iyi gelir nefes darlığı çeken insan sigara dan uzak durması gerekiyor ve doktora danışsınlar doktor ilaç veriyor

0

babam da var nefes darlığı açık hava en önemli ilaçtır dah sonra keskin naneli sakız çay vs nefes açan yiyecek ve içecekler iyi geliyor toz olmayacak konu olmayacak

0

keskın aromalar solunumu acar ve rahatlatır

0

nefes darligina ne iyo gelirden once nefes darlginin sebebi arastirilmali sinirselmi astim mi koahmi buna gore cozum aramak lazim bitkisel ilaclar ise yariyor aktarlardan bun ulasbilirsiz arastirarak

0

nane liman çok iyi gelir ve acı biber çok iyi gelir

0

bende de astım vardı. sürekli nefesim daralıyordu. hergün bir bardak ballı süt içiyordum. günde 1 kaşık pekmek içiyordum. öyle öyle astımı yenmeyi başardım. kara turpun içini oyup içine bal koyup onu 3 gün bekletin o iyice sulandığı zaman her sabah 1 kaşık yiyin öksürüğe ve nefes darlığına bire bir ilaç çok iyi geliyor.

0

o bitkiler nefes darlığına iyi geliyor nefes darlığı kişinin nefes alıp vermekte zorlanmasıdır nefes darlığı bazen bir hastalığın habercisi olabilir bu hastalıkların başında astım bronşit zatürre ve kalp yetmezliği gelmektedir siz de elinizin altında çoğu zaman bulunabilen bitkiler ile nefes darlığına bitkisel çözümler üretebilirsiniz keçiboynuzu nefes darlığına tedavi etmede çok sık kullanılan bir bitkidir çok büyük olmayan 7 8 tane keçiboynuzunu önce soğuk suda iyice yıkayın sonra keçiboynuzu ların olabildiğince küçük parçalara ayırın ve yarım litre kaynamış suyun içine atın ikisini birden yaklaşık 910 dakika kaynatın bir kavanoza bu suyu süzün 20 gün boyunca sabah ve akşam yemekten önce birer çay kaşığı için 20 gün sonra aynı karışımı tekrar hazırlayıp bu defa 15 gün boyunca 1 çay kaşığının içine biraz da baldan latin havuç bir diğer nefes darlığına iyi gelen şifalı besinlerdendir beş altı tane büyük havucu rendeleyin ve suyunu sıkın çıkan suyun içine yarım çay bardağı süt ve 1-2 çay kaşığı da balı ekleyin iyice karıştırıp günde 3 defa olacak şekilde için nefes darlığı yaşıyorsanız hardal tohumunu mutlaka tüketmelisiniz 12 yemek kaşığı hardal tohumunu kaynar suyun içine atın ve kendinize bir çay hazırlayın bu çayı her sabah için küçük bir kapta sirke su ve kimyonu karıştırarak kaynatın hazırladığınız karışımdan hergün bir kaşık için nefes darlığı nedeni solunum yollarından kaynaklı ise mutlaka zencefil çayı içmelisiniz bir su bardağı suya 50 gram zencefil atarak kaynatın ve demlenmesini bekleyin sabah öğle akşam bu çaydan birer bardak için bazen kişiler sinir ve stresten kaynaklı nefes darlığı yaşayabilirler bu gibi durumlarda mutlaka nane çayı içmeleri gerekir hazırladığınız nane çayını stres yaşadığınız ortama girmeden bir saat önce içmelisiniz bazen kişileri akciğerlerindeki sorunlardan dolayı nefes darlığı yaşayabilirler böyle bir durumla karşılaşırsanız mutlaka adaçayı tüketicinin sabah öğle akşam yemeklerden sonra birer bardak için

0

öncelikle nefes darlığının neden meydana geldiğini anlamamız gerekir.
bir çok durumda nefes darlığı oluşabilir.
örneğin;
astım
kalp ritmi bozukluğu
kalp yetmezliği
zatürre
göğüs romatizması
obezite
kronik bronşit
kaygı bozukluğu
sigara kullanımı
anemi
reflü
heyecan
çok yürüme veya koşma

gibi durumlar nefes darlığı oluşturabilir.
sizin hangi nedenden dolayı nefes darlığı yaşadığınızı tespit etmeniz gerekir.
daha sonrasında duruma göre tedaviler ve bazı yöntemler uygulanır.

0

sigara kullanılmaması lazım burun spreyleri mentöllü sakızlar ormanda yürüyüş yapmak

0

bol temiz havada yürüyüş yapmak ciğerleri rahatlatıyor,ben kendim böyle yapıyorum.bir de okaliptus ve biberiye yağını 5-6 bardak suyun içine su kaynadıktan sonra başımıza havlu örterek solumak da nefes darlığına iyi geliyor.allah şifa versin inşallah

0

sürekli yuruyus yapmak onemli bence yani yaparsan iyi olur